voce i povrce pogodno za susenje

dinosaurusi

Obećava
Poruka
71
Kako bi se moglo najefikasnije urediti vocnjak i basta, tako da plodovi stizu u talasima, tj. da je npr. jedan mesec jedna vrsta daje plodove, naredni mesec kada je prva vrsta voca prosla krece druga da bude aktuelna, pa naredni mesec neka treca ... Tj da neko ko bi se bavio susenjem biljnih plodova ima mogucnost da moze da susi vise vrsta voca ili povrca kako koje nailazi, sa sto manjim periodima preklapanja zrelosti pojedinih vrsta, a da sveukupna sezona susenja traje sto duze.
Pri svemu ovome, pod jedan mislim na susenje isplativog voca ili povrca. Tj onog za kojim postoji realno trzisna potraznja.

Npr u vezi kajsije. Koje vrste kajsija su pogodne za susenje, a uspevaju na nasem podneblju. Da li postoje razlicite vrste kajsija koje npr. imaju razlicito vreme zrelosti ploda? Koliki je prosecan godisnji rod po stablu itd. Ako vam padne na pamet jos neki interesantan i koristan podatak bilo bi lepo da ga navedete :)

Raspitujem se oko susenja voca, prvenstveno koje raste na nasem podneblju. Pre svega me interesuje da li postoji organizovan otkup istog i ako postoji molio bih da me uputite, date neki link ili sl. Takodje me zanimaju i razlike u cenama svezeg i osusenog (ne racunajuci troskove samog procesa susenja).
Hvala za svaku informaciju...

Back