Vojna akademija?

Ljudi, glup sam. mOže neko da mi reši logaritme i alkohol? I ako ste raspoloženi bilo koji drugi teži zadatak..AJ UZDRAVLJE

alkohol

x* 4% + 100 * 10% = (x+100)*6%

- - - - - - - - - -

e ljudi, a meni ovaj drugi ispada 2, ne znam kako ispadne 5, jer mi se i -3 uklapa u uslove da bude veće od -10/3 i veće od -4. o.O možda sam zeznula nešto, ostalo sam uradila, sem ovog petog, prvi put vidim taj tip zadataka pa ako može pomoć, hvala unapred
btw, nisam se ni pokušala da ga rešim
nadam se da je nešto lako
:D

alkohol

- - - - - - - - - -

e ljudi, a meni ovaj drugi ispada 2, ne znam kako ispadne 5, jer mi se i -3 uklapa u uslove da bude veće od -10/3 i veće od -4. o.O možda sam zeznula nešto, ostalo sam uradila, sem ovog petog, prvi put vidim taj tip zadataka pa ako može pomoć, hvala unapred

Ако ја добро видим, недостаје ти још један услов а то је: када пребациш корен из икс плус 4 на десну страну добијеш два плус корен из икс плус 4. Мораш то да урадиш јер ти је са десне стране број 2 а не нула. И када одариш услов да ти је то са десне стане веће једнако од нуле, добијеш да икс мора да буде веће једнако од нула, тако да ти одпада решење -3 и остане ти само 5. А то и јесте коначно решење. Нека ме исправи неко ако грешим.

što se tiče temena izračunam x temena i y/preko formule koju je cupkava postavila stranicu ranije)..ubacim u jednačinu one prave tj. zamenim ih... ionda dobijem neku kvadratnu gde pod korenom nije ceo broj... valjda to nema veze...aj sad cu probati da izracunam

sve u redu tako treba

jedn rešenje 6-sqrt43 drugo 6+sqrt43 njihov zbir 12

Poslednja izmena:
alkohol

- - - - - - - - - -

Proveri resenja u pocetnoj j-no, tako sam ja otpisala -3.

Ако ја добро видим, недостаје ти још један услов а то је: када пребациш корен из икс плус 4 на десну страну добијеш два плус корен из икс плус 4. Мораш то да урадиш јер ти је са десне стране број 2 а не нула. И када одариш услов да ти је то са десне стане веће једнако од нуле, добијеш да икс мора да буде веће једнако од нула, тако да ти одпада решење -3 и остане ти само 5. А то и јесте коначно решење. Нека ме исправи неко ако грешим.

fali ti uslov x veće od -1..koji se pojavi nakon prvog kvadriranja...jedno rešenje 5 drugo je -3.... to drugo ne upada zbir rešenja 5

P= 2B +M
r:H=2:1
r=2H
B=r^2pi
M= 2rpi*H
izostaviću pi, pošto se on svakako skrati u sledećim koracima
x nam je broj puta koliko će se H uvećati.
2r*H*x + 2r^2 = 2(2r^2 + 2r*H)
r=2h
samo se ubaci

i na kraju se dobije 4H^2 * x = 16 * H^2
i ispadne x=4.

inače onu relaciju što sam napisala iznad, to je samo formula površine, samo sam u prvoj ubacila da mi je H = H*x, a u drugoj sam ubacila 2*P. pa sam izjednačila, valjda kapirate, ne ide mi ovo objašnjavanje, pitajte ako ne razumete, jer bi bilo razumljivo :D

O1= O + O*10%
O1= 2r1pi
O= 2rpi

O1= 11/10 * O
2r1= 11/10 2r
r1=11/10 r

P1= P + P*x
P1= 4r1^2
P = 4r^2

4r1^2 = 4r^2 + 4r^2*x
4 *( r* 11/10)^2 = 4r^2* (1+x)
4r^2* 121/100= 4r^2* (1+x)