Voda

• Začetnik teme Začetnik teme klika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Fibi3:
7. ne komentarisati fotografije dok se ne zavrsi glasanje.

Hvala Fibi. Pa da rezimiramo ako je to sve:

1. fotografije moraju biti lično delo autora koji je postavlja
2. svaki autor može postaviti max 2 fotografije i to u odvojenim postovima
3. veličina fotografije 640 po dužoj strani (640 x n)
4. postavljanje fotografija traje do...
5. glasanje traje do...
6. pravo da glasaju imaju svi članovi foruma krstarice
7. zabranjeno je svako komentarisanje fotografija dok se glasanje ne završi
8. redni broj fotografije za koju želite da glasate možete naći na zajedničkom albumu na photobacketu (koji obično napravi miki_r ) i čiji link će se naći na temi po završetku postavljanja fotografija
9. svaki glasač daje ocene u vrednosti od 1, 3, i 5 poena za fotografije koje mu se najviše dopadaju tako što napiše redni br. fotografije, ime autora i ocenu koju daje
10. autori ne mogu glasati za svoje fotografije (ni nickovima-klonovima :lol: )

bug.gif

xiaoyu:
Hvala Fibi. Pa da rezimiramo ako je to sve:

1. fotografije moraju biti lično delo autora koji je postavlja
2. svaki autor može postaviti max 2 fotografije i to u odvojenim postovima
3. veličina fotografije 640 po dužoj strani (640 x n)
4. postavljanje fotografija traje do...
5. glasanje traje do...
6. pravo da glasaju imaju svi članovi foruma krstarice
7. zabranjeno je svako komentarisanje fotografija dok se glasanje ne završi
8. redni broj fotografije za koju želite da glasate možete naći na zajedničkom albumu na photobacketu (koji obično napravi miki_r ) i čiji link će se naći na temi po završetku postavljanja fotografija
9. svaki glasač daje ocene u vrednosti od 1, 3, i 5 poena za fotografije koje mu se najviše dopadaju tako što napiše redni br. fotografije, ime autora i ocenu koju daje
10. autori ne mogu glasati za svoje fotografije (ni nickovima-klonovima :lol: )

bug.gif

A shto ne bi glasali sa 1 2 3 4 5 Teshko mi je da odaberem samo tri fotke :(

@DulleNisam za taj predlog,lichno,a evo i zashto-bash u tome i jeste fora-da pazljivije sa vishe truda posmatrash fotografiju,tj pravish selekciju,bilo svoju bilo tudju...shto vishe pooshtrish kriterijume,dobijash manje dobrih fotki,ukupno,ali procentualno vishe...ne znam jesam li se dobro izrazio...uglavnom,znam da sam se bavio crtanjem 15 godina i vishe , sad kad pogledam svoje crteze,od par hiljada,teshko bih mofgao izdvojiti par desetina da zadovolajvaju bar neke kosnovne kriterijume,a mozda par komda mozda i nijedan da je VRH!
...To i jeste priroda umetnosti-teziti ka savrshenom,ali nikad nisi skroz zadovoljan-ustvari,samo tako i mozesh da napredujesh...
uh,al' rastegnuh... :wink:

Ima tu istine. Meni su se kriterijumi znacajno izmenili od kad svakodnevno posmatram fotografije na flickr-u, u pocetku sam stavljala svasta u "favorites", a sad, malo sutra, jedva stavim po koju. :lol:

Ghost, upravu si po tom pitanju, ali po meni bi možda ipak trebala da bude manja razlika između bodova. Npr. 1,2, i 3. Možda grešim, ali mi se čini da će rezultati na taj način biti tešnji i da ćemo učiniti takmičenje zanimljivijim.

Malo sam spavala noćas, ko zna kako će mi ova teorija zvučati sutra. :?

bug.gif

Pazite ljudi to je samo mojemishljenje a za bodovanje ma ne znam ni sam-a ja sam tip choveka-necu reci bilo shta"tek da se kaze neshto" vec pre,ako neshto ne znam,ili nisam siguran,ocutacu...tako i za fotke isto-imam more fotki koje su mi onako i simpatichne,a s druge strane ne znam kako bi ko reagovao na njih...zato u zadnej vreme redje i kachim...ne bojim se kritike nego...ne znma ni ja shto :oops:

da ljudi ali ovo je ipak forum nije SS ili neko pro takmichenje da imamo kategorije mislim nemaju svi siguirno iste aparate i neko je pochetnik ne govorim u svoje ime.. ali mislim da ste razumeli shta zhelim da kazhem.... ako uvek pososhtravamo kriterijume kakve su shanse pochetnika da im se pogleda slika a ne da im se da poen ...

Dule, nema to toliko veze sa aparatom. Džabe tebi dobar aparat ako nemaš npr. osećaj za kompoziciju. Osim toga, koliko vidim po fotografijama ovde smo većinom amateri, ako ne i svi. U suštini, sve fotografije se pregledaju, ali po sopstvenim kriterijuma biraš onu koja ti se najviše dopala. Samim tim je i žiriranje amatersko. Da su kriterijumi oštri ili profesionalni, onda bi morao da daješ zasebne ocene za: kompoziciju, obradu, svetlo, kontrast, prezentaciju... pa kad se sabere sve vidi se gde je ko... :D

Ovako, ovo je ipak samo lepo druženje. Meni lično, nije toliko bitno da pobedim, veći mi je izazaov da vidim kako ću odgovoriti na zadatu temu. Da li već imam tako nešto u šteku, ili moram da se potrudim, ko sad, pa da u roku odradim dobru fotku. :D

bug.gif

Dulle_Bagljas:
nemaju svi siguirno iste aparate i neko je pochetnik ne govorim u svoje ime.. ali mislim da ste razumeli shta zhelim da kazhem.... ako uvek pososhtravamo kriterijume kakve su shanse pochetnika da im se pogleda slika a ne da im se da poen ...

Ovo je specijalno za tebe Dule::razz:

"Photography is meditation, to be aware of world around us and in very little details. But it's not enough just to see the surface, you have to go and see deeper. And when you look deeper, magic happens- things, places and people don't look ordinary any more. If you catch the soul, then you have ART, if you don't, you have nothing, doesn't matter how good you are in photoshop and how much you paid for your camera!"

8-)

yea nice :) that is ISTINA! Znam ja to :) ali ipak ..... necu da se raspravljam .. super je text

And when you look deeper, magic happens- things, places and people don't look ordinary any more.!!!
:):):)

Back