Visoka elektrotehnicka skola Beograd

bozaaa

Početnik
Poruka
14
Pozdrav svima, otvaram ovu temu zato sto sam cuo dosta o ovoj skoli. Neki ljudi kazu da se skola zavrsava lagano i ko hoce da nauci moze da nauci nesto,a ko hoce samo da zavrsi ne mora puno da zna. Smer nove racunarske tehnologije, da li ima neko ko je zavrsio taj smer, koliko je tesko naci posao posle i kakve su plate, ne bi zeleo da upisem skolu i izgubim 5 godina uzalud ako se ta diploma slabo ceni zato sto je visa skola. Pomagajte.

Samo da se dobro odaberu predmeti. Razmisli da li ces da ides na grafiku, programiranje, mreze... Otkako sam diplomirao nisam gledao, ali trebalo bi da na sajtu postoje predmeti po godinama.

Zaista nije pretesko studiranje, pogotovo nrt :)
Spremi se za kolokvijume i prakticne radove, time mozes sebi znatno da olaksas polaganje ispita (barem prvog dela, ali i celih).

Za posao, posto smo u Srbiji, ce vise veza da ti pomogne nego znanje, ali to je i inace tako. Posao - zavisi od toga sta naucis, i na studijama i samostalno.
Kazu da se diploma zaista ceni. Neke stvari koje se tamo rade su jace nego na fakultetima.

Poslednja izmena:
Ako hoces da radis u IT industriji ne moras nikakvu diplomu da imas vec iskljucivo znanje, a to moras sam veruj mi.
Znaci skidas ebooks u pdf obliku i softver i ucis prakticno. Bubetanja na fakultetima naravno nisu od koristi za posao.
Pomoc trazi na online forumima specijalizovanim za IT. Raspitaj se koji su dobri, imas par super foruma i na srpskom jeziku itd. (ne smem po pravilima foruma Krstarice da ti preporucujem druge forume)

E a ako hoces u inostranstvo tu ti treba diploma, ali i radno iskustvo u Srbiji. Najbolje prolaze FON i ETF.

Mozda ti nije losa varijanta da upises neki slabiji IT fakultet pa cak i nesto tipa Vise elektrotehnicke pa da upises master IT na FON-u na primer. Raspitaj se kako sta moze.

Srecno.

Na ovom sajtu mozes downloadovati besplatne IT knjige.
http://it-ebooks.info/

Samo da se dobro odaberu predmeti. Razmisli da li ces da ides na grafiku, programiranje, mreze... Otkako sam diplomirao nisam gledao, ali trebalo bi da na sajtu postoje predmeti po godinama.

Zaista nije pretesko studiranje, pogotovo nrt :)
Spremi se za kolokvijume i prakticne radove, time mozes sebi znatno da olaksas polaganje ispita (barem prvog dela, ali i celih).

Za posao, posto smo u Srbiji, ce vise veza da ti pomogne nego znanje, ali to je i inace tako. Posao - zavisi od toga sta naucis, i na studijama i samostalno.
Kazu da se diploma zaista ceni. Neke stvari koje se tamo rade su jace nego na fakultetima.

Moje iskustvo je da su veze tesko, ali tesko srranje.
Zaposle te iako im ne trebas, gledaju te ceo zivot kao debila koji je tu dosao kao neciji mali i prvom prilikom zele da te se otarase, a koliko god se trudio stoji ta neka senka.:roll:
Prvom prilikom treba pobeci. Nista bez licnog kvaliteta. Sve u zivotu moras sam. Ne vredi veza.
Naravno, ovde je rec o privatnim firmama, a ne o drzavnim ili bankama.

Pozdrav svima, otvaram ovu temu zato sto sam cuo dosta o ovoj skoli. Neki ljudi kazu da se skola zavrsava lagano i ko hoce da nauci moze da nauci nesto,a ko hoce samo da zavrsi ne mora puno da zna. Smer nove racunarske tehnologije, da li ima neko ko je zavrsio taj smer, koliko je tesko naci posao posle i kakve su plate, ne bi zeleo da upisem skolu i izgubim 5 godina uzalud ako se ta diploma slabo ceni zato sto je visa skola. Pomagajte.

Jeste super lako ALI ako izbareš predmete koji nemaju veze s tom školom jer oni imaju neki sačuvaj Bože sistem izbornih predmeta. Maltena student sam kreira šta hoće da studira.

Znam dečka koji baš sad završava a kad mi je pričao listu predmeta - to je bilo kao sa FONa ili FPN , sa elektronikom i softverom veze nije imalo. Tu i tamo je išao , skupljao bodove i laganica završio. Lakše nego na ponekom privatnom...ali zato Boga pitaj šta će da radi s tim jer to kako je on probrao to je pre neki menadžment

Za diplomu ne brini - tačno je da tu i tamo neko izmašta da mu ubogu sistem administraciju radi isključivo dipl. ETF-ovac ili RAF-ovac ( idiotski i od poslodavca i od ETF-ovca ako prihvati) ali ozbiljnije firme priznaju samo jedno - znanje. A to se proverava testom na licu mesta, pa tek posle traže diplomu na uvid.

Back