Vojna akademija?

Cao ljudi ja sam nov ovde i ne zamerite mi ako ponovo postavljam pitanje na koje je vec odgovoreno jer ima 200 i nesto strana u ovoj temi vrv sam nesto preskocio :p
zanima me literatura za spremanje prijemnog na Vojnoj Akademiji ili bilo sta sto bi moglo da mi pomogne .Bio bih zahvalan na pomoci :D

Naravno da me zanima,ne zelim da budem skolovana budala...Jer mogu da nadjem posao za preko 70,000 sa osnovnom skolom...a treba da zavrsavam faks za platu od 50,000? Samo ti radi ti ono sto volis ')

Onda idi radi za 70.000. Vojska je u sklopu javnog sektora i plate se isplacuju iz budzeta Republike Srbije. Zar stvarno mislis da nasa drzava ima toliko para da isplacuje visoke plate? Akademiju upisuju iskljucivo oni ljudi koji vole vojsku. Niko se ne nada visokim platama. Ako tako razmisljas, vojna akademija nije najbolji izbor za tebe. :)

Плата за чин генерала је била 131.466 динара, генерал-потпуковника 121.629 динара, генерал-мајора 114.676, а бригадног генерала 111.150 динара.

Пуковници су просечно примали 84.857 динара, потпуковници 70.460, мајори 59.034, капетани 50.347, поручници 48.201 а потпоручници 45.481 динара.
Ovo su vam prosecne plate po cinovima u vojsci naravno one mogu da variraju u zavisnosti od godina oficira, ali ne nesto znacajno par hiljada.
Ove plate za nize oficire bi trebalo da budu dovoljne zato sto u pocetku sluzba se ne dobija u velikim gradovima retko ko to dobije,nego su u pitanju manja mesta obicno na jugu tipa presevo,vranje...

- - - - - - - - - -

Плата за чин генерала је била 131.466 динара, генерал-потпуковника 121.629 динара, генерал-мајора 114.676, а бригадног генерала 111.150 динара.

Пуковници су просечно примали 84.857 динара, потпуковници 70.460, мајори 59.034, капетани 50.347, поручници 48.201 а потпоручници 45.481 динара.
Ovo su vam prosecne plate po cinovima u vojsci naravno one mogu da variraju u zavisnosti od godina oficira, ali ne nesto znacajno par hiljada.
Ove plate za nize oficire bi trebalo da budu dovoljne zato sto u pocetku sluzba se ne dobija u velikim gradovima retko ko to dobije,nego su u pitanju manja mesta obicno na jugu tipa presevo,vranje...

- - - - - - - - - -

I plus dobija se trosak stanovanja, neki fiksni oko 100e ako se ne varam, skoro je rodjak zavrsio pa znam da je dobijao. A cim zavrsis akademiju oakta je malo manja od ove prosecne najnize. Mada fobra stvar kad zavrsis akademiju je da dobijes i civilnu diplomu. U obavezi si 7 godina da radis u vojsci nakon cega mozes da ides gde te noge nose. Pozdrav sima. nikad necu prezaliti sto nisam upao na VA.

Kada si bio na prijemnom zato sto sam i ja bio prosle godine falilo mi je manje od 2 poena da odem na preglede ali trema je ucinila svoje zaokruzio sam poogresno 2 zadatka koja sam uradio tacno,da sam to zaokruzio kako treba verovatno bi bio tamo

Ja sam probala prosle godine, i bila sam u fazonu laka je mata, ali me trema ubila a i dali su dosta tezi test za razliku od proslih :D Stvarno se morate otarasiti treme kako znate :D Tako da se vidimo na prijemnom za koji mesec!

Koleginica milica se prosle godine previse opustila,iako sam navijao za nju svim srcem,ona se prepustila tremi ,i trema je odradila svoje,zato je ona pokidala fizicko,na kojem sam se ja srusio,hahahahah ..
Izgleda da joj ne ide bas na PMF-u ,pa se odlucila da ponovo proba akademiju ... Moras da pokazes da su male zene ,bolje od onih visih,hahahahahaha.. Malo zezanja :P :P :P :D :D :D :D

Poslednja izmena:
Kada si bio na prijemnom zato sto sam i ja bio prosle godine falilo mi je manje od 2 poena da odem na preglede ali trema je ucinila svoje zaokruzio sam poogresno 2 zadatka koja sam uradio tacno,da sam to zaokruzio kako treba verovatno bi bio tamo

ja sam bio 2012. i ja sam pao za 0.01 bod matematiku. Mislim zbog toga nisam pozvan na dalje preglede. To mi je bio bas jedan od tezih poraza u zivotu. jos 0.01((!!!!!!)) nikad necu prezaliti >(

Koleginica milica se prosle godine previse opustila,iako sam navijao za nju svim srcem,ona se prepustila tremi ,i trema je odradila svoje,zato je ona pokidala fizicko,na kojem sam se ja srusio,hahahahah ..
Izgleda da joj ne ide bas na PMF-u ,pa se odlucila da ponovo proba akademiju ... Moras da pokazes da su male zene ,bolje od onih visih,hahahahahaha.. Malo zezanja :P :P :P :D :D :D :D

Hahahah, ne zelis na PMF kad ti kazem :D Previse matematike :D

Hahahah, ne zelis na PMF kad ti kazem :D Previse matematike :D

Milice kakav je bio prijemni, mislim na težinu zadataka? Da li su primeri kao oni iz fonove? takvog nekog tipa..
Jer ja se pripremam za etf, pa zato pitam...

- - - - - - - - - -

Konkurišeš posle dve godine rada u vojsci. Što znači moraš posle akademije da radis dve godine, pa tek da konkurišeš.
A testove i šta traže na konkursu, mislim da detaljnije možeš naći na sajtu www.specijalnejedinice.com, pa traži Kobre.

E ovako... Ja sam iz Sarajeva, sin poginulog vojnika Radica u napadu prije 2 mjeseca. Nase ministarstvo ima ugovor sa vasim, pa par ljudi odavde (prosle godine je bilo 5), salju tamo na VA. Pravo me cude taj prijemni o kojiem pricate, jer mi ovde imamo samo test opceg znanja, fizicki test i zdravstvene provjere. I ja cu konkurisati ove godine i nije me strah tog rezima. Samo sto je kod nas provjera fizicke spreme malo teza: 91 trbusni za 100 bodova, 82 skleka za 100 bodova (za sklekove i trbusne imate 2 minute), trcanje 3200m (11:46 min je za 100 bodova). Ja sam i sada spreman da uzmem po 60-80 bodova, ali hocu da zakucam sve na 100.

Back