Vojna akademija?

Pozdrav svima na forumu, pogotovu onima koji su uspeli da upisu VA. Ja sam jos jedan u nizu od plejade likova koji zele da upisu VA. Procitao sam ceo forum i dosta toga sam saznao. Stvar je u tome sto ja bih hteo i zarko zelim da je upisem, posto volim takav nacin zivota. Medjutim, zanima me kako tacno ide taj zdravstveni pregled i da li treba covek i zbog njega da se brine? Mene iskljucivo zanima taj Oftamoloski pregled i kako ide, posto imam jacu dioptriju a da ne padnem samo zbog toga... Hvala unapred!

E sig kako prodje na matematici kolokvijumu i oet. Vidim dobili ste uniforme stavi neku vecu sliku da vidimo kako ti stoji. Jel cin kadet? Kako sada idu cinovi kada sam ja bio bio je student pa sa datih 4 semestra student vodnik pa sa pet semestara student vodnik prve klase i sa sest semestara student stariji vodnik.

nismo jos dobili uniforme, stoji mi super z:)

sada imas cinove koje dobijes kad zavrsis:
razvodnik prvi semestar
desetar drugi semestar
mladji vodnik treci

vodnik cetvrti
st vodnik peti
st vodnik 1.kl sesti

tako da ja jos nemam cin jer jso nije gotov prvi semestar.

U kojoj odeći boraviš tamo? Jel u onim šumarskim uniformama u stilu pedesetih?:sanke:
U čemu se radi fozičko?
U čemu se slušaju predavanja?
boravis u maskirnoj uniformi tj ratnoj - kao zidari.
fizicko se radi u sportskoj opremi osim kada si na terenu tada u uniformi.
predavanja opet u ratnoj.

Ne odgovori kako prodje na kolokvijumima?z:)Da li samo kad prodju semestri ili kada das sve ispite iz tog semestra pa onda dobijes i cin tako je bilo kada sam ja bio.
okinuo sam matematiku:bob: (ne znam vise u cemu je problem)
tek kada polozis Sve ispite iz semestra, onda dobijes. sto ce reci npr ostane ti ispit iz prvog semestra jedino iz prve godine, ti i dalje nemas cin. polozis ga, i desetar si.

E sig citam tvoj post i mislim otkinuo, pitam se sta znaci ovo u zagradi. Kada sada tek vidim pise okinuo, e moj sig razmisljas li o privatnim casovima. Ako nije tajna koliko je to bodova to okinuo cisto me zanima.

nisu meni potrebni casovi, nego ja uvek nesto pogresim. ja to znam u sustini jer sam vec ucio, ali negde zaglavim zbog svoje brzopletosti. a okinem zato sto mi ovaj nista ne prizna... samo uzme i nacrta mi veliki X preko papira...

a i sto se casova tice, tamo nemam ni izbliza vremena za tako nesto.

npr evo klasicno ocenjivanje tamo:
bio sam dezurni tu noc, i ujutru imao kolokvijum iz fizike. a fiziku rasturam ko beba zvecku, ako je iko zna ja je znam.
elem dali su dva zadatka i u svakom treba jedno 3,4 stvari da se izracunaju, ukupno max 10 bodova.
uradim jedan ceo. uradim drugi 2/3. taj poslednji deo vremenski nisam stigao da izracunam (i to nisam stigao JA koji sam sve znao da uradim i nisam gubio vreme na razmisljanje, pa ne cudi sto je 95% ljudi palo)
i dodju rezultati, on procita "signature.... pa...hm... uf... tesno... ajde videcemo" ja reko sta bre videcemo, ja jos razmisljam ocu dobit 8 ili 9. kad ono u prvom zadatku sam pogresno podelio neka 2 broja, pa mi je rezultat malo omasen kao posledica toga, ali konceptualno mi je zadatak u potpunosti tacan, samo je racunska greska problem. i tu mi daju 4 boda ok. a drugi zadatak onaj sto nisam poslednju stavku izracunao - 0 bodova. a stiklirane prve dve kao tacne. i eto ja da ne polozim a prakticno sve uradio. posle su mi dali jos 2 boda eto kao polozio sam sad. ispade ja navukao 6 na jedvite jade...

E sig poznata su mi ta bodovanja znaci nije se nista promenilo radi na koncentraciji i onda ces proci. Od mog druga njegov neki poznanik je na akademiji i kako je imamo mrsavih par bodova od sto ( radi se o prvom parnom broju) sada ide na privatne casove tokom raspusta pa ce da vidi. Oni su oko 10 jevreja. Vreme prolazi vezbaj daj ispite prva je najopasnija. Prijateljski savet batali sekcije samo odmaraj i uci kada nista ne radis pravac grad izbistri glavu nemoj gluvariti na akademiji. Nemoj mnogo da mislis lako cu ja to radio sam to i ja sam fiziku cepao pa sam posle jedva sest izvukao ali bolje sest u junu nego devet u decembru. Svi ispiti mogu da te zakoce. Opasna je cak i vojna topografija secam se da su neki i to pali. Drzao je neki opasan lik sada misli da drzi Regodic koji koliko se ja secam nije toliko opasan. z:dm:

Реци ми Сиг матори, колико је ликова добило 5 на физичком тесту кад сте уписивали ? Кад видим ово трчање 2400м делује стварно немогуће за 9 минута ! Мало је, мајке ми. Какав си био на физичком тесту (знам да си урадио 9 згибова, али ми ај реци и остало) И колико бодова је имао најбољи на физичком тесту ? Занима ме много. Просек, какав је био на физичком тесту ? Јел било оних са двојкама који су уписали ?
Јел користиш неку хемију (суплементи, креатин, глутамин...) ?

Овако, прво да се извиним што постављам нека питања на која је већ можда дат одговор. Читао сам неке странице, али стварно немам времена све да прочитам.
Завршио сам средњу економску прошле године у (са просецима 3,8 3,8 4,2 5,0). Покушао сам да упишем Факултет политичких наука, смер политиколошки. Упао сам на самофинансирајуће, па нисам у могућности да платим школарину и нисам ни уписао. О војној академији одувек размишљам. Хтео сам и прошле године да конкуришем, али су ме неки људи мени блиски одговорили. Решио сам да упишем Војну академију ове године, али пре тога бих волео да сазнам неке ствари, за које вас молим да ми помогнете.
Сматрам себе за екстремно спремног и физички и психички. Конкурисао бих за пешадију. Само постоји један проблем, слаб сам начисто са математиком (иако сам кроз школовање већином имао 5), а још слабији са физиком!! Наравно, када бих уписао, преко лета бих се максимално спремао.
Е сада, неколико питања:
Колико је математика тешка и опширна на пријемном (које области тачно)?
Колики је акценат на природним наукама (мат. физ...) на смеру пешадија?

Овако, прво да се извиним што постављам нека питања на која је већ можда дат одговор. Читао сам неке странице, али стварно немам времена све да прочитам.
Завршио сам средњу економску прошле године у (са просецима 3,8 3,8 4,2 5,0). Покушао сам да упишем Факултет политичких наука, смер политиколошки. Упао сам на самофинансирајуће, па нисам у могућности да платим школарину и нисам ни уписао. О војној академији одувек размишљам. Хтео сам и прошле године да конкуришем, али су ме неки људи мени блиски одговорили. Решио сам да упишем Војну академију ове године, али пре тога бих волео да сазнам неке ствари, за које вас молим да ми помогнете.
Сматрам себе за екстремно спремног и физички и психички. Конкурисао бих за пешадију. Само постоји један проблем, слаб сам начисто са математиком (иако сам кроз школовање већином имао 5), а још слабији са физиком!! Наравно, када бих уписао, преко лета бих се максимално спремао.
Е сада, неколико питања:
Колико је математика тешка и опширна на пријемном (које области тачно)?
Колики је акценат на природним наукама (мат. физ...) на смеру пешадија?

Nemoj me držati za reč ali koliko ja znam na smerove se delite tek posle druge godine,do tad svi sve imate isto... Pešadija je najlakši smer na VA ali opet ima svega ali po malo.Matematika je mnogo teška i dosta opširna.Idi na njihov sajt pa skini neke testovi pa vidi optrilike kakvi su zadaci.Ta petica iz ekonomske je ništa u odnosu na trojku iz tesle,tako da ne možeš tako gledati šta si imo na kraju...
Što pre kreneš da se pripremaš bolje ćeš proći...
Srećno...

Што се тиче моје петице из Економске, СИГУРАН сам да не може да се пореди ни са двојком из Тесле! Снашао бих се ја до октобра, трудио бих се да преко лета савладам што више области из математике. Мене плаши пријемни, јер ћу конкурисати и на Политичким наукама. Спремаћу се првенствено за политичке, јер сам сигуран да ту пре упадам. Али бих МНОГО више волео ВА!
Сигуран сам да могу да растурим физички тест. Ако је тачно да се онај општи тест извлачи из питања понуђених на сајту, онда ћу и то растурити. Само математику немам када да пуно спремам и питам се да ли са минималним резултатима из математике могу да упишем?
И ако неко зна када је од прилике пријемни и када се знају званични резултати?
Хвала унапред!

Пријемни је у мају, а резултати средином јуна.

Е бре,где је Сигн ?

Је ли Ботр, јеси и ти питомац ? Јел рокаш хемију неку, а ?

Пријемни је у мају, а резултати средином јуна.

Е бре,где је Сигн ?

Је ли Ботр, јеси и ти питомац ? Јел рокаш хемију неку, а ?

Pitomac u pokusaju *** matematika, nema tu hemije, samo svakodnevni treninzi, to ti je 1:16-1:17 na 400m ili oko 3:15 po km

Vise nego moguce za 9 min, ja to istrcim za 7:40, samo treba da se treniraz:lol:
ne znam da li si procitao, na prijemnom nije dozvoljeno koristiti stvari tipa rolera i bicikala z:mrgreen:

Matori kad ti jedva nekako guraš,pa te još i jebu,šta bi bilo sa nama koji nismo tolko vredni,radni,inteligentni itd... Znači sve u svemu tamo jebu kevu...:zimag:z:hm:
upravo tako...

Реци ми Сиг матори, колико је ликова добило 5 на физичком тесту кад сте уписивали ? Кад видим ово трчање 2400м делује стварно немогуће за 9 минута ! Мало је, мајке ми. Какав си био на физичком тесту (знам да си урадио 9 згибова, али ми ај реци и остало) И колико бодова је имао најбољи на физичком тесту ? Занима ме много. Просек, какав је био на физичком тесту ? Јел било оних са двојкама који су уписали ?
Јел користиш неку хемију (суплементи, креатин, глутамин...) ?

ne znam koliko je likova dobilo 5icu, ali fizicko ti je zaista najmanje bitno. na fizickom dobijas samo maksimalno 10 bodova od 100 na celom prijemnom. propljuvaces krv za tih 10 a nece ti znaciti nesto mnogo. ostalo - 2400m za 11 minuta, 60m za 8 sekundi, skok 2,35m.
i ofkors da ne koristim nikakvu hemiju i slicno, samo gurmansku pljeskavicu z:p

Back