Vladimir-Suzdalj

Ruski jezik potjece in Novgorodske republike koja je svojevremeno bila dio Kijevske Rusije.

Da li stanovnici Vladimir-Suzdalja/Moskovske kneževine preuzimaju Novgorodski govor kada se spajaju, te nakon izvjesnog vremena formiraju Rusko carstvo.
Znači stanovnici Moskve preuzimaju govor iz Novgoroda.

Da li tebi ovo izgleda ko Kijevska Rusija?
Novgorod1400.png

A ovo je Suzdalj (Tamno zeleno) iliti srce današnje Rusije
Muscovy_1390_1525.png

1487. godine Moskovska Kneževina uništava Novgradsku Republiku.

Ма шта написа!
Руски језик је настао из староруског. Староруски језик је језик Кијевске Русије.

Da li netko zna u kojoj mjeri su Finci obitavali u Vladimir Suzdalju odnosno Moskovskoj kneževini?

A koja je tvoja teza umjesto što ovako propituješ. A ko je ovo? A šta je ovo?

Finci su u tolikoj mjeri obitavali u Suzdalju dovoljno da prodaju ili razmjene proizvode iz svoje lovo-sakupljačke privrede, mada ne sumnjam i pojedinaca koji su se odlučili za sjedelački način života.

Da li Vi mislite da sam ja ovo sam napisao ili sam kopirao izvor? Posebno Vas pitam zbog toga jer sam istaknuo da ne znam ruski?

"Владимерский, Московский, Новгородский, царь Казанский, царь Астраханский, государь Псковский и великий князь Смоленский, Тверский, Югорский, Пермский, Вятцкий, Болгарский и иных государств и великий князь Новагорода Низовския земли, Черниговский"

Kako se zvala današnja Rusija prije Petra Velikog? Rusija ili...

Zvala se Rusijom i prije 1721.

Situacija sa Ukrajincima i Rusima neodoljivo podseća na situaciju koju mi imamo u Raškoj.
Bivše srce države (hearthland) na kom se stanovništvo odrodilo i sada čak predstavlja i neprijateljski element državi koju je stvorilo.

Back