Vojna akademija?

Sa pet godina sam lomila ruku, imam oziljak, daa lii bi to predstavljalo problem za upis?
Ne. Sto se tice povreda samo ozbiljnije povrede glave mogu biti problem, ili naravno invaliditeti.

Takodje sto se visine tice za upis na akademiju koliko znam nije bitna iako su nas na zdravstvenom pitali za kilazu i visinu. Mislim da su to samo upisali kao podatak, informativno.

Poslednja izmena:
A kod psihologaa je l mnogo njih padne i koji su najcesci razlozi?

Da, kod psihologa puno njih padne, a medju njima i ja ove godine, inace tacni razlozi se ne znaju, meni su primera radi rekli da sam svrstan u 4. kategoriju i da mi je falilo 0,1 bod za prolaz, tesko je razumeti njihov nacin bodovanja, ali imaj u vidu da svaka kategorija veca od trece nema prolazak dalje.

Da li se koristi ista zbirka za sve smerove? (Ona na zvaničnom sajtu). I može li mi neko reci nesto oko smera vojnomasinsko inžinjerstvo.

Da, ista zbirka se koristi odnosno isti zadaci se rade. Medjutim naravno da ces morati bolje uraditi prijemni ako planiras nprm. masinstvo. Masinstvo ti je mozda i najtezi smer(Matematika A, Fizika u prvoj godini) i neretko padaju godinu upravo na tom smeru, ali zato dobijes mozda i najjacu diplomu kad zavrsis akademiju. Odnosno kada odradis svojih 8 godina sa vojskom koliko si ugovorom vezan za njih verovatno mozes naci dobar posao ukoliko ne zelis vise da ostanes pri vojsci. To ti je nesto ukratko, imas i na sajtu malo opsirnije.

U odnosu na zadatke u zbirci koji stvarno mogu biti komplikovani na testu nisu toliko teski, ne znam da li se varam. Vezano za Mašinstvo taj smer podrazimeva ako ne gresim podsmer ili kako vec naoružanje. Sta sve to podrazumeva?

Moze li neko da mi objasni detaljno fizičku proveru?
Ne znam sta te konkretno zanima. Imas 4 discipline, na sajtu detaljno objasnjene. Zgibovi, skok u dalj, trcanje 60 m i trcanje 2400.
Sto se spremanja tice ne bi bila losa teretana. Zgibove mozes lagano navezbati da uradis 15(imas na sajtu i detaljnije lepo opisano kako se spremati) koliko je i potrebno za max bodova. Ja sam se nprm. fokusirao na trcanje na 2400 m jer mislim da je zahtevno pogotovu ako ste malo puniji. Trci se u grupicama od oko 20-ak na atletskoj stazi VA, mislim da je 4 kruga ako se ne varam.

Back