VOCE- IDEALAN UGLJENI HIDRAT ZA GOMILANJE MASNIH NASLAGA

Veoma zanimljiv tekst, samo što je možda namenjen onima čija je ambicija BF<7%. Pa i tu se ne može generalizovati svako voće.

Ja mogu iz svog ličnog iskustva da kažem sledeće: Jedan period mog života je bio bez fizičkih aktivnosti (28-34 god) zbog poslovnih obaveza. Ustajao sam u 02 h, a legao oko 21 h preko dana ako uhvatim sat dva sna to je bila premija. Kako sam pre toga bio aktivan svaki dan po 3-4 sata puno sam jeo. Naravno uz ovakav način života ide gomila brze hrane i kojekakvih s*anja, te sam ja lepo dogurao do 140-145 kg. Pošto sam odlučio da smršam, počeo sam opet sa fizičkim aktivnostima i promenio sam ishranu. Prepodne sam jeo VOĆE, a poslepodne povrće i po malo mesa. U početku sam mesečno gubio po 8 kg kasnije se to smanjivalo na 5-6 kg sve u svemu za nekih 6 meseci sam izgubio 40-ak kg. Nastavio sam sa takvom ishranom i dalje i uspeo da se spustim na 95 kg (12-15% bf).

Od voća sam jeo: crveni grejp, anans, jagode, trešnje, jabuke, šljive, kajsije, breskve, lubenice (ok nije voće), pomorandže, mandarine, kiwi... Znači nisam se ugojio nego sam dosta smršao. Vremenom sam i ja čitao i video neke greške, ali sigurno nije pogrešno jesti voće. Obilje vitamina, minerala i antioxidanata samo može da pomogne u putu ka zdravoj ishrani. Naravno ni sa čim ne treba preterivati.
Iako sam sada trenutno na nekoj ishrani sa smanjenim UH počeo sam da svaki dan jedem voće (stigle trešnje :super: a imam dva velika drveta pa šteta da propane ), ali kao prvi obrok. I opet gubim 0.5 kg nedeljno.

Odmah da razjasnim, nisam citao tekst, jer je sam naslov teme idiotski :) to je prvo, a drugo...
@pacer ""Pedja Petrović:
CLANAK OD MOG VELIKOG KOLEGE I NUTRICIONISTE MR.BIG-A"
Nema veze i da nije naveden autor, navedeš odakle si uzeo članak.. "

Uvek mi je bilo interesantno kako jedni druge krste nutricionistima, vecina njih ne zna ni koji su organi za varenje, da ne pominjemo to da tu postoje neki enzimi koji vare hranu i sl :) Ali ekonomska masinerija preparata i dodataka ishrani je cudo... i to cudo toliko podize samopouzdanje nekima, da npr. svaka druga zgodna devojka koju upoznam, koja ima neki kvazi trenerski kurs od par meseci sebe naziva nutricionistom, trenerom i slicno...

Zverčinaaa xD Pa ti si još na forumu :lol: Ae na košarku, pitaju ljudi kako povećati odraz :D
Za dodeljivanje titula i to si u pravu skroz.. Sa drugom Petrovićem si ti i imao neku diskusiju ako se dobro sećam, na košarci, sa Milicom koja se smori na kvadrat nakon sto šuteva i tako to

Back