Војислав Коштуница иде у затвор?!

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.537
Војислав Коштуница иде у затвор?!
01-08-2019 08:08
Главни кривац за напад на америчку амбасаду у Београду је бивши премијер Србије Војислав Коштуница. Од очевидаца сам касније сазнала да је, када му је речено за напад, његов одговор био отприлике: "Немојте реаговати." Значи, Коштуница је дао наређење полицији да не предузме ништа, тврди Џенифер Браш, бивша заменица америчког амбасадора у Београду.

Војислав Коштуница (Фото: Јутјуб)
Она је изнела бројне оптужбе на рачун Коштинице, али и потоњих српских политичара, тврдећи да нико ништа није предузео поводом паљења амбасаде САД у Улици кнеза Милоша 21. фебруара 2008. - Почело је са администрацијом премијера Коштунице, преко администрације ДС Бориса Тадића, иза којих су дошли Томислав Николић и Александар Вучић. Значи, реч је о низу политичких странака које нису предузеле никакве мере у вези са овим међународним прекршајима - рекла је Брашова за Глас Америке.
Она је истакла да је заштита страних дипломатских објеката и особља прецизно предвиђена Бечком конвенцијом, чија је Србија потписница.
Изјаву Брашове у ДСС, чији је лидер био Коштуница, оцењују као "непојмљиву дрскост", посебно њихово позивање на међународно право и конвенције иако су они први брутално згазили међународно право бомбардовањем Србије 1999.
- САД и њени званичници су последњи на свету који могу да се позивају и жале на гажење међународног права након некажњене агресије коју су извршили на нашу земљу, стотина и стотина убијених цивила, десетина хиљада различитих пројектила, од касетних бомби до оних са осиромашеним уранијумом којима је наша земља затрована и због којих и данас умиремо од разних карцинома, као и након признања сецесије наше јужне покрајине. Све то је учињено уз немилосрдно гажење међународног права и зато нека не изигравају жртву, кад цео свет зна да су џелати! Бестидно је то и срамно - казао је Милош Јовановић, председник ДСС.
Америчка амбасада запаљена је у нередима који су избили после митинга "Косово је Србија", који је организован у знак протеста једностраног проглашења независности Косова и Метохије 17. фебруара. 2008.
- Оптужбе против Коштунице за паљење америчке амбасаде су смешне. Осим тога, нема против кога да се покрене поступак јер је то била маса људи. Тог дана и ја сам био испред амбасаде САД и из прве руке могу да кажем да је то била неорганизована маса, која се спонтано окупила после митинга, отишла до амбасаде коју су засули камењем и потом је запалили - објашњава адвокат Светозар Вујачић.
Александар Поповић, некадашњи високи функционер ДСС
- То је ноторна будалаштина. Као друго, Брашова је врло често цитирана у Викилису и из њених изјава се јасно види мржња према Коштуници и његовој политици. Као одговор на њене тврдње ја имам причу чији сам сведок био. Наиме, био сам присутан када су се Коштуница и Нерон уз чашицу ракије договарали да Нерон спали Рим. Очекујем да ће госпођа Браш са накнадном памећу да оптужи Коштуницу и за паљење Рима иако се он противио и рекао Нерону да не пије другу чашицу ракије. То је иста бесмислица као оптужити Коштуницу после 11 година за паљење америчке амбасаде.
Како је запаљена амбасада
- 21. фебруара 2008. после митинга "Косово је Србија" више хиљада људи засуло амбасаду САД каменицама и бакљама
- У запаљеној амбасади погинуо Зоран Вујовић (21)
- 78 грађана и 50 полицајаца повређено, а ухапшено 200 људи
- Петорица бивших високих полицијских функционера у октобру би требало да се појаве пред судом због неспречавања напада на америчку и немачку амбасаду.

Више о језивим зверствима Шиптара прочитајте ОВДЕ.
Извор:

http://www.pravda.rs/2019/8/1/vojislav-kostunica-ide-u-zatvor/

:think:

Samo da "legalista" ne napravi neku glupost i da ...se "samopreda i samoizruci u ruke Pravde" ...i sa mackom pravac Bacvanska ...!

Да је Коштуница дозволио паљење амбасаде зна се још од те године. Иначе, те године сам ишао у посету рођацима у Америци и на аеродрому смо имали третман терориста - што од запослених што од путника који су нас лоше коментарисали.

To je njena prica,sigurno postoji i druga strana.Pazi ona zna da je on rekao da ne diraju huligane.Pa i ako je rekao nesto sigurno nije da se dozvoli da se nesto pali i razbija.Mogu da mu pljunu pod prozor,a on ce opet mrzeti amere,kao i najmanje 50% naroda.St ne kazu nesto Seselju sto im pali zastavu redovno kada neko poseti Srbiju iz EU i NATO-a.

To je njena prica,sigurno postoji i druga strana.Pazi ona zna da je on rekao da ne diraju huligane.Pa i ako je rekao nesto sigurno nije da se dozvoli da se nesto pali i razbija.Mogu da mu pljunu pod prozor,a on ce opet mrzeti amere,kao i najmanje 50% naroda.St ne kazu nesto Seselju sto im pali zastavu redovno kada neko poseti Srbiju iz EU i NATO-a.

Eto , "ona je cula kako je on rekao - Ne cinite nista" i po njoj , to je "delo necinjenja" ; a sto se tice Seseljuge , on je trenutno za Trumpa

Tan2016-8-16_181852724_1.jpg

Да је Коштуница дозволио паљење амбасаде зна се још од те године. Иначе, те године сам ишао у посету рођацима у Америци и на аеродрому смо имали третман терориста - што од запослених што од путника који су нас лоше коментарисали.
ne razumem kako se to znalo jos onda, AKO SE NI SADA NE MOZE PRAVNO POTVRDITI? ti znas nesto vise nego svi ostali?

ne razumem kako se to znalo jos onda, AKO SE NI SADA NE MOZE PRAVNO POTVRDITI? ti znas nesto vise nego svi ostali?
Шта значи правно потврдити? Наравно да не може правно да се потврди кад није остао писани документ где Коштуњави наређује да се амбасаде не обезбеђују.

Она је истакла да је заштита страних дипломатских објеката и особља прецизно предвиђена Бечком конвенцијом, чија је Србија потписница.

А има ли нешто у тим бећким конвенцијама о осиромашеном уранијуму и касетним бомбама?

Back