Vojna akademija?

Pa meni je komsinica rekla (inace zna nekog coveka da radi tamo valjda) da se psiho test sastoji iz tri dela: test inteligencije, razgovor sa psihologom i trece ne mogu da se setim sta.. Ali sve u svemu kad odes kod psihiloga, on odredi da li si tj za Vojnu ili ne. Tako da je u sustini zeznuto jer ne znas sta te to ceka ali ako verujes i budes sav svoj, prirodan, donekle iskren bice okej. Valjda :D

Kako planirate da se spremate,iz kojih zbirki?Plasi me sto su komentarisali da je prijemni ove godine jako lose prosao,to jest da su zadaci bili teski.Test iz 2014 i nije toliko tezak,pa ne znam koliko je moglo da se pormeni za godinu dana...A posto je takva situacija,da li je dovoljna 4+/Fonova/Matematiskop ili treba i ETF-ova zbirka? :O

"Hvala puno...  Da se raspisem? Evo sad cu...  Na Hedonici su bila pitanja opste informisanosti koja nisu bas bila laka, ja sam neka pitanja znala, tipa, sta je balajka, sta su fosili, sta je atov, sta je vodvilj, sta je ativizam... a neke reci sam prvi put i isla sam na eci peci pec i pogodila vecinu, znaci cista sreca  Onda je bio test inteligencije za koji mislim da moze svako da uradi, bile su rasklopljene figure, koje ti sasavis u glavi i vidis sta ispadne i zaokruzis odgovor. Bilo je i spajanje tipa covek-hoda, riba-?...  Bile su neke 5 slike, ali samo jedne se razlikuje od ostale 4, pronadjes koja i das odgovor...  I na kraju je bio test licnosti gde se neka pitanja ponavljaju, ali samo su drugacije formulisana, i ako vide da na isto pitanje das razlicit odg, gotov si Kada sve to prodje, onda dolazi intervju, odnosno razgovor sa psihologom... Tu te pitaju da kazes nesto o sebi, zasto si se odlicio/la za VMA ili VA, kakv si djak, ko sve podrzava tvoju odluku, cime ti se bave roditelji... Neke clanove u mojoj grupi su provocirale, npr.kulirale ih, smejle im se u lice, ali bitno je da na to ne obracate paznju, nego da odgovarate sta vas je pitala\o.
Lekarski je bio najgori za neke, za mene ne  Prvo smo isli da damo krv i mokracu, pa kad stomatologa, kod dermatologa, ginekologa (devojke), hirurga, za uho grlo i nos... Kod ocnog su svih 11 pali, neko je imao vecu dioptriju od dozvoljene, a neki su bili daltonisti. Poslednji pregled je kod neuropsihijatra, tu ti kaze da rasisris ruke, da dotaknes nos zatvorenih ociju, da hoda na prste, da kleknes, da savijes nogu...Ja sam sve to bila zavrsila i jedan pukovnik mi kaze ''Daj mi da vidim sve preglede kako su prosli kod tebe'', ja mu dajem onaj papir i on mi kaze ''Sposobna si za VMA, idi sedi i uzivaj''... Kada mi je to rekao, ja sam sela na klupu i nisam mogla da se suzdrzim, vec sam izasla napolje i pocela da javljam mojima kuci. "

To je ta devojka opisala na forumu, mislim da je polagala za generaciju '95, ali ne verujem da se mnogo promenila konstrukcija psiho testa, a i samih provera..
Mislila sam da možda neko zna nešto više o tome, ali izgleda da ćemo najbolje saznati iz prve ruke :D
Makalo, u pravu si, samo treba biti svoj, pa šta ti Bog da.. :)

Ovo je najopsirnije sto sam nasla i cula hahaha Pa okej nije toliko strasno samo ako si za Vojnu uspeces i sta sad.. Treba razmisljati o nekim pitanjima koja bi mogli da nam postave :D Videcemo sto kazes iz prve ruke hahaha :)
A za zbirku ne znam jos, ja sam planirala da uzmem za FON i tu za Vojnu bas sto ima.. Nego me zanima da li da cekamo da izadje sad za nas zbirka ( mozda su vec i izasle.. nemam pojma haha) ili mogu od prosle godine zbirke? :)

Otisao bih u minus,90% od onoga ne znam sto je navela jelena :D

- - - - - - - - - -

A sto se tice zbirki ne znam sto se toliko cimate ili ja drugacije shvatam.
Imate na sajtu oblasti koje su naucite da radite te zadatke i to je to,vidite kakve su tezine testovi provezbate i malo jace i to vam je to :P

Pa, vi niste normalni, Bog vas vid'o! :zcepanje::zper:

Isto sam ja pre 4 godine imala pitanja kao neki od vas. Na kraju to sve dodje na svoje. Koliko god zvucalo smesno, zaista je tako. Nemojte se previse opterecivati. Spremajte to lagano, opusteno. Ako treba da prodjete, procicete, a ako ne upisete, onda zivot za vas ima druge planove...koji su vrlo cesto bolji.
Nije to se kao sto izgleda.

Srecno svima. :bye:

Pa, vi niste normalni, Bog vas vid'o! :zcepanje::zper:

Isto sam ja pre 4 godine imala pitanja kao neki od vas. Na kraju to sve dodje na svoje. Koliko god zvucalo smesno, zaista je tako. Nemojte se previse opterecivati. Spremajte to lagano, opusteno. Ako treba da prodjete, procicete, a ako ne upisete, onda zivot za vas ima druge planove...koji su vrlo cesto bolji.
Nije to se kao sto izgleda.

Srecno svima. :bye:

Ии јеси прошлаа хД?

Back