Vojna akademija?

Milice kakav je bio prijemni, mislim na težinu zadataka? Da li su primeri kao oni iz fonove? takvog nekog tipa..
Jer ja se pripremam za etf, pa zato pitam...

- - - - - - - - - -

Konkurišeš posle dve godine rada u vojsci. Što znači moraš posle akademije da radis dve godine, pa tek da konkurišeš.
A testove i šta traže na konkursu, mislim da detaljnije možeš naći na sajtu www.specijalnejedinice.com, pa traži Kobre.

Pa pazi, predhodnih godina su testovi bili laksi bas. Ove godine su bili tezi nego iz fonove zbirke. A nas su zeznuli sa par zadataka, kao sto je secica elipse i tako, ono sto ti nikad ne bi palo na pamet da ce ikada doci na prijemnom :D Tako da, ucite na mojim greskama i vezbajte sve sto mislite da je MANJE vazno hahaha

E ovako... Ja sam iz Sarajeva, sin poginulog vojnika Radica u napadu prije 2 mjeseca. Nase ministarstvo ima ugovor sa vasim, pa par ljudi odavde (prosle godine je bilo 5), salju tamo na VA. Pravo me cude taj prijemni o kojiem pricate, jer mi ovde imamo samo test opceg znanja, fizicki test i zdravstvene provjere. I ja cu konkurisati ove godine i nije me strah tog rezima. Samo sto je kod nas provjera fizicke spreme malo teza: 91 trbusni za 100 bodova, 82 skleka za 100 bodova (za sklekove i trbusne imate 2 minute), trcanje 3200m (11:46 min je za 100 bodova). Ja sam i sada spreman da uzmem po 60-80 bodova, ali hocu da zakucam sve na 100.

Izvinite zbog nekih gramatickih greski brzo sam kucao :D

Aco,očigldno nisi upućen.Da bi konkurisao na Vojnu akademiju u Srbiji,prvi i osnovni uslov je da si državljanin Republike Srbije.Dakle ako nisi,ne možeš ni konkurisati.E sad,postoji takozvani ugovor o školovanju pripadnika stranih država ali konkurs sa tim nema nikakve veze.Isti tretman će te imati i ti iz Sarajeva i oni dečaci iz Angole,recimo.Vojnu akademiju u Srbiji NE ZANIMA koga će poslati iz BiH,recimo.To je stvar ministarstva odbrane BiH,ono finansira školovanje svojih pripadnika na stranim vojnim školama(pošto svoju školu i nemaju,jelte).Ako te još nešto zanima,tu sam.

Poslednja izmena:
Aco,očigldno nisi upućen.Da bi konkurisao na Vojnu akademiju u Srbiji,prvi i osnovni uslov je da si državljanin Republike Srbije.Dakle ako nisi,ne možeš ni konkurisati.E sad,postoji takozvani ugovor o školovanju pripadnika stranih država ali konkurs sa tim nema nikakve veze.Isti tretman će te imati i ti iz Sarajeva i oni dečaci iz Angole,recimo.Vojnu akademiju u Srbiji NE ZANIMA koga će poslati iz BiH,recimo.To je stvar ministarstva odbrane BiH,ono finansira školovanje svojih pripadnika na stranim vojnim školama.Ako te još nešto zanima,tu sam.

Okeej. :D Sto se tice primene izvoda,konkretno onih zadataka sa maksimalnom povrsinom pravougaonika upisanog u elipsu,parabolu i slicno,je l' spremas?Ne videh da je do sad bilo na prijemnom.:D

Nije bilo do sada... Bilo je ranijih godina na nekim fakultetima... Ali mi smo te zadatke radili u školi tako da sam te zadatke izvežbala... Ali čisto sumnjam da će se pojaviti na prijemnom :D

Ћао људи, ја сам нова, па такође не замерите ако поставим неко питање које је већ било :)
Да ли неко случајно има тест из математике од 2014. или 2015.? И шта мислите када ће отприлике бити пријемни?

Ћао људи, ја сам нова, па такође не замерите ако поставим неко питање које је већ било :)
Да ли неко случајно има тест из математике од 2014. или 2015.? И шта мислите када ће отприлике бити пријемни?

Prijemni je 7.maja. Imam ja te testove. I postoji nova zbirka...

Back