Ja sam zavrsio e poslovanje, ne na viseru, ali kao osnovne studije. Nakon toga sam zavrsio i master iz te oblasti. U teoriji to zvuci kao super smer, ali u praksi je bzvze. Imas kao neke ekonomske predmete, ali nisi ekonomista jer si zagrebao povrsinu ekonomske materije, a opet, imas informatiku, ali nisi informaticar.
Znas sve i svasta, ali na osnovnom nivou jer je to ipak visa skola. Posle kad sam presao na fakultet u Kragujevcu gde sam zavrsio master, to je bila druga prica.
To je vec bilo pozitivno iskustvo, ali ja ne znam nijedan oglas za zaposljavanje gde se trazi bas taj smer, a master sam zavrsio 14.01.2016-te godine.
Trenutno radim kao informaticar jer sam bio elektrotehnicar racunara u srednjoj skoli. Niko od mojih kolega sa vise ne radi u svojoj struci, mnogi nemaju nikakav posao.
Ono sto znam da radi sa ovim smerom, rade u firmi Gorenje kao planeri proizvodnje i nabavke (logistika). Radi jos jedan lik slican posao kao i ja, i jedan radi kao veb programer, par njih radi u win winu kao prodavci i brt to ti je to. I ovo sto ja radim sada i jedan lik, mi to nista nismo naucili na smeru, to je sve samouko ucenje sistem administracije.
Znaci, smer zaobici u sirokom luku jer nema potraznje na trzistu za njim, a sto je najcrnje, trebalo bi da ima. Ovakav kadar koji je informaticki pismen i obrazovan i ekonomskom materijom bi trebao u teoriji svima, pogotovu velikim preduzecima... Ako u tvom gradu nema velikih korporacija, batali.
Naj ideja bi ti bila da upises neki klasican it smer na viseru a da posle dodas neku specijalizaciju e poslovanja ili master ako ti se to bas svidja. Ili idi obrnuto, ali sve ovako se specijalizovati kao ja je veliki rizik.