Vođa Huta pozvao arapske zemlje: „Otvorite nam granice, napravite koridor i mi ćemo ići do Gaze“

zbiljaš

Zainteresovan član
Poruka
209
Poziv arapskim zemljama od strane vođe Huta je logičan, jer je Izrael namerno doveo do katastrofalne nestašice hrane u Gazi; jasno je da se radi o genocidu, i to pred očima celog sveta.

1753429232104.png

Vođa Huta pozvao arapske zemlje: „Otvorite nam granice, napravite koridor i mi ćemo ići do Gaze“​

https://www.danas.rs/svet/vodja-hut...nice-napravite-koridor-i-mi-cemo-ici-do-gaze/

Vođa Huta pozvao arapske zemlje: Otvorite nam granice, napravite koridor i mi ćemo ići do Gaze 1

POTRESNI PRIZORI! Ako pomoć uskoro ne stigne, ostvariće se NAJMRAČNIJI SCENARIO: "Pogledajte ih, samo je skelet ostao​

1753429870157.png

Izrael mesecima blokira isporuke hrane​

- Ne znam kako biste to nazvali drugačije nego masovnom glađu, i to je izazvano ljudskim delovanjem - rekao je on.

Mesecima je Izrael blokirao isporuke hrane. Ukupne količine koje su poslate u Gazu od početka marta su znatno manje od obroka koji su neophodni za dva miliona stanovnika, a Palestinci su već oslabljeni posledicama dugotrajne nestašice hrane, raseljavanja i bombardovanja.

Lekari na ivici snage: "Ovi slučajevi me proganjaju"​

- Često se osećam slomljeno jer postoji nešto tako jednostavno što je detetu potrebno da bi preživelo, a mi ne možemo to da obezbedimo - rekao je.

Tri teško neuhranjena pacijenta umrla su ove nedelje na intenzivnoj nezi, jedna od njih je devojčica koja bi verovatno preživela da su lekari mogli da joj intravenozno daju kalijum, koji je sada nemoguće nabaviti u Gazi.

- Pokušali smo da joj damo oralne alternative, ali zbog njene neuhranjenosti i komplikacija koje su usledile, imala je lošu apsorpciju. Ovi slučajevi me proganjaju, nikad mi ne izlaze iz glave. Ovo dete je moglo da se vrati svojoj porodici i živi normalnim životom. Ali pošto jedna jednostavna stvar nije bila dostupna, nije preživela - govori očajni lekar.

Izrael je uveo potpunu opsadu Gaze od 2. marta. Kada ju je premijer te zemlje Benjamin Netanjahu ukinuo 19. maja, tvrdio je da vlada deluje kako bi sprečila "krizu gladi", jer su mu neki od najvernijih saveznika rekli da neće tolerisati slike gladi.

Zapravo, izraelska vlada je jednostavno promenila kurs kako bi produžila krizu gladi, dopuštajući samo minimalne količine pomoći, tako da je sunovrat Gaze ka gladi napredovao malo sporije.
1753429936173.png

POTRESNI PRIZORI! Ako pomoć uskoro ne stigne, ostvariće se NAJMRAČNIJI SCENARIO: "Pogledajte ih, samo je skelet ostao​

Pogledajte prilog 1761107

Izrael mesecima blokira isporuke hrane​

- Ne znam kako biste to nazvali drugačije nego masovnom glađu, i to je izazvano ljudskim delovanjem - rekao je on.

Mesecima je Izrael blokirao isporuke hrane. Ukupne količine koje su poslate u Gazu od početka marta su znatno manje od obroka koji su neophodni za dva miliona stanovnika, a Palestinci su već oslabljeni posledicama dugotrajne nestašice hrane, raseljavanja i bombardovanja.
Приметио бих да мајка уопште није кост и кожа.
Изгледа сасвим нормално ухрањена.
Злоупотребљавају болесну децу за болесну пропаганду

Takav stav je kaznjiv prema humanitarnim konvencijama. Civili a narocito deca ne mogu biti taoci politickih i vojnih zahteva . Tebe kao da je DeSisi pravio.
Tu odgovornost o civilima i deci snosi Hamas
Hamas je pokrenuo veliku vojnu akciju protiv izraela iz civilnih naselja
lansiro 7000 raketa u jednom danu sa polozaja u sred grada gaze, iskopali tunele i utvrdili bunkere po celom gradu.
Trebali su pre pocetka napada da sklone svu decu, starce, zene i civile a ne da ih koriste kao zivi stit

Приметио бих да мајка уопште није кост и кожа.
Изгледа сасвим нормално ухрањена.
Злоупотребљавају болесну децу за болесну пропаганду
Malo je i do Izraelskog embarga na hranu...........

Izrael je uveo potpunu opsadu Gaze od 2. marta. Kada ju je premijer te zemlje Benjamin Netanjahu ukinuo 19. maja, tvrdio je da vlada deluje kako bi sprečila "krizu gladi", jer su mu neki od najvernijih saveznika rekli da neće tolerisati slike gladi.

Zapravo, izraelska vlada je jednostavno promenila kurs kako bi produžila krizu gladi, dopuštajući samo minimalne količine pomoći, tako da je sunovrat Gaze ka gladi napredovao malo sporije.

Tu odgovornost o civilima i deci snosi Hamas
Hamas je pokrenuo veliku vojnu akciju protiv izraela iz civilnih naselja
lansiro 7000 raketa u jednom danu sa polozaja u sred grada gaze, iskopali tunele i utvrdili bunkere po celom gradu.
Trebali su pre pocetka napada da sklone svu decu, starce, zene i civile a ne da ih koriste kao zivi stit
Znaci bilo je reci o pomoci civilima koja se ne sme uslovljavati predajom vojne formacije.

Poslednja izmena:
Чекај прво да разјаснимо ону страшну илустрацију. Како то : дете наводно умире од глади, док је мајка сасвим нормално ухрањена?
Fotomontaža? AI?

Pa ne bi onda tu sliku objavili svetski mediji, valjda proveravaju.

Fotomontaža? AI?

Pa ne bi onda tu sliku objavili svetski mediji, valjda proveravaju.
Дете је болесно од нечега, али не умире од глади.
У питању је палестинска глупа пропаганда, попут АИ деце са по шест прстију или лешеви који се смеју у ивици кадра

Ovo je definicija krivičnog dela genocid, član 370 Krivičnog zakonika, koja je identična definiciji koju su usvojile UN početkom 50-ih godina prošlog veka, a sve države su se obavezale da ih u istoj formulaciji stave u svoje krivičnno zakonodavstvo:

Ko u nameri da potpuno ili delimično uništi neku nacionalnu, etničku, rasnu ili versku grupu kao takvu naredi da se vrše ubistva ili teške povrede tela ili teško narušavanje fizičkog ili duševnog zdravlja članova grupe ili da se grupa stavi u takve životne uslove koji dovode do potpunog ili delimičnog istrebljenja grupe ili da se primene mere kojima se sprečava rađanje između pripadnika grupe ili da se vrši prinudno preseljavanje dece u drugu grupu ili ko u istoj nameri izvrši neko od navedenih dela,
kazniće se zatvorom najmanje pet godina ili doživotnim zatvorom.

Može nam pomoći i za pogled na Bosnu, Kosovo... etc etc.

Back