Voda ispod patosnica u autu prilikom kisnih dana

Pre nekoliko dana ,pa ima jedno 10 tak dana …primetio sam malo da mi bilo vlazno u gepeku …uzeo sam lepo krpu i stavio ono parafinsko ulje i sve ocistio,podmazao i evo nista nema ,danas sam vozio bilo puno bara ,kisa ,sneg …na ostalim mestima nemam problema ….takodje posto mi je auto youngtimer a rezervni tocak ispod prtljaznika cula mi se opruga (preko neravnina )sto drzi taj tocak ,nista uzeo sam litijumsku mast podmazao i nista se vise ne cuje …probaj juka da te kedere podmazes svuda za svaki slucaj parafinskim ..

Da se nadovezem na temu.Bio kod 2 majstora ozbiljna.Pustili vodu napred gde su odvodi i tu je sve ok.Pod jakim mlazom sa strane na vrata i preko pragova ispod ulazi voda.
Videlo se.Klimadjija kaze ja ti ne mogu pomoci.Odem kod mehanicara salje me limaru.Nece niko da radi taj problem.
Zovem treceg mehanicara sve objasnim kaze cepovi po patosima truli i treba menjati.
Eto mozda bude nekome koristilo i ovo ali problem nisam resio jos uvek.

Jesi imala problem sa vodom ispod patosnica pa mazala ili onako reda radi da odrzavas a suv auto bio unutra?
Nemam problem sa vlagom, vec sam dobila savet da tokom zime glicerinom namazem kedere, tako da to preventivno
uradim tokom zime.
Da se nadovezem na temu.Bio kod 2 majstora ozbiljna.Pustili vodu napred gde su odvodi i tu je sve ok.Pod jakim mlazom sa strane na vrata i preko pragova ispod ulazi voda.
Videlo se.Klimadjija kaze ja ti ne mogu pomoci.Odem kod mehanicara salje me limaru.Nece niko da radi taj problem.
Zovem treceg mehanicara sve objasnim kaze cepovi po patosima truli i treba menjati.
Eto mozda bude nekome koristilo i ovo ali problem nisam resio jos uvek.
Najbitnije je da je pronadjen uzrok problema, sada ce se vec nekako otkloniti uz dobrog majstora.
Ako treba i na pet mesta ici, naci se neki vec koji hoce da se pozabavi time i resi problem.

Isao sam kod 12 majstora i svi izbegavaju resavanje ovog problema..//ali evo juce sam bio kod majstora i ima indikacija da treba vrata skidati i ponovo namestati dostelavati...uvek bude problem kod zadnjih desnih vrata i tu izgleda ulazi voda jer su mi vec 3 majstora crevom vode proveravala ta desna zadnja vrata..To mora podesiti limar i mehanicari to nece ili ne znaju da rade...Meni ulazi na pragu desnih zadnjih vrata i iz nekog razloga svi provaravaju da li tu ulazi voda.Meni na prilozenoj slici na donjem pragu ulazi voda.Neki su bili misljenja cepove sa patosnica menjat,neko da se lepi neki lim na vratima ali evo limar kaze vrata skinut i dostelovati ili ko zna sta treba.
Napred na odvodima nij problem kao ni hladnjak.

Prilozi

• IMG-7e59311f86670be76427d1c51ad1239c-V.jpg
    IMG-7e59311f86670be76427d1c51ad1239c-V.jpg
    118,4 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Postavljac teme nije napisao o kom se autu radi a nije da to nije vazan podatak.
Npr kod BMW-a zna da bude mokar tapacirung a problem je u sirovoj gumi najlona kad se skine tapacirung vrata jer tuda prolazi voda i prelazi preko praga.
I ja sam imao na svom BMW-u taj problem i secam se kad ce kisa trcim da stavim ceradu i tako dok nisam na forumu procitao za taj problem i kupio tu neku smesu u tubi koju sam naneo na najlon i sve lepo polepio i vise nikad nije bilo vlazno a videlo se mestimicno da nije ta guma drzala najlon.
Eto kako sitnica moze da ti zagorcava zivot a veoma lako se resi.
Da se podsetimo mog posta.:whistling:

Back