Vlada ima preča posla od 2,5 mlrd.€

dragosh

Veoma poznat
Poruka
11.827
Tadicu vrati se!! :rotf:


Vlada ima preča posla od 2,5 mlrd.€
Izvor: Tanjug

61570880150222d70bab2f007106057_orig.jpg



Beograd -- Na pitanje kada bi vlada mogla da donese odluku o predlogu kineske kompanije, direktor Koridora Srbije rekao da je vlada tek formirana i da ima prečih poslova.

Direktor preduzeća Koridori Srbije Mihajlo Mišić izjavio je da je ponuda kineske firme "Mostovi i putevi" za izgradnju preostalih deonica na Koridoru 11 sveobuhvatna i kvalitetna i da je sada procedura da se sagledaju obaveze koje imamo prema započetoj izgradnji puteva i da se vidi kada bi moglo da se dođe do sredstva.

"Reč je o sveobuhvatnoj ponudi koja obuhvata izgradnju Koridora 11 autoputa. Ponuda obuhvata finansijski deo i animaciju projekta", rekao je za RTS Mišić i dodao da je ponuda kvalitetna.

On je podsetio da kompanija "Mostovi i putevi", koja gradi most na Dunavu između Zemuna i Borče, već nekoliko godina radi u Srbiji i dodao da ukupna vrednost iznosi oko 2,5 milijarde evra, što je jako velika cifra i podrazumeva tri velike deonce - od Beograda do Preljine, od Preljine do Požege i od Požege do granice sa Crnom Gorom.

Mišić je naveo da je posebno obrađena deonica od Beograda do Preljine jer je to za Srbiju vrlo značajan saobraćajni pravac. On je istakao da je ta kompanija dala dve ponude finansiranja - klasično finansiranje koje se odnosi na finansiranje iz kreditnog paketa od 10 milijardi evra namenjenog istočnoevropskim zemljama ili kroz klasičnu koncesiju.

Međutim, on je naveo da je teško reći šta nam više odgovara jer smo "u zamahu" izgradnje puteva i imamo velike obaveze oko Koridora 10, obilaznica oko Beograda i drugih puteva.

On je istakao ponuda predviđa da 40 odsto posla u finansijskom smislu rade domaće firme, a 60 odsto izvode Kinezi.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=08&dd=08&nav_id=633164
 
Ako sa Kinezima ne budemo napravili dogovor, pogotovo sto oni predlazu i gradnju dunavskog mosta kod Vince... moz' odmah da se samoutepamo. Bolje uslove necemo da dobijemo nikada.

Шта ће нам Кинези,
кад већ 2027. приступамо пријатељима, ако неки ненадани условчић случајно не искрсне?
 
Шта ће нам Кинези,
кад већ 2027. приступамо пријатељима, ако неки ненадани условчић случајно не искрсне?

Kinezi su nova svetska sila. Bice oni jaci od dve stare supersile zajedno.

Kazu da Kinezi za ovo nude kamatu oko 2%... Nasa kamata na zapadu je 7,32%. Ne znam koliko Rusi nude, mozda 4-5... ali niko osim Kineza ne nudi 2% !
 

Back
Top