Vjerovanje u astrologiju

HermioneMalfoy

Početnik
Poruka
13
Iskreno meni je astrologija neka forica, horoskop čitam ponekada na ig-u kada mi je dosadno, inače ne vjerujem u to... Mrzim kada neko astrologiju nazove naukom, jer to nauka nije. Ima li bilo kakvih dokaza?ne. Ali opet, često se poklope moje osobine sa osobinama mog znaka, pa me zanima šta vi mislite o svemu tome.. Vjerujete li u to, i ako da zašto😁

Ne verujem u astrologiju i ne smatram je naukom, ali mi je zanimljivo da čitam o njoj.
A i volela bih da je tačna jer mi se sviđaju karakteristike koje bih trebala da imam sudeći po mom znaku. :lol:

Ima li bilo kakvih dokaza?ne. Ali opet, često se poklope moje osobine sa osobinama mog znaka...

Ako ćemo da se držimo nauke, pokazano je da doba godine u kom se neko rodi zaista može da utiče na njegove osobine. Na primer, pokazano je da su oboljevanju od šizofrenije najviše podložne osobe koje se rode u januaru, dok su osobe rođene u avgustu najmanje podložne oboljevanju od ove bolesti. Takođe, pokazano je da su osobe rođene u maju najviše podložne oboljevanju od depresije, dok novembarske bebe imanju najnižu stopu oboljevanja od ove bolesti. Dalje, osobe rođene u jesenjim mesecima imaju viši stepen iritabilnosti, dok rođenje u januaru i februaru pozitivno koreliše sa visokim stepenom kreativnosti i maštovitog rešavanja problema.
Tako da u suštini možda horoskop i nije totalno besmislen, ima neke istine u tome da doba godine u kome se neko rodi može da utiče na njegove/njene osobine.

Takođe, pokazano je da su osobe rođene u maju najviše podložne oboljevanju od depresije, dok novembarske bebe imanju najnižu stopu oboljevanja od ove bolesti.
ni meni nije jasno zasto se mi novembarske ponasamo kao da smo u maju rodjeni
drag.gif

Ne može da utiče, ali može da bude u vezi sa tim :D

Uzročnost vs korelacija.

Ma može i da utiče. :D

Postoje molekularni mehanizmi putem kojih bi neki faktori spoljašnje sredine krakteristični za određeno godišnje doba mogli da utiču na stepen ispoljavanja nekih gena koji su uključeni u formiranje ličnosti. Na primer, moguće je da se usled, na primer, visokog indekasa UV zračenja prisutnog tokom letnjih meseci neki od tih gena (uključenih u formiranje ličnosti) ispoljavaju drugačije kod beba rođenih leti u odnosu na bebe rođene zimi, što samo po sebi može biti preduslov za nastanak karakternih razlika kasnije u životu.
E sad, koliko je sve ovo zapravo povezano sa istinitošču horoskopa nemam pojma.

Iskreno meni je astrologija neka forica, horoskop čitam ponekada na ig-u kada mi je dosadno, inače ne vjerujem u to... Mrzim kada neko astrologiju nazove naukom, jer to nauka nije. Ima li bilo kakvih dokaza?ne. Ali opet, često se poklope moje osobine sa osobinama mog znaka, pa me zanima šta vi mislite o svemu tome.. Vjerujete li u to, i ako da zašto😁

Natalna karta je za mene isto što i napr.lična karta,gde je ispisana sudbinska predodređenost.Hoće li se ona i obistiniti, zavisi i od ličnosti,afiniteta, ambicija...može da upozori,usmeri...ali ništa bez ljudskog faktora.
U horoskop, karte,kugle i ostalo iskreno ne verujem.Na to gledam više kao na zabavu.

Mrzim kada neko astrologiju nazove naukom, jer to nauka nije. Ima li bilo kakvih dokaza?ne.

Naravno da ima, postoji cela nauka o torzionim poljima koja proizvode svi rotirajuci masivni objekti i koja predstavljaju osnovu onoga sto je istrazivano kroz dugu istoriju parapsihologije.
Osim na svest, torzioni talasi uticu direktno i na DNK (ciji je molekul spiralan)
Према извештајима руских научника, само су 1990. године написали око 10.000 радова о тој теми.
Торзија у суштини значи „увијање“ или „спирално“. Дакле, ово је дејство торзионих таласа који се шире кроз простор - а то је и дејство статичких торзионих поља. Торзиона поља се генеришу спином и / или кутним моментом; било који предмет или честица која врти производе торзионе таласе и поседује своје јединствено торзионо поље. Према неким тврдњама, торзиони таласи су карика која недостаје у потрази за коначном “теоријом свега (ТОЕ)”, јединственом теоријом поља, или ГУТ (велика унифицирана теорија).
https://blog.world-mysteries.com/science/torsion-the-key-to-theory-of-everything/
Nemoj čitati dnevne horoskope i slične koještarije.

Dnevni horoskopi apsolutno funkcionisu, jedna velika glupost profesionalnih astrologa je da oni nisu dobra primena astrologije. Zemljani Mesec prija zemljanim znacima, vazdusni vazdusnim itd, takodje pozicije Merkura su bitne...

Poslednja izmena:
Naravno da ne verujemo!

Back