Vojna akademija?

Sta si se napalila,otkaci se od mene...Roditelji moraju da su ti ponosni sto imaju takvo dete.

Tvoj tatica ima da bude ponosan na tebe. Jos samo i u pica park da te odvede, i isti tatin .

- - - - - - - - - -

Sta si se napalila,otkaci se od mene...Roditelji moraju da su ti ponosni sto imaju takvo dete.

Tvoj tatica ima da bude ponosan na tebe. Jos samo i u pica park da te odvede, i isti tatin .

Може ли ми неко помоћи обзиром да видим да је већина све завршила што се тиче мате. Наиме задатак гласи овако : Катете правоуглог троугла износе 3 цм и 4 цм. Растојање између центра уписаног круга и описаног круга тог троугла износи (у цм)? (решење је корен из пет кроз два.)

Може ли ми неко помоћи обзиром да видим да је већина све завршила што се тиче мате. Наиме задатак гласи овако : Катете правоуглог троугла износе 3 цм и 4 цм. Растојање између центра уписаног круга и описаног круга тог троугла износи (у цм)? (решење је корен из пет кроз два.)
Решио сам задатак захваљујући @bekutaa
Ако треба некоме поступак нека ми пише у инбокс..

Evo i ja ga sad uradila, lep zadatak :D Ako bude bilo ove težine na prijemnom, super xD

Btw ljudi, od ponedeljka lepo vreme, to je super znak!! :D

Може ли неко да ми пошаље решење од овог задатка: Број решења једначине cos(2x)-(koren iz 3)sin(2x) = - (koren iz 2) на интервалу (-2Пи, Пи/4 ). Иначе, ово је задатка од прошле године (мај 2013).

Може ли неко да ми пошаље решење од овог задатка: Број решења једначине cos(2x)-(koren iz 3)sin(2x) = - (koren iz 2) на интервалу (-2Пи, Пи/4 ). Иначе, ово је задатка од прошле године (мај 2013).

podeliš celu jednačinu sa 2. i onda dobiješ 1/2 * cos(2x) - (sqrt(3))/2 * sin(2x) = - (sqrt(2))/2
i ovde možeš sad da primetiš adicionu formulu
pa će to biti cos (60) *cos (2x) - sin (60) * sin (2x) = - (sqrt(2))/2
60 = pi/3
pa je to cos (pi/3 + 2x) = - (sqrt(2))/2

i odavde ti je lako
pi/3 + 2x= 3pi/4
pi/3 + 2x = 5pi/4

dalje je klasično, prebaciš pi/3 itd.
mrzi me sad da radim sve to :D

ako sam nešto pogrešila pošto nisam radila na papiru nego ovako preko kompa, neko može slobodno da me ispravi :D

Poslednja izmena:

Back