Vojna akademija?

Наложио се на војску, мислио то је уређен систем, зна се шта ти је посао и ако га радиш предано и одговорно, све ће бити ОК. Идеализовао сам војску (намерно малим словом, сада велико не заслужују), дисциплина и рад ми никад нису били нити страни, нити су ми представљали проблем. У току школовања сам схватио да спадам у 10% људи са овим ставом, остали су кривинари и клошари чији је једини циљ да неко нешто уради уместо њих. Када сам почео да радим, за три године колико сам издржао, један једини пут је од мене тражено да радим нешто што ми је струка, а и то је било кратког даха, јер је све остало било важније. Тамо где бих војсци највише био од користи, ја изгледа нисам био потребан. Уместо тога сам као поручник једне од техничких струка служио да копирам и слажем документа, идем на маршеве и пуцам у име старешина чије гузице нису биле расположене за тако нешто и, евентуално, да лочем са њима.
Потом су ме тражили из једне службе где сам требао да радим свој посао, шеф није хтео ни да чује, иако сам нашао и замену! Када сам поднео захтев за одлазак, исти ме је питао: да ли би остао у војсци ако бих те сада пустио тамо где су те тражили? Само што га нисам отерао у П.М. Значи могао је да ме пусти и раније, али није хтео, јер му се, јелте, могло, а сад кад треба он некоме да објашњава што му је човек отишао из војске, па му фрка, е сад као може.
Не кажем да су сви овакви, радио сам са гомилом вредних и паметних људи, али 80% старешина су овакви. Нисам бескомпромисан, ал кад ме неко зајебава годинама, е па то је већ много...а да не причам о псовању мајке и сличним изливима гнева од пијаних будала које мораш да слушаш и климаш главом само зато што имају виши чин...можда сам и ја њему требао истом мером, па да се ко људи побијемо пред целом управом, па ко жив, ко мртав.

У сваком случају, три пута мери, једном сеци, јефтиније и лакше него да без размишљања и без слушања добронамерних савета кренеш главом кроз зид.

Наложио се на војску, мислио то је уређен систем, зна се шта ти је посао и ако га радиш предано и одговорно, све ће бити ОК. Идеализовао сам војску (намерно малим словом, сада велико не заслужују), дисциплина и рад ми никад нису били нити страни, нити су ми представљали проблем. У току школовања сам схватио да спадам у 10% људи са овим ставом, остали су кривинари и клошари чији је једини циљ да неко нешто уради уместо њих.
identično mojem doživljaju te firme.
identični polazni stavovi, polazni ideali i očekivanja.
razlika je u tome što si ti i završio i bio tamo neko vreme, duže, ja sam otišao.

identično mojem doživljaju te firme.
identični polazni stavovi, polazni ideali i očekivanja.
razlika je u tome što si ti i završio i bio tamo neko vreme, duže, ja sam otišao.

***...ne znam sta da kazem...bojim se da je meni vojska jedini izbor,a kad mi vec ucenje ide idem za tim pa sta bude...nekad mora da se trpi,a ja sam na to navikao,svaki raspust sam tokom dana radio tokom noci ucio imao puno gazda ili da kazem robovlasnika,koliko kapiram i vi ste imali taj dozivljaj...mene to interesuje i *** idem na sve...

Ista stvar... gledaju te go ***** vecina njih. Ima poneki izuzetak koji te bar ne gleda ko *****, ali te ni ne ceni nista vise od sluge i nadnicara. Dzaba im bilo i kafica i pekara. O plati da ne pricamo.
Ova vojna je bar visestruko veca sto je super, pa i uz sve sto ide uz to.

quake,izgleda da se ti i ja slazemo oko ove teme...ako nam daju da konkurisemo iduce godine nadam se da cemo biti kolege...svi pricaju da se tamo svi izdrkavaju da ovo da ono...pa svako opd nas ima nekog ortaka koga stalno zajebava i da prostite na izrazu trpa u zdrav mozak.pa zar to nije isto...zar to ne treba shvatiti kao deo citavog tog sistema,pa zar necemo svi mi sutra biti nadredjeni nekom pa makar to bio i jedan vod od 15-20ljudi...zar ne bismo trebali da ucimo na greskama tih komandira i dezurnih da bi sutra shvatili kako se taj vojnik oseca kada mu nesto govoris...pa zar stvarno mislite da te staresine i sami nisu bili pod odredjenim pritiskom i torturom ako to mozemo tako nazvati tokom akademije...ja opet naglasavam,citam pazljivo sve sto ljudi pisu,ali ne odustajem od toga...jer znam koji mi je krajnji cilj koji se ne zavrsava mojim ulazenjem na akademiju,time ostvarenje tog cilja pocinje...u svakom poslu i na svakom putu ima prepreka,kad ne vozis auto zar ne stanes na crveno na semoaforu,zar to nije prepreka na neki nacin...ako to tako shvatimo zivot na akdemiji bice uveliko laksi,bar tako mislim...i hvala sto ste mi poslali zbirku i sve ove testove...ova zbirka bas nije za zezanje hvala...

quake,izgleda da se ti i ja slazemo oko ove teme...ako nam daju da konkurisemo iduce godine nadam se da cemo biti kolege...svi pricaju da se tamo svi izdrkavaju da ovo da ono...pa svako opd nas ima nekog ortaka koga stalno zajebava i da prostite na izrazu trpa u zdrav mozak.pa zar to nije isto...zar to ne treba shvatiti kao deo citavog tog sistema,pa zar necemo svi mi sutra biti nadredjeni nekom pa makar to bio i jedan vod od 15-20ljudi...zar ne bismo trebali da ucimo na greskama tih komandira i dezurnih da bi sutra shvatili kako se taj vojnik oseca kada mu nesto govoris...pa zar stvarno mislite da te staresine i sami nisu bili pod odredjenim pritiskom i torturom ako to mozemo tako nazvati tokom akademije...ja opet naglasavam,citam pazljivo sve sto ljudi pisu,ali ne odustajem od toga...jer znam koji mi je krajnji cilj koji se ne zavrsava mojim ulazenjem na akademiju,time ostvarenje tog cilja pocinje...u svakom poslu i na svakom putu ima prepreka,kad ne vozis auto zar ne stanes na crveno na semoaforu,zar to nije prepreka na neki nacin...ako to tako shvatimo zivot na akdemiji bice uveliko laksi,bar tako mislim...i hvala sto ste mi poslali zbirku i sve ove testove...ova zbirka bas nije za zezanje hvala...
jel mozes ti meni,momapop,ili bilo ko,da posaljes tu zbirku na nlvodafone1993@gmail.com takodje planiram da pokusam da se upisem na VA tako da bi mi ta zbirka bila od velike pomoci...hvala unapred

Poslednja izmena:
Hvala puno za zbirku,znacice mi mnogo...pa nek nam bude sa srecom...valjda cemo sledece godine biti kolege na VA...:)

brate,dace Bog ili sreca videcemo...ja pocinjem sa tom zbirkom od novembra ili decembra u teretanu ulazim od prvog,ne mogu da pocnem sa matematikom dok ne sredim sve sto imam na ovom faxu na kome sam...quake,ako dodjes do neke nove informacije,bilo kakve,javi...

brate,dace Bog ili sreca videcemo...ja pocinjem sa tom zbirkom od novembra ili decembra u teretanu ulazim od prvog,ne mogu da pocnem sa matematikom dok ne sredim sve sto imam na ovom faxu na kome sam...quake,ako dodjes do neke nove informacije,bilo kakve,javi...

Hehe, nema problema ako saznam sta novo - delim sa svima ovde :D
Samo mi pusti zbirku i sajt na russelquake@gmail.com opet ako mozes nista mi nije stiglo.

Pozdrav svima! ;)

E ovako, zavrsio sam srednju tehnicku ( mehatronika ) skolu, propustio sam konkurs februara/marta ove godine i resio da pokusam sledece godine da upisem VA. E sad, citao sam dosta o lekarskom pregledu, pa me zanima vase misljenje. Prosle godine u ovo vreme, imao sam operaciju "igvinalne kile" u pocetnoj fazi i hteo sam da to sto pre uklonim, sredim ( i ako je lekar savetovao da nije hitno, i da moze jos koju godinu da saceka ). Operacija je prosla bez problema, prvih 3 meseca nisam mogao da radim teske poslove, dok sam se posle toga vratio normalnim aktivnostima. Nastavio s treniranjem, trcanje, voznja bicikla, plivanje, sve bez problema. Radim sve normalno kao i pre operacije, cak mi je hirurg napisao uverenje o fizickoj sposobnosti. Znaci, sve radim "normalno" i nemam nikakvih, ama bas nikakvih posledica. Da li bih zbog toga bio odbijen sa akademije?

P.S. Da dodam, matematika mi nije nikakav problem. Trenutno sam u dobroj kondiciji i dobrom "fizickom stanju", znaci, ni to ne bi trebalo da bude neki problem...

Hvala unapred svima na odgovorima. :hvala: :D

Потребно је да ти то кажу они који имају задњу реч у томе. Шта год да ти неко овде каже, не мора бити у складу с одлуком коју ће надлежни донети.

Pozdrav ! Citao sam mnoga pitanja koje su ljudi postavljali,ali nisam nasao sledeca :

-Da li je potrebno da ucenik srednje skole ima pozitivan uspeh na kraju polugodista da bi mogao da konkurise na VA?
-Sta tacno podrazumeva smer Opsta Logistika,odnosno sta bi bio moj zadatak kao buduceg diplomirananog oficira?
-Da li bi bio primljen neko ko ima malu dioptriju u minusu?
-Da li kadeti mogu da napuste VA vikendom?
Mozda budem imao jos neko pitanje ali trenutno ne mogu da se setim :) Ono sto me je potpuno iznenadilo jeste to da mnogi bivsi studenti govore kako to nije onako kak ose misli o VA.Jasno mi je da je potrebana disciplina,rad,posvecenost ali ne bi mogao da podnosim neke nepravde,bezobrazluke i ponizavanja od strane staresina a ne daj Boze kadeta.Ako je istina,onda je to pravo rasulo.

Svako ima svoje misljenje :neko kaze da nije ,nekao da jeste tako ali vecina komentara je u negativnom kontekstu :think:
Bio bih vam jako zahvalan da dobijem odgovore na ova pitanja sto detaljnije i da konacno odlucim da li je VA stvarno za mene ili ne .Hvla vam unapred ! :)

Back