Vojna akademija?

Jedno pitanjce, cuo sam da se nastava fakulteta bezbednosti u 1. i 2. godini studija odvija na vojnoj akademiji. Da li neko zna provereno da li je ovo tacno?

to mozda jeste plod necije maste,
ali je i realnost.
odgovor je Da,
VA ima saradnju sa fakultetom za bezbednost,
i njihovi studenti imaju nastavu i na VA. koliko cesto ne znam, posto sam i licno na nastavi u to vreme pa ne mogu da ih vidim.

to mozda jeste plod necije maste,
ali je i realnost.
odgovor je Da,
VA ima saradnju sa fakultetom za bezbednost,
i njihovi studenti imaju nastavu i na VA. koliko cesto ne znam, posto sam i licno na nastavi u to vreme pa ne mogu da ih vidim.

Znaci da nisu bas cesto, ako ih ne vidjas. To mi je bas nelogicno i nerealno.

Poslednja izmena:
Примају 190 мушкараца,а пријавило се њих 742, прошле године.
Е сад, колико је ту оних из војне гимназије, а колико из цивилства отприлике ?
На који смер се њих највише пријави, отприлике ?

Možda sam ovo već rekao, ali moram opet: vojna gimnazija je fundamentalna glupost i odavno je trebalo da bude zatvorena. Republika Srbija nema nikakve koristi od takve ustanove. Čist gubitak energije i vremena. Propala investicija, apsolutni minus.

Konacno sam pricao sa jednim vojnim lekarom koji mi je rekao da to sto nemam slezinu nece uticati na moje sanse da upisem VA,samo trebam odneti neke papire od operacije! Samo da kazem ako bi nekoga zanimalo :) JEEEEEJ :klap::klap:

To sam i ja pretpostavljao. Što se mene tiče, ja verovatno neću da je radim, pošto sam još uvek u granicama do kojih primaju.

Sa takvom operacijom ne bi mogao da prodjes prijemni za pilota, tacnije nocni vid, razlog je prost, takva operacija ostecuje mreznjacu ( ako se ne varam), i ne bi mogao da vidis na nocnom vidu ono sto bi trebalo da vidis.

Ja sam hteo isto sto i ti, i malo sam se raspitao, i dobio sam informaciju da bih dioptriju smanjio, tj. bila bi 0, ali tako nesto ne bih mogao da prodjem, ti ako si plus nije tako lose, to ti znaci da si dalekovid.

Јел зна неко уопште ? Ајде људи, неко зна 100% !

Pozz svima sa VA :) Nameravam ove godine da pokusam VA, smer vazduhoplovstvo :) Jel zna neko kada bi trebao da bude raspisan konkurs ?
u martu ne znam kada, obicno se predaju papiri kad konkurises do kraja marta.

Koju funkciju vrše ljudi koji završe logistiku?
pa ima raznih, ali ces u pocetku najverovatnije biti trupni oficir (komandir voda) tako da dont v-ri.

Ljudi sta znate o finansijskoj sluzbi? Koliko ljudi primaju,i je li tesko upisati?
Hvala unapred.
pa tu je kao neko lozenje na taj smer, valjda ko i u civilstvu znas ono cim se spominju finansije, ekonomija, odma svi misle da ce malo raditi a za velike pare u staklenoj kancelariji okupanoj suncem, na 98. spratu, sa tft monitorima, sa namestajem od stakla i rostfraja, laminatom na podu i halogenim sijalicama,
ali toga u vojsci nema tako da...
navala je koliko sam shvatio na taj smer, pa ti trebaju bodovi jer se malo njih prima.

Јел зна неко уопште ? Ајде људи, неко зна 100% !
ne znam a i nebitno ti je koliko ih je iz VG jer nemaju nikakvu prednost u odnosu na tebe pa ih se ne boj. samo ti odradi lepo prijemni i mirna backa.

Dobar dan :) duze vreme citam forum o VA pa rekoh da se aktiviram...zanima me za koji smer na VA,sem pesadije,matematika nije toliko zastupljena,posto sam drustveno-jezicki smer gimnazije,a resio sam da pokusam VA a ne znam koji smer...hvala

Možda sam ovo već rekao, ali moram opet: vojna gimnazija je fundamentalna glupost i odavno je trebalo da bude zatvorena. Republika Srbija nema nikakve koristi od takve ustanove. Čist gubitak energije i vremena. Propala investicija, apsolutni minus.

Jadno je kad neko kaze da treba zatvoriti bilo koju skolu, a posebno jadno ako se radi o skoli kakva je VG... Nije vredno komentara...

Btw... srednje vojne skole kao sto je Vojna gimnazija postoje u Rusiji, Italiji, Grckoj, Francuskoj i jos mnogim ozbiljnim zemljama i vojskama... pa cak i u "ludoj" Srbiji kao sto kazes...

Ne bi trebalo diskutovati o stvarima o kojima se ne zna gotovo nista... emotivno reagovanje je losa stvar...

Poslednja izmena:

Back