Visoka temperatura procesora!

Don Corleone

Primećen član
Poruka
515
Primetio sam sasvim slucajno kad sam ulazio na Speccy i HWMonitor aplikacije da mi je temp procesora mnogo velika. U pitanju je laptop HP Pavillion. Pri punjenju temp mu je i do cak 113-114 stepeni a kad nije na punjenju varira izmedju 85-95 stepeni. Ja sad ne znam od kad je ovako visoka temperatura, pa me zanima da li se moze znati da li je procesor ostecen? i kako ova temperatura može da se spusti na optimalnu temperaturu :D Sto se tice njegovog rada, radi okej, cak i sa photoshop-om i solidworks-om, samo sto malo vise treba vremena dok ih ucita, posle rade okej :D

2.jpg

Hvala :D

Primetio sam sasvim slucajno kad sam ulazio na Speccy i HWMonitor aplikacije da mi je temp procesora mnogo velika. U pitanju je laptop HP Pavillion. Pri punjenju temp mu je i do cak 113-114 stepeni a kad nije na punjenju varira izmedju 85-95 stepeni. Ja sad ne znam od kad je ovako visoka temperatura, pa me zanima da li se moze znati da li je procesor ostecen? i kako ova temperatura može da se spusti na optimalnu temperaturu :D Sto se tice njegovog rada, radi okej, cak i sa photoshop-om i solidworks-om, samo sto malo vise treba vremena dok ih ucita, posle rade okej :D

Pogledajte prilog 374238

Radi on dobro pod tim uslovima,ali ne zadugo.Pod hitno treba da ocistis kuler,hladnjak i da zamenis pastu na procesoru.

Pogledajte prilog 374238

Канда га ебе та прва ставка на слици.

Ја то решио очас посла, обрисао Виндовс и инсталирао само Линукс. :lol:

Канда га ебе та прва ставка на слици.

Ја то решио очас посла, обрисао Виндовс и инсталирао само Линукс. :lol:

Ne bi trebalo da ga guši toliko, to se može proveriti u task menadžeru koliko je procesor uposlen. Kod mene i kad cepa na 100% duže vreme ne greje toliko... do duše intel.

- - - - - - - - - -

Treba ga očistiti i zameniti paste... ne treba ga držati na krevetu li tako nečemu gde ne može da uvlači vazduh ili da izbacuje.
Neće dugo raditi tako, odnosno oće on ali ploča neće.

Moja preporuka :

Prodaj laptop, kupi racunar. Stavi lepo kuler kao gospodin covek, za 3000-4000 din mozes na AMD-u dogurati do veoma niskih temperatura.

AMD se greje, da. Licno? Nikada ne bih kupio laptop koji ima AMD. To bi mi bilo bacanje novca.

Skinuo sam jos nekekoliko programa za dijagnostikovanje temperature svih komponenata racunara, i slobodno mogu da kazem da su rezultati razliciti, i to kod nekih za pola, sad ne znam kome treba verovati, znam da je najbolji nacin da to saznam iz BIOS-a, i tu sam ulazio ali prosto ne mogu da se snadjem u tom BIOS-u, uopste nema HW neki tab da mogu to da pogledam, samo postoje opcije ukljuci/iskljuci, ime BIOS-a je: insydeh20 setup utility rev 3.7. Ako neko ima iskustva sa ovim BIOS-om neka mi kaze kako da udjem da vidim temp procesora u njemu :D A ovo su rezultati programa za dijanostikovanje:

3.jpg

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 374238

treba ga rasklopiti i očistti hladnjak svakako , makina je slaba za win10 ,po meni sve ispod a8 ili fx6x ili intel i3 najnovije i i5 starije generacije je slabo za win10 , još uvek taj win10 nije lepo odrađen po meni da bude bez bagova , a tebi kada si snimao je trošio 100% resursa , taj procesor je inače mali potrošač struje i defginitivno nije za tako velike temperature

Udji u bios, pod stavkom PC health treba da ti stoji cpu temperature. Inace amd je poznat po tome da nece svaki program da ocita temperaturu kako treba.
Ako ti se lap top pregrejava, pokusaj da kupis cooling pad ili da stavis lap top na ravnu podlogu. Isto tako ocisti kulere.

Back