Vođenje evidencije pročitanih knjiga

• Začetnik teme Začetnik teme yokai
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li vodite evidenciju pročitanih dela?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Meni to deluje kao posvećenost pisanju, ali ne insistiram : )

Zato ja ne vodim evidenciju knjiga. Neću čitati to što sam zapisala, tako da je sasvim svejedno da li sam pisala beleške, ili sam samo razmišljala o knjizi. A ako se ne sećam, draže mi je da ponovo uzmem tu knjigu u ruku, nego da čitam šta sam o toj knjizi mislila pre deset ili dvadeset godina...

Nažalost, nisam uvijek vodio bilješke o knjigama koje sam čitao, ali kad danas nešto pronađem, interesantno je podsjetiti se. Poslije 15 ili 20 godina čovjek zaboravi i mnoge knjige koje je čitao, a kamoli šta je tada mislio o njima.
Sasvim suprotno je čitanje o banalnim pubertetskim mukama i patnjama koje su mi tada izgledale kao strašno ozbiljne stvari.

Meni to deluje kao posvećenost pisanju, ali ne insistiram : )

Zato ja ne vodim evidenciju knjiga. Neću čitati to što sam zapisala, tako da je sasvim svejedno da li sam pisala beleške, ili sam samo razmišljala o knjizi. A ako se ne sećam, draže mi je da ponovo uzmem tu knjigu u ruku, nego da čitam šta sam o toj knjizi mislila pre deset ili dvadeset godina...

Ja ne pisem nikakve beleske jer znam da sam haoticna pa bih mozda i pisala, ali vise nikada ne bih nasla to sto sam pisala.
Zato nista i ne zapisujem.
Ja zaista puno putujem, nosim sa sobiom i nekakav foto aparat, ali me mrzi da slikam, sta ostene u glavi , ostane, a sta ne, tu nema pomocil.

Back