Jennifer Jennin
Elita
- Poruka
- 19.733
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Кад одеш на славе, рођендане, свадбе.. гледају ли те чудно кад кажеш да месо не једеш. Шта једеш онда кад се углавном месо нуди и јела од тога.Da započnem ovu priču ovako. Vegetarijanac sam od 22-ge godine, a vegan u zadnjih 9 godina. Imam više od 40 godina. Zdrav sam kao dren i ništa mi ne fali. Ali čujem često neke priče o vitaminu B12 i o tome kako on nedostaje vegetarijancima i veganima, te kako se on nalazi jedino u životinjskoj jetri, pa kako treba jesti svinjsku ili kravlju jetru... itd. itd. Pitam se, otkud onda kravi u jetri vitamin B12 kad krava ne jede meso? Isto bi važilo recimo i za slona i ostale biljojede. Čuo sam da organizam sam proizvodi vitamin B12 i skladišti ga u jetri. To bi mogao biti odgovor na pitanje otkud vitamin B12 u jetri biljojeda. Takođe, čuo sam da ga ima i u sirovoj cvekli, a jedem je tokom zime. Ima li nekoga ko se razume u ovu tematiku?
Кад одеш на славе, рођендане, свадбе.. гледају ли те чудно кад кажеш да месо не једеш. Шта једеш онда кад се углавном месо нуди и јела од тога.
Meni su davali tablete da uzimam svaki drugi dan po jednu.
Nisam osetio da mi je nešto specijalno pomoglo, al doktori kažu da jeste.
Valjda na osnovu rezultata i snimaka pre i posle.
Sad ih više ne koristim i sasvim se dobro osećam .
Jedem po dvesto grama mesa dnevno u proseku, dva tri jajeta za doručak i dosta svežeg povrća i voća.
Onome ko ima deficit b12 ne pomaze unos putem hrane , vec injekcija b12.
Našao.
- - - - - - - - - -
Ne idem kod primitivaca. Civilizovani ljudi uvažavaju svačiju odluku, kakva god da je. Nemam nikakav kontakt s aljudima koji čudno gledaju bilo koga. Ne piše se "kad kažeš da meso ne jedeš", nego "kad kažeš da ne jedeš meso (red reči u rečenici), i na srpskom, i na hrvatskom, i na bošnjačkom, i na crnogorskom jeziku, odnosno na svim jezicima koji su nastali od nekadašnjeg srpsko-hrvatskog, odnosno hrvatsko-srpskog. Prvo savladaj azbuku, bukvar i pravopis, pa onda dođi da diskutuješ. Zelen si kao zastava Saudi Arabije. Štaš kad nisi za bolje. Voća uvek ima. Ono što ja jedem mogu da jedu i drugi. otrovi koje neko jede ja ne jedem. Čikam te da me tužiš. Ojha.
Pa u pivu imas vitamene B6 i B12 i nije meso, biljnog je porekla. E sada zavisi dali volis posle jela da popijes casu piva.
Zorane, da li jedeš samo sirovo voće i povrće?
Нашао си се увређен без разлога, имаш неке жешће комплексе.. Лепо сам те питао, ништа злонамерно.
Oni uglavnom dovode do deficita.Nebih znao. Meni odavno nije potrebno da uzimam lekove.
Samo antacide kad se prežderem.
Oni uglavnom dovode do deficita.