Vojna akademija?

ljudii za konkurs iz 2010 ""U školsku godinu biće primljeno ukupno 240 kandidata, a na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa. . "" (tako da u to ulaze i gimnazijalci) , za konkurs iz 2011 jasno pise da postoji 170 slobodnih mesta za kandidate iz gradjanstva za sledece smerove ..bla bla bla ..... :D ... tako da mislim da nemamo veze sa v.gimnazijalcima ........... ;)

Ako ste slucajno gledali listu od prosle godine, upisalo je nesto oko 20 ucenika iz VG, tako da nemaju nikakvu prednost i nemoj da lupate glavu nebitnim stvarima nego strebajte i vezbajte...

A sto se tice VO, tamo su uglavnom likovi koji nisu nizasta drugo, jer da necemu vrede ne bi bili tamo... Zbog toga nemojte kroz njih da posmatrate vojsku u celini... PozZ svima :)

ja opet lepo kažem,vogijevci nemaju nikakve veze sa nama,niti imaju neke prednosti,njih nzm kolko primaju,ali znam da iz GRAĐANSTVA primaju 170 i kraj.
I svi oni koji upišu VA sa bilo koje strane i odakle god,biće ih (nas :) ) od 300 do 500 (otprilike) ,ne sećam se šta je Domazet tačno reko na tv-u... Jel sad jasnije...? :D

ajde sad prekinite sa čuo sam... vojska je najplodnije tle za kojekakve zablude i širenje laži. Tek ćete se naslušati koječega, bolje je da u startu počnete kritički da gledate na takve stvari.
dakle, NE POSTOJI ODVOJEN KONKURS ZA KANDIDATE IZ VOJNE GIMNAZIJE nego svi idete đuturativno. i prednost ima onaj koji ima vezu, nema veze iz koje škole je.

piše iz građanstva, zato što je sledeća kategorija profesionalno vojno lice, a to niko nije. i vojna gimnazija ulazi u taj broj za građanstvo. znači biće upisano 170 kandidata (preko konkursa, i još jedno 30 ispod tezge)

Poslednja izmena:
170 primaju (zvanicno)
Kandidati iz VOJNE GIMNAZIJE se racunaju. Oni nemaju nikakvu prednost u odnosu na vas. Rade prijemni sa vama(prepoznacete ih tako sto su svi obuceni isto :P ), bice na listi za upis sa vama itd. Nemaju nikakvu privilegiju.

I nije istina da 20 upada direktno, niti da je 20ak upisalo od prosle godine... Dobra vecina je upisala. Ali treba da shvatite jedno, oni se za VA i skoluju, tako da se trude, vezbaju, i treniraju da bi upisali. A ovde vidim neke koji su vec odustali...

Evo, pre pola sata sam se vratio sa VA, bio sam na "otvorena vrata", Domazet je rekao da je sve kao i proslih godina, i u ovih 170 kandidata ulaze i kandidati iz VG, ali oni nemaju nikakve prednosti u odnosu na prijavljene iz gradjanstva,jedino sto su fizicki spremniji od nekih :D

mekk
jasno je šta pričaš, ali je takođe jasno da te niko neće poslušati već će ići sam da oseti to. niko ih neće odgovoriti od onoga što su zamislili, što je normalno za njihov uzrast.
zato će im se ukazati prilika da gledaju kako im se ruše snovi pred očima, dok im se iste pune razočarenjem.

SIG isto mi i cale govori svaki dan kad raspravljamo o toj temi
to je život, tako je to za sve. međutim u ovom slučaju postoji i alternativa. svakom mladom čoveku koji drži do sebe je normalno da želi da prođe vojsku, iz mnogo razloga. zato ja zagovaram tezu dobrovoljnog služenja roka, npr godinu dana, pa posle studiranja. jer tu ćeš dobiti i jare i pare, umesto računa na 4000eur. a kad neko dođe u tu situaciju, pa i 4000 je bolje nego da ti potroše ceo život i živce već sada.

a u kojoj si ti godini napustio akademiju, i kolko si morao da im kesiras? recimo meni kad bi se to desilo nema te babe dede i rodbine koji bi mogli to da isplate. A negde sam procitao da kad zavrsisi akademiju moras bar 8 godina raditi u vojsci pa tek onda mozes dati otkaz jel to tacno?

Ne nameravam nikoga da odgovorim,samo da upozorim kao što si i ti sam hiljadu puta ovde upozoravao ljude.
Nemam vremena da cesto budem na ovom forumu,ali kada mi obaveze dozvole navratim malo ovde da vidim šta se dešava.

Neverovatno je koliko ovde ima ljudi koji su tako slabo informisani.

Lepe su ove reklame koje su snimili za prof. vojsku,ali kakva je dr. str. medalje?
Koliko je ovde ljudi potencijalnih budućih oficira spremno,da daje straze,patrole,zasede u svim vremenskim uslovima i nedacama?
I naravno ne u centru grada kakva je kasarna Banjica preko puta Va, pa te manje-više boli za sve,nego na vrh neke čuke okružen prašumom.

Zlyy znam da si dobar dečko,zato nemoj da razmenjujemo ruzne reci.
Znam kako je kad si u tom okruzenju i znam koliko vikend izgleda ogroman ili samo jedan izlazak u grad.

Veliki pozdrav za sve na forumu sa zeljom da upišete to što želite!!!

ex pripadnik Treće brigade KoV-a,relejac na jednoj od baza VS u KZB-u.

E sad i ja da pitam stogod :D evo pitam Siga, posto je on prosao to sve......koliko je tesko tamo za ucenje? To nikako da saznam tacno, jer neki kukaju da je mnogo tesko, a neki uopste i ne kukaju......ja npr, bio sam jako vr.dobar u skoli, mogao sam da ucim, ali nisam toliko hteo.....sve sam nekako provlacio ali matu nikako nisam mogao.....pa se pitam jel toliko tamo zajjjjebana matematika? i da li ju je tesko poloziti, tj nauciti? pozdrav

Back