Vojna akademija?

Pozz svima, posto cujem velika je navala ove godine, konkurisalo je bas dosta ljudi a medju tim ljudima sam i ja pa me zanima kad je otprilike prijemni , koliko oni to ljudi primaju na akademiju i koliko otprilike bodova treba da bi upao, koja je donja granica otprilike?Hvala unapred

E ovako : prijemni ti je 7.maja. I mata i fizičko testiranje ti je isti dan... Ove godine primaju manje ljudi nego prethodnih godina evo ti konkurs pa pogledaj koliko ih traže po smerovima : http://www.va.mod.gov.rs/cms/view.php?id=21866
dalje... donja granica prošle godine bila je nešto tipa 59 poena, ali ti svakako ne treba da pucaš na donju granicu... koliko sam ja videla prošle godine sigurica ti je otprilike tuda negde oko 70 poena.... (sve ti zavisi od smera koji želip da upišeš)
ako nemaš neki uspeh u školi, onda spremaj matu samo tako...
a što se tiče navale to opet zavisi , svašta se prijavi, mnogi dodju samo onako da se testiraju; to ne treba da te brine...

pozdrav ljudi.za par dana idem u odsek da se prijavim za VA.e sad,drugar i ja smo dobili od čoveka iz odseka 15 zadataka koji bi trebali da budu na prijemnom,to se inače ne radi ali dobri smo sa čovekom pa nam je učinio.ostalo je svega mesec dana do prijemnog,pa mi recite vredi li šta raditi po tom pitanju?iako mi matiš nije jača strana a vojska mi je želja od 7,8 godine...sad sam napunio 20,tako da...znači mi.odgovarajte :)

Pozdrav svima. Nameravam da sledece godine konkurisem za VA. Ove godine zavrsavam skolu ali cu sacekati sledecu jer sam zakasnio sa spremanjem. E sad... interesuje me moze li neko da mi kaze kako se spremaonza fizicki test posto nisam trenutno najbolje fizicki spreman. Hvala unapred.

pozdrav ljudi.za par dana idem u odsek da se prijavim za VA.e sad,drugar i ja smo dobili od čoveka iz odseka 15 zadataka koji bi trebali da budu na prijemnom,to se inače ne radi ali dobri smo sa čovekom pa nam je učinio.ostalo je svega mesec dana do prijemnog,pa mi recite vredi li šta raditi po tom pitanju?iako mi matiš nije jača strana a vojska mi je želja od 7,8 godine...sad sam napunio 20,tako da...znači mi.odgovarajte :)

Taj koji ti je dao 15 zadataka i rekao da ce biti na prijemnom te lepo zajebao posto test nikad nije jedan vec postoji vise kombinacija, mozda cak i do 10.

Интересује ме други део селекције кандидата за пријем на Војну Академију? Шта се ради све? Колико се остаје на Академији? Ако је могуће на лекарским прегледима шта све гледају? Унапред хвала.

Интересује ме други део селекције кандидата за пријем на Војну Академију? Шта се ради све? Колико се остаје на Академији? Ако је могуће на лекарским прегледима шта све гледају? Унапред хвала.

Ove godine je sistem polaganja promenjen... Znači prvo radiš matu, ako nju prodješ onda te zovu na fizički deo... e onda idu lekarski pregledi(kao sistematski pregled, zatim zubar, krvna slika,zatim pregled pluća,očno itd, urin, stolica(imaš na sajtu sve)... inače pre tih pregleda ti spavaš kod njih na Akademiji...pa sutra ideš sve to da obavljaš(znači ostaješ jedan dan)... + neuropsihijatrijski pregled...
da bi došao do zdrastvenog dela treba proći psiho test, tu radiš hedoniku...znači odgovaraš na pitanja na kompu...
Ako konkurišeš za pilota pregledi su dosta rigirozniji, rade se na VMA ili u Batajnici(bar je tako bilo prošlih godina)... džabe se raspituješ kakvi su pregledi za pilota jer to ti najbolje mogu reći ljudi koji rade tamo ili su prošli te preglede, ja ne znam baš puno o tome...ali konkuriši realno nemaš šta da izgubiš(ako te to interesuje nravno)

Ove godine je sistem polaganja promenjen... Znači prvo radiš matu, ako nju prodješ onda te zovu na fizički deo... e onda idu lekarski pregledi(kao sistematski pregled, zatim zubar, krvna slika,zatim pregled pluća,očno itd, urin, stolica(imaš na sajtu sve)... inače pre tih pregleda ti spavaš kod njih na Akademiji...pa sutra ideš sve to da obavljaš(znači ostaješ jedan dan)... + neuropsihijatrijski pregled...
da bi došao do zdrastvenog dela treba proći psiho test, tu radiš hedoniku...znači odgovaraš na pitanja na kompu...
Ako konkurišeš za pilota pregledi su dosta rigirozniji, rade se na VMA ili u Batajnici(bar je tako bilo prošlih godina)... džabe se raspituješ kakvi su pregledi za pilota jer to ti najbolje mogu reći ljudi koji rade tamo ili su prošli te preglede, ja ne znam baš puno o tome...ali konkuriši realno nemaš šta da izgubiš(ako te to interesuje nravno)

A za taj pregled kod zubara koji su uslovi da nas ne obore?

Ee a kako se vi spremate za test fizicke spremnosti,radite li po nekom programu i tome slicno?

Imaš na njihiovom sajtu kriterijume što se tiče tih disciplina, zajedno sa time u tom dokumentu možeš naći i predloge kako za koju disciplinu da se pripremaš... Ako ti je fizička sprema na nsikom nivou moj savet ti je kreni već sad da vežbaš, iskoristi leto veruj mi, pogotovo za trčanje.
Cepaj sklekove, trbušnjake, zgibove, propadanja, čučnjevi, burpees itd... ne moraš da ideš u teretanu možeš i sam da vežbaš negde na terenu nekom, sportski centar na otvorenom šta znam :D
Nadji na netu bar brothers, oni ti imaju razne planove za vežbanje ... A planove za trčanje nadji na sajtu trčanje.rs
Toliko od mene :D

Imaš na njihiovom sajtu kriterijume što se tiče tih disciplina, zajedno sa time u tom dokumentu možeš naći i predloge kako za koju disciplinu da se pripremaš... Ako ti je fizička sprema na nsikom nivou moj savet ti je kreni već sad da vežbaš, iskoristi leto veruj mi, pogotovo za trčanje.
Cepaj sklekove, trbušnjake, zgibove, propadanja, čučnjevi, burpees itd... ne moraš da ideš u teretanu možeš i sam da vežbaš negde na terenu nekom, sportski centar na otvorenom šta znam :D
Nadji na netu bar brothers, oni ti imaju razne planove za vežbanje ... A planove za trčanje nadji na sajtu trčanje.rs
Toliko od mene :D

Hvalaaa tii puno :worth:

Haha zamisli, ja sam jedan od bar brothersa, ako nekom treba neki savet il ima neko pitanje vezano za sport moze da mi se javi ovde il pak preko dm na instagramu Sava_187.A mene ovde zanima kad treba da ocekujem neko obavestenje od ovih sa va, mislim poziv za polaganje prijemnog il ako je nekom vec stiglo da znam da ne ocekujem da ce me pozvati.

Hvalaaa tii puno :worth:

Nema na čemu :D
Ali iskoristi leto i za matu, pogotovo ako si slabiji, da ne paničiš sledeće godine ilida brineš da li ću stići ovu oblst ili neću i tako to... Jer prijemni će biti sve teži i teži iz godine u godinu...

- - - - - - - - - -

Haha zamisli, ja sam jedan od bar brothersa, ako nekom treba neki savet il ima neko pitanje vezano za sport moze da mi se javi ovde il pak preko dm na instagramu Sava_187.A mene ovde zanima kad treba da ocekujem neko obavestenje od ovih sa va, mislim poziv za polaganje prijemnog il ako je nekom vec stiglo da znam da ne ocekujem da ce me pozvati.

Ja mislim da treba da ti stigne pismo na kućnu adresu iz vojnog odseka u kojem si se prijavio. Ma to će tamo posle dvadesetog aprila verovatno. Ali znam da šalju neke papire na adresu, tako bar rade ovde kod nas :D

Mali diverzant,hoces da mi objasnis to oko polaganja.Jel se ti testovi iz matematike sabiraju sa bodovima iz skole pa na osnovu tog zbira prvih ne znam ni ja koliko ide na fizicku spremnost? :D

Mali diverzant,hoces da mi objasnis to oko polaganja.Jel se ti testovi iz matematike sabiraju sa bodovima iz skole pa na osnovu tog zbira prvih ne znam ni ja koliko ide na fizicku spremnost? :D

E vidi to već ne znam... Mislim da nije baš tako , nego uradiš matu, pa gledaju tipa da na fizičku spremu pozovu one što su uradili matu kako valjda tipa od 20 do nekih 45 poena :D Sve zavisi kako generacija uradi prijemni.. oni što su dobro uradili matu njih će i pozvati...ali oni koji imaju 0 poena ili tipa nešto oko 5,6 poena ili dešavalo se -3 ili -10 naravno da njih ne pozivaju na fizičku spremu...jer nema potrebe da dolaze :D Tako bar ja mislim, tako je rekao čovek koji radi tamo kad sam bila kod njih

Back