Vlasnistvo nad drugovima

Lord Tywin

Veoma poznat
Banovan
Poruka
11.141
Da li vam se nekada desavalo da se nekom ne svidja sto se nabacujete/muvate njegovim/njenim drugovima/prijateljima ili ste vi to radili?
Tipa upoznate nekog preko nekog i onda dolazi do nekih sabotaza/zabrana i mesanje u vezu.
Sta vi mislite zbog cega to neko radi? Voleo bih da iskljucimo borbu oko ljubavi, znaci situacija gde verena devojka ne zeli da se njen drug smuva sa sestrom njenog verenika je dobar primer.

Da li vam se nekada desavalo da se nekom ne svidja sto se nabacujete/muvate njegovim/njenim drugovima/prijateljima ili ste vi to radili?
Tipa upoznate nekog preko nekog i onda dolazi do nekih sabotaza/zabrana i mesanje u vezu.
Sta vi mislite zbog cega to neko radi? Voleo bih da iskljucimo borbu oko ljubavi, znaci situacija gde verena devojka ne zeli da se njen drug smuva sa sestrom njenog verenika je dobar primer.

Verovatno ljubomora.Neka potisnuta potajna osecanja prema toj osobi.Naprimer,te verene devojke prema tom drugu,ako govorimo o ovom tvom primeru.Ne vidim drugi razlog osim mozda neke preterane sebicnosti pa ne zeli da ljudi u njenom/njegovom okruzenju budu srecniji.

Zabice, ovo je malo drugacija situacija od ljubomore, posesivnost da, ali opet, zar nije malo bezveze pokusavati sve da posedujes? ;)

Jedan drugaciji primer, kada drugarica kaze drugu da se "okane njenih drugarica"?
Posesivnost ili ima lose misljenje o njemu ili joj se nekako svidja pa je ljubomora u pitanju?
ljubomora nije osecanje koje je iskljucivo vezano za partnerski odnos...bzvz jeste ali to niko sam ne bira, pojavi se posesivnost isto kao i sve ostale ˝emocije˝ niotkud

ljubomora nije osecanje koje je iskljucivo vezano za partnerski odnos...bzvz jeste ali to niko sam ne bira, pojavi se posesivnost isto kao i sve ostale ˝emocije˝ niotkud

Meni nekako pre deluje da je ovo neka podmetacina da bi sprecio neciju srecu. Pre zavist nego ljubomora. Valjda zato sto razmisljam na racionalan nacin.
Emocije su mi slabija strana.

Isto kao sto bi na primer "drug" neke devojke ispricao momku koji se njoj svida neke prljavstine i traceve i mozda cak izmisljotine.

u takvim situacijama ljude bash briga kako da ti kazem... kad te krene taj ocaj ebe ti se za ponasanje. mozes da se setish mozda pa da ne radis

:aha:
Meni nekako pre deluje da je ovo neka podmetacina da bi sprecio neciju srecu. Pre zavist nego ljubomora. Valjda zato sto razmisljam na racionalan nacin.
Emocije su mi slabija strana.

Isto kao sto bi na primer "drug" neke devojke ispricao momku koji se njoj svida neke prljavstine i traceve i mozda cak izmisljotine.

sve je moguce...zenska logika ti je vrlo cudna ˝stvarcica˝

Na kraju verenica i verenik su se skroz posvadjali sa verenikovom porodicom i njegova porodica nije bila na vencanju.
Oni su i bili protiv nje, koliko sam shvatio mada sam ja cuo samo njihovu pricu te ne znam.
Dakle, izgleda da verenica bas kontrolise.:aha2:

Ne,nemam takva iskustva, ali vrlo rado ću pročitati tuđa.

Sta vi mislite zbog cega to neko radi?
Voleo bih da iskljucimo borbu oko ljubavi, znaci situacija gde verena devojka ne zeli da se njen drug smuva sa sestrom njenog verenika je dobar primer.

ne vidim smisao osim....

moze biti ljubomora,
moze biti da to ne odgovara njenim licnim interesima - ako je osoba takodje potencijalni clan porodice....
moze biti da smatra da nisu jedno za drugo, posto oboje dobro poznaje,
i ne zeli da ona bolja strana ispasta.

[/B]
ne vidim smisao osim....

moze biti ljubomora,
moze biti da to ne odgovara njenim licnim interesima - ako je osoba takodje potencijalni clan porodice....
moze biti da smatra da nisu jedno za drugo, posto oboje dobro poznaje,
i ne zeli da ona bolja strana ispasta.

Pink, verenica se zavadila sa porodicom svog dragog.
A sve sto je trebala da uradi jeste da diskretno objasni svom prijatelju ako misli da je ta devojka losa.
Na svadbi njegova porodica nije bila, a koliko sam shvatio, od pocetka su bili protiv verenice.

Pink, verenica se zavadila sa porodicom svog dragog.
A sve sto je trebala da uradi jeste da diskretno objasni svom prijatelju ako misli da je ta devojka losa.
Na svadbi njegova porodica nije bila, a koliko sam shvatio, od pocetka su bili protiv verenice.

Cekaj sad, porodica se zamerila s njoj, jer je urgirala da njen prijatelj ne bude s sestrom svog buduceg muza ? :think:

Roditelji tu ne treba da se mesaju....

A ako je napricala lose stvari o devojci, mladic treba da izadje par puta sa tom devojkom, da razgovaraju...
pa da vidi da li je to istina sto ova prica ~~~~

Haha, ovo je dobro, cuj ti da ne moze. Protiv emocija se ne moze, jos kada neko brani nesto, tek tada je najsladje.

Cekaj sad, porodica se zamerila s njoj, jer je urgirala da njen prijatelj ne bude s sestrom svog buduceg muza ? :think:

Roditelji tu ne treba da se mesaju....

A ako je napricala lose stvari o devojci, mladic treba da izadje par puta sa tom devojkom, da razgovaraju...
pa da vidi da li je to istina sto ova prica ~~~~

Pink, ne znam sve, vec samo jednu stranu te price, pricu te devojke.

Zabice, ovo je malo drugacija situacija od ljubomore, posesivnost da, ali opet, zar nije malo bezveze pokusavati sve da posedujes? ;)

Jedan drugaciji primer, kada drugarica kaze drugu da se "okane njenih drugarica"?
Posesivnost ili ima lose misljenje o njemu ili joj se nekako svidja pa je ljubomora u pitanju?

tu je vec kvazi podela koju zene prave na prijatelje I ljubavnike.
S jedne strane ..ako nekog neka zemska smatra prijateljem po pravilu ce ga I sve njene drugarice u startu isto tako gledati..s druge strane prijatelje je zenama mahom ..rezevrni igrac,,neko koga MOGU da imaju pa je samim tim odmah neinteresentan..tj klupa za rezevrne igrace..al kad dodje skaut suparnickog tima da osmotri tog igraca sa klupe odmah posesija stupa u igru phe

ovo je naravno..figurativno..ali ako pocnes malo da osmatras radnju stanje I zbivanje sve ce se samo razjasniti..na kraju ..malo je ili cak nimalo bitno sta neko prica ..vec sta neko radi.
uostalom I izreka ona kaze ..bozo sacuvaj me od prijatelja od neprijatelja cu se cuvam sam : ))

Back