Evo i ja da se ukljucim. Zavrsio VoGi, zavrsio VTA (dok je bilo). Razocarenja hronoloski: dolazak u VoGi, ostanak u VoGi, dolazak na VTA, skolovanje na VTA, diplomiranje (ipak sam bio malo radostan), poceo da radim, radio par godina, trpeo pijane majmune, sluzio im za potkusurivanje, trazili me na drugom mestu, nacelnik nije hteo da me pusti. U trenutku kada sam podneo zahtev za PPVS, doticni me je pitao da li bih ostao u Vojsci, kada bi me on, eto sad, pustio da idem tamo gde su me trazili (na tri mesta gde se moglo iskoristiti ono sto sam godinama ucio i voleo)...nonsalantno sam ga odbio. Vec par godina radim u struci u odlicnoj firmi sa sjajnim ljudima. Tuzim se sa vojskom i, kako je krenulo, mozda jednog dana im i budem nesto platio, ali ce uplatu dobiti u NZ, AU ili US dolarima.
Klinci (bez uvrede), zaobidjite VoGi u sirokom luku, to je samo nacin da vas ova drzava i ovo sto se tesko moze nazvati vojskom (bilo je polu-vojska dok sam tamo ja obitavao) uceni i natera da radite za male (ponavljam MALE) novce. Cak ni to nije problem, koliko je to sto verovatno 10% vas ce mozda raditi ono za sta se skolovalo, pogotovo ovi koji zavrse ono sto je nekad bilo VTA, ostali se nece bas usreciti (zamislite inzinjera VTS-a koji duzi magacin ili inzinjera TSl-a koji radi to isto, samo na drugom mestu, a 5 godina guljenja stolice nikoga ne zanimaju). Sto se KoV-a i slicnog tice, njima svaka cast, rade za sta su se skolovali (ROFL): za 4 godine studija zaduzili su 3 sveske i 4 para cizama, takva im je i sluzba (onima koji nisu zaglavili kancelariju)
Ukoliko ne posedujete neku vezu, bice vam jako tesko da dobijete bilo sta od ovoga sto oni sa vezom dobijaju (od pocetka skolovanja, do kraja vojne sluzbe). Reklama je samo nacin da vas navuku.
Dovoljno sam se raskokodakao, a mogao bih 10 strana ovoga foruma napuniti losim i, mozda, 1-2 dobrim aspektima vojnog skolovanja i sluzbovanja (tek da ne bude da samo kukam).
Ako neko i pored svega ovoga i dalje misli da je sa 14 god. zreo za vojnu skolu (a ima izbora), mogu mu samo reci sledece: pametan uci na tudjim greskama, budala na svojim. Ako sam ja ispao budala, nemojte vi.