Vojna akademija?

ja mislim da matemateskop i nije neka zbirka..to jest,mama mi je profesor matematike,i priprema dosta djaka za prijemni,i njoj se nesto ne svidja ta zbirka za prijemni..ne znam zbog cega..
ja sam skinuo onaj test sa sajta,i video sam koje oblasti imaju,i onda polako iz veneove zbirke,prelazim te oblasti...
sig,ajde sad znamo skoro sve,ali ajde malo pricaj o zivotu na akademiji...vidi nadji i neke lepe stvari,posto ces verovatno odmah da pocnes da pljujes..:D

haha. primetite jednu stvar, uz moju pomoc posto niste bili tu.
svake godine menjaju nacin i sadrzaj prijemnog ispita. to govori nesto o shvatanju posla tamo...a kad odete videcete i sta. kozmeticke promene postoje u odnosu na moje doba, i to je pozitivno, ali sustinske i dalje ne. to znaci da ce i ove kozmeticke prestati onog trenutka kad prestane prisila oko istih.

dakleM, o zivotu moze dosta toga da se kaze. lepe stvari ces slabo naci u okviru akademije jer su kadeti u proseku obicne bitange. cast desetini koja to nije. kad to kazem, mislim na izvrsavanje svojih obaveza. tako da tvoj zivot na istoj se svodi na izvrsavanje tudjih obaveza, jer savestan i pametan covek svoje uglavnom stigne da izvrsi. kazem uglavnom jer niko ne meri koliko obaveza pojedinac dobije, a vrlo cesto se desava da se od tebe zahteva da budes na 2 mesta u isto vreme. sad vi mislite ma daa kako se moze Tako nesto traziti... e pa, vrata su vam otvorena ko ne veruje nek vidi. stvar je u tome sto nikoga to i ne interesuje, jel treba da budes na 1 ili 6 mesta. svako gleda samo ono sto je njemu bitno.

zivot mozes naci Van akademije. cak i u beogradu postoje normalni ljudi i zapravo preporucljivo je da svoj zivot orijentisete na stvari preko zida. a na akademiju gledajte kao na posao. na kojem jeste doduse zarobljeni ali sta sad. jer ako se skroz posvetite onome sto je unutra, kao neki a i ja sam, onda cete se kad tad tesko razocarati manjkom logike i rada. ni na kojem drugom mestu nisam video ljude koje toliko nije briga za ovog do sebe. a ovamo vojska... sad kad se ne puca ga nije briga, mogu zamisliti sta bi bilo kad bi se zapucalo. svak' na svoju stranu.
lepe stvari su one koje sam nadjes. meni je bilo lepo da 5min lezim ispod drveta mrtav umoran. ali nista univerzalno lepo ti niko tamo nece dati i pruziti. sve sto je iole pozitivno, potice od tebe samog. da li bude dovoljno, vreme pokaze.

A sto zelite da upisete VA? Evo ja to hocu jer nemam pare za drugo a i ono siguran posao....
A i sta se radi posle zavrsetka VA?
ono sto ti se kaze...
budes komandir voda, to je 30ak ljudi ili manje. radis 7-15h mada ima slobodnijeg ponasanja pa se vec u 13.30 ode na kapiju. nekada ces raditi i drugu smenu, imaces dezurstva po ceo dan i tako. to je i najgori deo cele price. postave te da si evo sad ti odgovoran za 500 ljudi, a ti nikako to ne mozes biti. niti mozes kontrolisati... uglavnom radis taj pesadijski posao.
ako imas neku vezu, a ostali je uglavnom imaju, uvalis se u foteljicu u ministarstvu odbrane pa ne radis nista i komotno je.

Ja sam nov ovde pa cu mozda zvucati i smesno, ali moram pitati nekoga ko zna.
E sad ja zavrsavam 4 godinu i privlaci me ova Vojna akademija. Pa sada moja pitanja:
Da li postoje neke zbirke iz kojih se uci za prijemni?
Da li je stvarno tako tesko upasti tamo?
Da li mozemo izaci kad zelimo ili izlazimo prema zaslugama itd.?
Vidim da kazu da bez minimalne 4 iz matematike nema sanse,ali na njihovom sajtu se to nigde ni ne pominje. Pise samo da ne sme biti negativna ocena na polugodistu cetvrtog razreda. To nemam,ali iz matematike redovno dvojka ili trojka,ali to nije problem s obzirom da mi na kontrolnom dobijamo zadatke skoro pa sa republickog takmicenja i sta da kazem kad je profesorica koja je predavala jednom liku iz te skole 4 godine za redom bio prvak iz matematike na republickom takmicenju. Fazon je sto je kod nje 2 kao 5. Ja sam sasvim siguran da moja 2 vredi vise od necije petice. Mada znam da njih ta prica ne interesuje,ali da li uopste moze konkurisati sa dvojkom ili trojkom?
Sad nzm, jednostavno sinula mi je ta ideja da upisem ovo,a ne znam koliko je to pametno. Ili ako ima bilo koji drugi predlog za fax bio bih mu zahvalan,a mada ovo me je privuklo vise od npr ekonomije,prava itd... :)

steta sto nemam snimak.
prosle godine na diplomcu, na pasuljanama, pripadnici spec. brigade [pretpostavljam, njihovi su] su uzeli defendera [dzip za neupucene],i odvrnuli cecu! nakon divljanja po pisti - prevrnuli ga. izasli malo ugruvani, dobro se nasmejali, prevrnuli ga nazad i cepaj...
dok vasi roditelji placaju porez.

hahaha ma jašta sig,nek se igraju deca... :D haos...
Za ove koji još razbijaju glavu oko toga što imaju 4 na 3 iz mate,sačekajte ljudi konkurs,evo ga za par dana,tamo šta bude pisalo to je... a i kolko ja znam ocena iz mate se ne gleda već par godina,glavni uslov što se tiče ocena je taj da nemaš ni jednu negativnu na polugodištu,tako je bar bilo prošle godine,videćemo šta će ove da im se ćefne... :P

Ja sam nov ovde pa cu mozda zvucati i smesno, ali moram pitati nekoga ko zna.
E sad ja zavrsavam 4 godinu i privlaci me ova Vojna akademija. Pa sada moja pitanja:
Da li postoje neke zbirke iz kojih se uci za prijemni?
Da li je stvarno tako tesko upasti tamo?
Da li mozemo izaci kad zelimo ili izlazimo prema zaslugama itd.?
Vidim da kazu da bez minimalne 4 iz matematike nema sanse,ali na njihovom sajtu se to nigde ni ne pominje. Pise samo da ne sme biti negativna ocena na polugodistu cetvrtog razreda. To nemam,ali iz matematike redovno dvojka ili trojka,ali to nije problem s obzirom da mi na kontrolnom dobijamo zadatke skoro pa sa republickog takmicenja i sta da kazem kad je profesorica koja je predavala jednom liku iz te skole 4 godine za redom bio prvak iz matematike na republickom takmicenju. Fazon je sto je kod nje 2 kao 5. Ja sam sasvim siguran da moja 2 vredi vise od necije petice. Mada znam da njih ta prica ne interesuje,ali da li uopste moze konkurisati sa dvojkom ili trojkom?
Sad nzm, jednostavno sinula mi je ta ideja da upisem ovo,a ne znam koliko je to pametno. Ili ako ima bilo koji drugi predlog za fax bio bih mu zahvalan,a mada ovo me je privuklo vise od npr ekonomije,prava itd... :)

Nema veze ocena iz matamtike...
Samo da nemas 1 na polugodistu iz bilo kog predmeta... Nije toliko tesko da se upise iako je velika konkurencija trecina dodje dbl-a.
I procitaj malo , imas za zbirku sve.
Izlasci, zavisi od komandira do komandira... Ali ako imas preko 8 prosek imas redovan izlazak svaki dan ;)

Zlikovac,
jel i dalje ima ona varijanta sociometrije oko izlazaka?

postoji vrlo glup metod, kao ocena tvojih kolega, koja je presudna po pitanju dal ti treba da dobijes dozvolu za grad... za mene su te dve stvari apsolutno nepovezane. prosek moze, mada bih ja pre stavio procenat polozenih ispita, tvoja je stvar s kojom ces ocenom. ima jedna devojka, ocigledno se zamerila velikoj vecini ljudi, ali prosek joj tezi 10,00 i sve zadatke [koje dobije] obavlja kako treba, i eto ona nije imala dozvolu za grad jer se nekom ne svidja... jel vama to ima smisla?
a zato dobiju dozvolu neki kreteni koji ***** ne poloze ali su popularni...nadam se da su to promenili.

i ja se takodje spremam da upisem va ove godine, pravo da vam kazem brine me malo konkurencija, prosle godine je konkurisalo njih 1300, ove ce sigurno vise!!!
ali poslednji na konacnoj listi je imao oko 54 bodova, sto je smesno, tako da ono...radi se, pa cemo da vidimo kad dodje vreme :)

i ja cu takodje probati da upisem va ove god, malo me brine konkurencija, ali bice valjda sve u redu!
nego, hteo sam da vas pitam:
da li neko moze da mi kaze nesto vise o psiho testu? kakav ce to razgovor da bude? mozda neko zna pitanja koja ce da mi postavi psiholog sa kojim budem razgovarao...
hvala u neprad!

Back