Vlada zakinula Vojvodini 6 mlrd RSD

jomini®

Elita
Poruka
16.801
Novi Sad -- Iako je rebalansom budžeta Srbije utvrđeno da će Vojvodina dobiti novac koji joj država duguje za kapitalne rashode, na račun leglo 2, a ne 8 milijardi dinara.
Ako se uračuna i milijarda koja je Pokrajini preneta u prvoj polovini godine, to znači da je izmirena tek trećina od ukupno 9 milijradi dinara koliko je država dužna da isplati Vojvodini.

Ovu obavezu Republici nameće sam Ustav, gde je predviđeno da budžet APV iznosi sedam odsto republičkog, od čega tri sedmine su namenjene kapitalnim investicijama.

Ali koga briga za Ustav. On je namenjen Kosovu, nikako diskriminaciji, Vojvodini, manjinama... Za ostalo se vodimo srcem. :think:

Ali koga briga za Ustav. On je namenjen Kosovu, nikako diskriminaciji, Vojvodini, manjinama... Za ostalo se vodimo srcem. :think:

Ако је ИСТИНА ово што си написао - ОВИ ИЗ ВЛАДЕ ХИТНО ТОМОРА ДА ИСПРАВЕ.......али они то не морају да исправе уколико је одлука о тих 6милијарди ДОНЕТА НА ОСНОВУ ПРОТИВУСТАВНОГ СТАТУТА ВОЈВОДИНЕ....

Све у свему - МОРА ХИТНО ДА СЕ ДОГОВОРЕ !!!!!!!!!!:rtfm:

Ако је ИСТИНА ово што си написао - ОВИ ИЗ ВЛАДЕ ХИТНО ТОМОРА ДА ИСПРАВЕ.......али они то не морају да исправе уколико је одлука о тих 6милијарди ДОНЕТА НА ОСНОВУ ПРОТИВУСТАВНОГ СТАТУТА ВОЈВОДИНЕ....

Све у свему - МОРА ХИТНО ДА СЕ ДОГОВОРЕ !!!!!!!!!!:rtfm:

kakve veze ima statut,u ustavu je zapisano tih 7 %,a ustav mora da se postuje:eek:

Prvo da vidimo koliko milijardi evra fali u "Razvojnoj banci" i onih još par bančica koje su pelješili po Vojvodini čanak, pajtić, kostreš, jerkov .... pa onda da se kazne krivci, lopine i kriminalci ....

Tek nakon čišćenja smeća i otpada i pod uslovom da je to zaista i tačno, greška da se ispravi.

gde u ustavu pise da vojvodina mora da dobije 7% budzeta srbije?

ja bi im sve to ukinuo . jer u srbiji je ogromna kriza, i zbog ovih debelguzih cankolizaca autonomaskih nama vlast povecava akcize PDV i ostale harace - DA BI NJIMA DALI :besan2:

ja bi im kompletno ukinuo budzet.

gde u ustavu pise da vojvodina mora da dobije 7% budzeta srbije?

ja bi im sve to ukinuo . jer u srbiji je ogromna kriza, i zbog ovih debelguzih cankolizaca autonomaskih nama vlast povecava akcize PDV i ostale harace - DA BI NJIMA DALI :besan2:

ja bi im kompletno ukinuo budzet.

Član 184. Ustava Republike Srbije, stav četvrti: "Budžet Autonomne pokrajine Vojvodine iznosi najmanje 7% u odnosu na budžet republike Srbije..."

. . .

Jedna od osnovnih i najačih obeležaja savremene civilizacije je poštovanje pravnih normi, Ustava i Zakona.

Onaj ko nije sposoban da tako nešto ispoštuje i onaj ko nije sposoban da tu vrstu dogovora i tekovinu ljudske vrste ispoštuje bolje je da nije ni izlazio iz pećine a što se tiče demorkata i liberala još bolje je da nisu ni silazilili sa bukve.

Šta misliš kakvo bi društvo bilo kada bi seksualni manijaci, višestruke ubice, kriminalci, reketaši, nacisti i demokrate pravile zakone kako njima odgovara ?
Ako ne znaš ... e to ti je potpuno isto onome što nam se desilo od 2000 pa do sredine 2012.g. kada su horde demokratskih talibana urnisale državu i dovele je do prosjačkog štapa pri tom pogazivši sve tačke Ustava i Zakona.

E zato tako nešto nikada nigde ne sme više da se ponovi. I za sve urađenjo protiv Zakona i Ustava demokratski kriminalci i razbojnici moraće da odgovaraju pred državom.

Poslednja izmena od moderatora:
Jedna od osnovnih i najačih obeležaja savremene civilizacije je poštovanje pravnih normi, Ustava i Zakona.
E? Pa kako se onda ne trzate ovde na očigledno, da citiram lokalne frikove, kršenje Ustava? :udriglavu: Od pitanja Vojvodine do prava na različitost i zabrane diskriminacije? Koji deo Ustava tražite da se poštuje osim valjda jedinog neodrživog u realnosti, pitanja nezavisnosti Kosova? :lol:

Vojvodina je zakinuta po pitanju imovine i novca u zadnjih 20 godina za preko 250 milijardi evra
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Znaci 12,5 milijardi evra godisnje,......zakinuta samo Vojvodina!!!:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Hebote,....sad mi je jasno zasto je onaj Miki iz Kupinova osiromasio,....
samo se njemu ........... zakidalo nekoliko miliona evra, sto ga je sljedovalo, a Srbija nije dala!!!!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
I coek propa, nacisto!!!:per:

Poslednja izmena:

Back