Vojna akademija?

-Da li je potrebno da ucenik srednje skole ima pozitivan uspeh na kraju polugodista da bi mogao da konkurise na VA?
-Sta tacno podrazumeva smer Opsta Logistika,odnosno sta bi bio moj zadatak kao buduceg diplomirananog oficira?
-Da li bi bio primljen neko ko ima malu dioptriju u minusu?
-Da li kadeti mogu da napuste VA vikendom?
Evo kako nece niko da ti odgovori reci cu ti ja
1. Da mislim da treba da ima pozitivan uspeh na kraju godine, a i sta ima neko da trazi na nekom fakulteu ako ne moze da ima pozitivan uspeh.
2. Ako zavrsis logistiku radices svasta, trebao bi da budes strucno lice inzenjer elektronike, masinstva ili slicno a u stvarnosti mozes da budes na bilo kom mestu sada se to malo gleda. Mislim ne mozes da budes komandant brigade nego neku pocetnu duznost.
3. Moze biti primljen kadet koji ima dioptriju u minusu ali ne znam samo do koliko sigurno do -1 a mozda i -2.
4. Mozes vikendom da ides kuci ako dobijes vikend ili prenociste, imas i izlazak u grad u nekom terminu preko vikenda.

Pozdrav svima! Zanima me par tačnih podataka u vezi VA, ali napominjem, ne vaša lična mišljenja, nego tačne informacije... Oko mog pitanja može doći do raznih predrasuda, pa zbog toga ovakav stav... Znači, da li postoji neko ograničenje za mene, koji sam pao treći razred srednje škole (sad sam četvrti) pri upisu u Vojnu? Rođen sam '92 god., i planiram da konkurišem za VA. Nakon osnovne sam konkurisao za Vojnu gimnaziju, ali sam pao na očnom zbog banalne stvari... Inače imam malu dioptriju, bez potrebe za naočarama... Upisao sam srednju koju nisam želeo, i tako sam i učio, tj. nisam... Vojnu zaista želim da upišem, i sigurno ću konkurisati bez obzira na sve komentare, samo me zanimaju sledeća pitanja:
-Da li postoje posebna ograničenja zbog ocene iz matematike i vladanja (odnosi se na sve 4 godine)?
-Kao što sam već rekao, da li postoji neko ograničenje zato što sam pao razred? Pošto se nose svedočanstva kao dokument, nadam se da to neće biti problem.
-Da li neko sa minimalnim očnim problemima može upisati vazduhoplovni smer? (to mi je želja od malih nogu :) ali ne bih imao ništa protiv pešadije, takođe... Pozdrav, i nadam se odgovoru :)

Pozdrav svima! Zanima me par tačnih podataka u vezi VA, ali napominjem, ne vaša lična mišljenja, nego tačne informacije... Oko mog pitanja može doći do raznih predrasuda, pa zbog toga ovakav stav... Znači, da li postoji neko ograničenje za mene, koji sam pao treći razred srednje škole (sad sam četvrti) pri upisu u Vojnu? Rođen sam '92 god., i planiram da konkurišem za VA. Nakon osnovne sam konkurisao za Vojnu gimnaziju, ali sam pao na očnom zbog banalne stvari... Inače imam malu dioptriju, bez potrebe za naočarama... Upisao sam srednju koju nisam želeo, i tako sam i učio, tj. nisam... Vojnu zaista želim da upišem, i sigurno ću konkurisati bez obzira na sve komentare, samo me zanimaju sledeća pitanja:
-Da li postoje posebna ograničenja zbog ocene iz matematike i vladanja (odnosi se na sve 4 godine)?
-Kao što sam već rekao, da li postoji neko ograničenje zato što sam pao razred? Pošto se nose svedočanstva kao dokument, nadam se da to neće biti problem.
-Da li neko sa minimalnim očnim problemima može upisati vazduhoplovni smer? (to mi je želja od malih nogu :) ali ne bih imao ništa protiv pešadije, takođe... Pozdrav, i nadam se odgovoru :)

Kakav si bio učenik? Predpostavljam da nisi bio baš najbolji?

Ne znam kakva je situacija sad, ali mislim da nemaš šanse. Naročito za vazduhoplovni smer-tamo se primaju najbolji medju najboljima...

E sad, pošto je ovo zemlja kakva jeste, ako imaš vezu možda i možeš...

zelela bih da upisem va, vazduhoplovni smer.. pa me zanima koliko obaraju na zdravstvenom? tj da li obaraju na stomatoloskom pregledu... posto kako sam ja cula ne smemo imati ni jednu blombu.. sad ne znam koliko je to tacno.. pa ako neko zna volela bih da mi objasni kako to ide.. :)

Ma da visina je najmanji problem samo ti upadni...Nego sig nije mi jasno sad nesto u maju je upis i to sve cetvrti razred i diplomu da si zavrsio dobijas kasnije pa sta kad predajes dokumenta jel im treba samo polugodiste cetvrog ili kraj ?

Poslednja izmena:

Back