Vodič za vazdušne znakove zodijaka: Blizanci, Vaga i Vodolija

Sensei

Master
Moderator
Poruka
66.569
Evo šta treba da znate o ovim superdruštvenim i komunikativnim znacima

Postoje tri znaka po elementu. U vazdušnoj grupi, to troje su:

  • Blizanci
  • Vagu
  • Vodolija
Unutar svakog elementa postoji još po jedan od svakog kvaliteta: kardinalni, fiksni i promenljivi.

Kvalitet koji znak potpada govori o osnovnoj energiji znaka.

Kardinalni znaci su pokretači zodijaka (ali mogu da imaju problema sa doslednošću)
Fiksni znaci imaju tendenciju da budu najodlučniji (ali i tvrdoglavi)
Promenljivi znaci su najprilagodljiviji (ali ponekad i nepouzdani).

Osobine vazdušnih znakova

Ponekad su idiosinkratični i promenljivi, vazdušni znaci ne mogu a da ne budu spojnici. Njihove društvene mreže imaju tendenciju da budu ogromne i urođeno su vođeni prikupljanjem i deljenjem informacija.

Oni su upućeni u istraživanje i lični. Često postižu uspeh kroz artikulisanje i deljenje svojih ideja – koje su često futurističke, humanitarne i progresivne – na privlačan, mentalno nabijen način.

Ali pošto sva njihova cerebralna aktivnost i prozračnost mogu da utiču na to da budu prizemljeni, obično će dobiti najbolje rezultate ako imaju specifičnu završnicu u koju će uliti svoju mentalnu energiju.

1705124709710.png
 
Poslednja izmena:
Blizanci (21. maj-20. jun)

Vladajuća kuća: Treća kuća komunikacija
Vladajuća planeta: Merkur, planeta komunikacija, transporta i tehnologije

Prvi vazdušni znak zodijaka (i treći znak u celini), Blizanci su živahni duhovi u ljudskoj formi koji prikupljaju informacije i koji generalno donose najuzbudljiviju vazdušnu energiju na sto. Blizanci su stalno radoznali, entuzijastični, pametni, brzi, radoznali i druželjubivi. I kao promenljivi vazdušni znak, oni su takođe fleksibilni i slobodoumni - ali mogu imati problema sa posvećenošću i donošenjem odluka. Poznati su po svojoj sposobnosti da iniciraju i učestvuju u animiranim, živim razgovorima, odlete na improvizovana putovanja u blizinu i daleka, i donesu vibracije koje vole zabavu — bilo da su na zabavi ili sastanku.

S obzirom na Merkurov uticaj, ekspresivni Blizanci ne mogu a da ne obožavaju podatke, istraživanja i trendovske teme društvenih medija. Imaju skoro nezasitan apetit da o svemu razgovaraju sa bilo kim i svakim. Ali, generalno, teme i oblasti života za koje su posebno zainteresovani uključuju Treću kuću, koja pokriva sve načine na koje se povezujemo sa drugima. Ovo uključuje jezik, tehnologiju, rano okruženje i detinjstvo, veze između braće i sestara, zajednicu i putovanja na kratke udaljenosti. Dakle, ne bi bilo iznenađenje da upoznate Blizanca koji je reporter, nastavnik engleskog ili predškolskog, ili koji radi u IT.

Kompatibilnost: Blizanci se često slažu sa sličnom društvenom, koketnom Vagom, Vodolijom koja voli ljude ili dinamičnim Lavom.
 
Vaga (23. septembar-22. oktobar)

Vladajuća kuća: Sedma kuća partnerstva
Vladajuća planeta: Venera, planeta ljubavi, lepote i novca

Drugi vazdušni znak zodijaka (i ukupno sedmi znak) su Vage koje traže harmoniju. Društveni leptiri čija srca privlače umetnost, muzika, ples i povezivanje sa drugima. Oni su kardinalni znak vazdušne grupe, tako da imaju tendenciju da maštaju i nateraju loptu da se kotrlja na velikim, širokim, širokim vizijama. Posebno ih privlači potraga za pravdom i unošenje više lepote i pravičnosti u svaku situaciju. Oni imaju tendenciju da budu na doživotnoj misiji da život učine romantičnijim, bez sukoba i pravednijim.

Pokrenute Venerom, planetom ljubavi i lepote, Vage su dizajneri, organizatori zabave, terapeuti za parove i zakonodavci zodijaka. Oni su željni da zauzmu bilo koji prazan prostor ili neurednu situaciju i da je učine estetski privlačnijom i — da, pogađate — uravnoteženom. Oni su takođe i posrednici koji imaju veštinu za rešavanje i izglađivanje napetosti u odnosima. Iako su Vage nesumnjivo ljudi za ljude, veze jedan na jedan su zaista jača strana Vage - uglavnom sa dugogodišnjim partnerom ili supružnikom, ali i sa prijateljima, poslovnim partnerima i voljenim osobama

Kompatibilnost: Vaga se često najbolje povezuje sa koketnim Blizancima, ljudima koji vole, intelektualnom Vodolijom ili Lavom koji voli zabavu.
 
Vodolija (20. januar-18. februar)

Vladajuća kuća: Jedanaesta kuća umrežavanja
Vladajuća planeta: Uran, planeta pobune

Treći vazdušni znak zodijaka — i jedanaesti znak u celini — Vodolije su slobodoumne, ekscentrične i duboko posvećene radu na onome što je najbolje za veće dobro, a ne pojedinca. Oni su orijentisani na nauku i budućnost, nezavisni i lični – posebno vešti u privlačenju i održavanju raznovrsne mreže veza. Obavešteni od svog vladara, koji naelektriše Uran, oni su majstori da smišljaju inovativne, a ponekad i neobične ideje i zapanjujuća otkrića.

Fiksni vazdušni znak, koji često čini divnog naučnika, organizatora zajednice, aktivistu ili osnivača neprofitne organizacije, posvećen je ispitivanju i možda potpunom odbacivanju statusa kvo. Njihov apetit za zajednicu je takođe inspirativan, kao i njihova sklonost da ispituju, razmišljaju, razmišljaju, istražuju i eksperimentišu. Njihova želja da daju prioritet zajedničkim potrebama nad sobom i da budu udobni i magnetični u velikoj grupi prijatelja ili kolega ide ruku pod ruku sa njihovom vladavinom Jedanaestom kućom. Ovo obuhvata grupe svih vrsta — one koje formirate sa prijateljima, kolegama, komšijama i drugim članovima vaše političke stranke. Takođe govori o željama, sudbini i nadi, a težnje koje se ovde obrađuju često su one koje ćete ostvariti kroz saradnju.

Kompatibilnost: Najkompatibilniji su sa sličnim društvenim, mentalno nabijenim Blizancima, sa Vagama ili slobodoumnim Strelcima.
 

Back
Top