Vodiće te mama u McDonalds

Rasejani Prorok

Buduća legenda
Poruka
30.233
enhanced-buzz-2117-1326397493-9-600x264.jpeg

I dok je po Americi svaki restoran brye hrane u obaveyi da natakne obaveštenje o štetnosti finalnog produkta,
dotle se u Srbiji restorani brze hrane tretiraju kao STATUSNI SIMBOL.

Nemojte molim vas samo ono - "propaganda konkurencije protiv profita" jer em nisam konkurencija em Amerika ima veću dobit nego sama Srbija pa opet lepi ovaj natpis na svaki objekat.
Bolje da se oglase ovi što su potpisivali uslove koji restorani brze hrane smeju kad da se otvore, koliko su para uzeli?
U Rusiji su recimo svi restorani brze hrane ukrug a klupe za sedenje su zajedničke pa ko šta voli... Mc, KFC, BK...

Za decu iz Beograda je statusni simbol a za decu iz unutrašnjosti je smisao ekskurzije poseta McDonaldsu.
Recimo ako pada kiša deca se ne mogu odvesti na Kalemegdan da vide gologuzog Pobednika a i sramota da deca vide
Bolje da jedu ono što se ne vidi, što organizam ne izbacuje, što se taloži, što pravi pometnju u procesu obrade materija i uzrokuje ko zna kakve procese.

I dalje sam za to da su roditeljske batine zdravije kad dete pretrči na crveno, pobegne iz škole, sakrije keca ili traži McDonalds smeće.
Plus ovi naši slepci naplaćuju kečap i majonez plus nema besplatne ladne CocaCole kao u Americi ili Rusiji npr.

lično sam probao dva puta u životu taj čudni proizvod i to prvi put iz znatiželje kada se pevalo "hamburger, čizburger kečap i pomfrit mi imamo McDonalds a nema ga Split". Probao sam im osnovni proizvod i duže sam objašnjavao da želim samo jednu pljeskavicu nego što sam je jeo... ko da sam dužan da uzmem ostale gluposti... a drugi put, dve decenije kasnije, sam bio obmanut da se Super Mario igračka dobija besplatno uz Happy Meal... a zapravo se naplaćivala 80 dinara
A kada sam saznao da igračka košta 200 bez da išta jedeš, onda sam plaćao samo igračke. Mada kutija od Happy Meal-a u nintendo stilu dobro dodje za skladištenje svih 10 igrački.

Кад је отворен први Мек, било је неко гадно доба инфлације и сећам се да је било питање престижа тамо прославити рођендан, а да се притом уопште не доводи у питање квалитет хране.

Исто тако се сећам да је један сладолед коштао као породично паковање Фрикома или неког другог произвођача.

И знам да је укус основног производа и даље тако картонски као што је и био.

Ако ништа друго, мора им се одати признање на истрајности у квалитету.

Baš smo juče mm i ja pričali o McDonalds-u pa mi je mm ispričao kako je u prošlom veku za vreme Jugoslavije bila utakmica između Dinama i nekog našeg tima na kojoj su naši navijači pevali: "Mi imamo McDonalds, a gde je vamaaaa!". Ja sam umrla od smeha, ali da, tada je samo Beograd imao Mek, siroti Hrvati imaju komplekse od nas čak i kad je smeće od hrane u pitanju.

Mislim da već odavno McDonalds nije statusni simbol u Srbiji, naročito od kako ga ima na svakom ćošku i od kako je svest o zdravoj hrani ipak povećana.
Čak i moji klinci znaju da je to đubre, a kada odu na poneki rođendan kod drugova onda jedu pomfrit. Pa me mame zgranuto pitaju zašto ja mojoj deci ne dam da jedu hamburgere kad to sva deca jako vole.
Ne piju ni Coca Colu. Mlađi traži da proba i jako ga privlači, a stariji neće ni da čuje. Ja sam par puta pokušala da ga testiram, ali nema šanse.

Ako sam išta dobro uradila, onda sam ih naučila da razmišljaju šta stavljaju u svoju "fabriku" kako bi bili zdravi i dugovečni.

Baš smo juče mm i ja pričali o McDonalds-u pa mi je mm ispričao kako je u prošlom veku za vreme Jugoslavije bila utakmica između Dinama i nekog našeg tima na kojoj su naši navijači pevali: "Mi imamo McDonalds, a gde je vamaaaa!". Ja sam umrla od smeha, ali da, tada je samo Beograd imao Mek, siroti Hrvati imaju komplekse od nas čak i kad je smeće od hrane u pitanju.

Ima anegdota da je neko u Zagrebu okačio pano na kom je pisalo McDonalds 393 km i strelica. Naravno u pravcu BG.

jednom sam jeo u meku , cisto da probam i da ne umrem glup

video sam da je to smece

mek je predstavljao zapad ,ameriku i taj nacin zivota

bio je simbol slobode i demokratije

verovali smo slikama i mislili da cemo dobiti ovo
zatvoreni-svi-mekdonalds-restorani-u-makedoniji-683.jpg

dok smo u stvari dobili ovo

618a1d5c15775af05173729dd7a70aa9.jpg

Teško sranje od hrane, sladoledi su dobri. Smešno mi je kada tinejdžeri iz familije (imam ih dosta u Skoplju) dođu u Niš i odmah trče u McDonalds. Ej, pored onakvog roštilja...

Ali drugačiji su im motivi, sedne se tamo i odmah se vade telefoni - snepčetuju, forskveruju, fejsbuče itd. Celo Skoplje mora da zna da se trenutno sedi u McDonaldsu.

Tako da se slažem, čist statusni simbol. To je tragično, low cost zapadnjačka hrana kod nas je stvar prestiža.

P.S. Protiv samog Meka nemam ništa protiv, rade ljudi posao sasvim korektno. Svaka čast na marketingu koji u Nišu navlači ljude da jedu njihove pljeske :worth:

enhanced-buzz-2117-1326397493-9-600x264.jpeg

I dok je po Americi svaki restoran brye hrane u obaveyi da natakne obaveštenje o štetnosti finalnog produkta,
dotle se u Srbiji restorani brze hrane tretiraju kao STATUSNI SIMBOL.

Nemojte molim vas samo ono - "propaganda konkurencije protiv profita" jer em nisam konkurencija em Amerika ima veću dobit nego sama Srbija pa opet lepi ovaj natpis na svaki objekat.
Bolje da se oglase ovi što su potpisivali uslove koji restorani brze hrane smeju kad da se otvore, koliko su para uzeli?
U Rusiji su recimo svi restorani brze hrane ukrug a klupe za sedenje su zajedničke pa ko šta voli... Mc, KFC, BK...

Za decu iz Beograda je statusni simbol a za decu iz unutrašnjosti je smisao ekskurzije poseta McDonaldsu.
Recimo ako pada kiša deca se ne mogu odvesti na Kalemegdan da vide gologuzog Pobednika a i sramota da deca vide
Bolje da jedu ono što se ne vidi, što organizam ne izbacuje, što se taloži, što pravi pometnju u procesu obrade materija i uzrokuje ko zna kakve procese.

I dalje sam za to da su roditeljske batine zdravije kad dete pretrči na crveno, pobegne iz škole, sakrije keca ili traži McDonalds smeće.
Plus ovi naši slepci naplaćuju kečap i majonez plus nema besplatne ladne CocaCole kao u Americi ili Rusiji npr.

lično sam probao dva puta u životu taj čudni proizvod i to prvi put iz znatiželje kada se pevalo "hamburger, čizburger kečap i pomfrit mi imamo McDonalds a nema ga Split". Probao sam im osnovni proizvod i duže sam objašnjavao da želim samo jednu pljeskavicu nego što sam je jeo... ko da sam dužan da uzmem ostale gluposti... a drugi put, dve decenije kasnije, sam bio obmanut da se Super Mario igračka dobija besplatno uz Happy Meal... a zapravo se naplaćivala 80 dinara
A kada sam saznao da igračka košta 200 bez da išta jedeš, onda sam plaćao samo igračke. Mada kutija od Happy Meal-a u nintendo stilu dobro dodje za skladištenje svih 10 igrački.

Pored ovoliko prljavih kafana i kioska sa pljeskavicama, McDonalds nema potrebe da upozorava potrošače.

Sta da vam kazem... ?
Ja volim Mc :rumenka:
I cera i ja volimo njihove vocne pite. Sa borovnicama nam je omiljena. Obe obozavamo njihove sladolede. Ja sam veliki ljubitelj kafe i kafe u Mc su mi dobre, kao i cokoladni keksici i kolaci kad ih imaju.
Njihov osnovni proizvod nije nesto po ukusu, ali se ne umire od njega nista pre nego od hamburgera sa ulice ili virsli iz ducana...

a sto ih odmalena ne loze da je pijac nesto exkluzivno,kao vodicu te na kvantas pun voca i povrca,mmmm,pa onda vodim te na cevape u akustik konobu,mmmm,pa idemo u pekaru trpkovic na projice,mmmm,idemo u poslasticarnicu kod siptara na bakljave,mmmm

Pre 15tak godina secam se da su sve face iz skole MORALE da slave rodjendan u meku. Secam se one otuzne plazma torte i onog odvratnog hamburgera koji sam dobila da ponesem kuci. Posle su mame od drugarica se zalile mojoj kako sam razmazena iprobirljiva i nisam odusevljena sa plazma tortom.

ALI i danas kad odem sa pojedinim osobama na kafu OBAVEZNO moraju da me odvedu u mek na pitu iako 10 puta kazem da to ne jedem i posle toga krece "jao ja moram bar 3-4 puta nedeljno ovde da pojedem. Kako ne jedes?! ajde probaj"

Tako da da, statusni simbol samo ne onih ljudi koji imaju sta da pokazu vec one "radnicke" sirotinjske klase koja nema za hleb

Back