veruj mi matematika nije za podcenjivanje, mozda fizicki test ....
samo treba dobro spremiti odredjene oblasti i ne bi trebalo da bude problema
a gde bih mogao da nadjem nazive tih oblasti,da bi ih bolje spremao...jel u toj zbirci sto uzmes u MO?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
veruj mi matematika nije za podcenjivanje, mozda fizicki test ....
samo treba dobro spremiti odredjene oblasti i ne bi trebalo da bude problema
pope ti ako završavaš fakultet, kad završiš ideš u školu za rezervne oficire, koja traje pišljivih 6 meseci. to ti je crash course vojske, i dobijaš čin potporučnika kada završiš - ako želiš ostaješ u službi isto kao da si završio VA, ako te smori i nećeš, odeš kući i nikom ništa.
ee ljudi ja sam nov ovde mene samo zanima da li je moguce upisati se na vojnu akademiju posto sam cuo da je bilo svega i svacega,uzgred 94 sam god.P.S. mrzelo me da citam ovh 186 str. pa ako neko moze da odgovori...pozz svima
e to nisam znao da je ugašeno... ceo svet to ima samo smo mi pametni pa ukidamo.sig,jel moze brate ili ne moze...sta ti mislis?znam da si imao neprijatno iskustvo,da si se razocarao. inace sig nema vise SRO,ukinuto...zato i hocu akdemiju,hocu li moci sledece godine,s obzirom da cu imati 22?
e to nisam znao da je ugašeno... ceo svet to ima samo smo mi pametni pa ukidamo.
neću ti reći da ne može, možeš da pišeš molbu itd... neće te oterati zbog toga. piše tamo svašta u konkursu pa opet dođe ko hoće. ti ako lepo napišeš šta i kako primiće te. Ali će ti istovremeno i reći da si "glup" što već imaš fakultet i tamo dolaziš. mislim nemoj pogrešno da me shvatiš, ali to će ti svako reći na svakom koraku procesa. A to ćeš i sam shvatiti nakon par meseci. Ja bih ti predložio da ti odeš dobrovoljno u vojsku kao ugovorac pa vidi kako ti se sviđa, mada imaj na umu da je tamo lepše, a odatle se vrlo lako stiže i na akademiju. Kada jednom uđeš u MO ili VS, akademija su samo jedna vrata niz hodnik.
nećeš ti tamo naići na trnovit put na kakav ti misliš - radiš sklekove na pesnicama na betonu po kiši i košavi, to postoji samo u američkim filmovima i spotovima "profesionalac". a to što se u tim spotovima događa i vidi, to dobije da radi 200 ljudi u celoj vojsci a akademija sa time baš nema nikakve veze.
Tamošnje trnje se odnosi na to da dobijaš angažmane tipa: istovaraj kamion, utovaraj kamion, kreči, nosi, čini drugima usluge iz sfere njihovog ličnog života. A ti ne umeš da kažeš neću jer si nov a on ima čin a ti nemaš. Pa onda da dežuraš noću - sediš u mračnom i hladnom hodniku gde ti promaja produva mozak nakon cele noći, nema veze što ujutru imaš ispit. Generalno učenje i te stvari - su samo tvoj problem. Kada bi te ostavili da se samo time i baviš, može. Ali ne, niko ne meri koliko si angažovan na svim stranama za svakojake gluposti koje Veze Nemaju s Tobom i ostaješ žrtva igre slučaja. A jako se ružno osećaš kada ti budućnost zavisi od pukih slučajnosti. Ja ću se truditi možda završim možda ne završim... tako se noću ne može zaspati. Barem svestan i savestan čovek ne može. Ja sam godinu dana spavao na jedno oko, stres me uništavao jer vidim da ništa ne zavisi od mene a ja ću plaćati cenu. Znaš kad Svako jutro ustanemo u 5.45 i prva stvar koju cimer i ja kažemo jeste "ijaaaooo... j***m te živote..."
da sam imao oružje kod sebe ubio bi se sigurno u tim trenucima. Ne zato što je jutro rano, ja volim rano da ustajem, nego zato što dolazi još jedan dan svega. isti i nimalo bolji od jučerašnjeg. A kada sam konačno teško presavio tabak i napisao da odlazim, tu noć sam spavao kao beba. I svaku sledeću od onda...
A kad dođe na red nešto na temu vojne obuke odnosno njeno izvođenje zainteresovanost predavača i učesnika je kao da ste na konferenciji o heklanju čipki i stolnjaka.
To se uradi ofrlje i ubedljivo najmanje truda i resursa se potroši na obučavanje i edukovanje budućih oficira. Demotivisani i nikog ništa ne interesuje. Samo gledaju kako da odu kući u 14h.
ok za egzistenciju stoji. ja nisam imao tih problema prilikom odlaska, odnosno opet sam na fakultetu, pa sam valjda zbog toga i mogao da prelomim i odem. najviše mi je bilo žao dece koja dođu iz nekih sela po srbiji i kojima je To jedini način da završe fakultet i moraju puno tuđih go**ana da pojedu zbog te diplome koja pritom i nije neka. tamošnja nastava iz elektrotehnike je bila kao kurs za električare. bezveze totalno.
Viđenje oficira koje ti imaš u glavi smo imali ja, i još neki. Smatrali smo to nekim uzvišenijim pozivom. Nešto što je vredno posvećivanja celog sebe.
To će tako biti samo u tvojoj glavi nažalost, a kada vidiš oko sebe ono da tako kažem bogohuljenje nad uniformom i pozivom, stomak će ti se prevrtati... ja sam se takvih gadosti tamo nagledao, takvog ljudskog šljama, nerada, nemara, balkanske svesti, izdaje, sitnih duša, laži, zabadanja noža u leđa, alkoholizma, kriminala, primitivizma i malograđanštine i toliko me je kao čoveka bolelo što vidim to sve što sam svestan toga svega oko mene da sam morao otići zbog opšte bezbednosti. To je bilo brutalno silovanje svih vrednosti kojima sam ja naučen i po kojima sam živeo. Ja da nisam otišao, pukao bih totalno. na sledećem gađanju bi počeo da pucam na ljude oko sebe dok me ne ubiju.
Tako da, stoji priča o egzistenciji, sve zavisi kakve imaš navike. Npr puno seljačina sanja o tome da budu u beogradu, pola ih je samo zato i došlo. A najbolje je da sa tom platom od 300e budeš u nekom vranju ili bujanovcu jer tamo sa tim parama nešto i možeš. Kome su to jedina primanja, taj može samo da klošari po beogradu i novom sadu.
sta je bre ugaseno, sad je to ksro, klasa slusalaca rezervnih oficira.. evo pre neki dan nam dosli novi i vec nas cimaju sutra da idemo da im pokazujemo kako se slazu stvari i kreveti..
ako ako... trebaće ti tamoma znam,sve kapiram sta mi pricas...ali *** ipak je u meni proradila bosanska krv i tvroglavost i resio sam to i sad cu sve da ucinim samo da je upisem iduce godine...nadam se samo da ce me zbog godista ipak primiti...a tog silovanja poziva danas nazalost ili na srecu ima u svim pozivima,ali *** malo je nas da bi bilo sta promenili...ja imam samo jedan cilj,a to je upasti na akademiju,veoma sam odgovoran i strogo sam vaspitan kad u nesto krenem idem do kraja...
meda je opasan svima otima sladolede na ručkuizvini medo103 nisam to znao,hvala na ispravci...
ako ako... trebaće ti tamo, ionako su pola tvojih
meda je opasan svima otima sladolede na ručku![]()
E pa hvala SIG, ja sam '90 i nikad se ne bih setio da pisem neku molbu, a zelim da konkurisem sledece godine. Nego sam se nadao da mozda izbace taj glup uslov iz konkursa sledece godine, kao sto su izbacili za ocenu iz mate, vladanje etc. Inace zainteresovan sam za akademiju, zelim da se osamostalim od roditelja, da imam sigurnu egzistenciju (ova je osrednja, ali sigurna), da se bavim casnim, odgovornim i postenim i sigurnim poslom (moj ideal). Fax na kojem sam sada zaista nije nesto perspektivan. Btw, procitao sam svih 186 strana i prikupio mnostvo vaznih informacija, misljenja i iskustava. Hvala svima na ovoj temi
Jos nesto: Proguglajte malo, idite na sajt VA, procitajte celu temu ma koliko ona stranica imala (sto vise str. to vise info, i veca mogucnost da nadjete sta vam treba), okrenite neke telefone, svratite do vojnog odseka pa se raspitajte za bilo sta ako vas zanima VA, pre nego sto tek onako bzvz anpasan postujete "Mene zanima VA i molim sve (nadlezne?) da mi obrazloze zasto da je upisem or somting
", pa da onda cekate da vam neko servira. Kazem to zato sto sam bar 97 puta na temi naleteo na neka banalna i ponavljana pitanja na koja se moze dobiti pouzdaniji odgovor posle 10ak sekundi guglanja. Apsurdno
![]()
I ako nije frka da mi neko pusti na mejl ili PM neku e-zbirku iz mate za spremanje prijemnog, video sam da je dosta ljudi ovde ima. Presao sam vec neke zbirke za srednju skolu koje imam kuci, ali bih da vidim jos nesto. mail: russelquake@gmail.com Odoh malo u off, sry, pozz, i hvala unapred!![]()
pa zasto si upisao,sta je to sto te je navelo da razmisljas o va i da je upises,ako nije tajna?Једна реч од још једног разочараног: НЕ УПИСУЈТЕ!
Реклама и клиначко ложење је једна ствар, кад упаднеш у систем, то је нешто сасвим друго.
Мени су сви живи саветовали да не уписујем, а ја сам био паметнији од свих њих, па сам уписао. Страшна грешка.
ВА је само за оне који немају другог избора, барем док војска опет не постане војска.