Више напада него српских села - Карта етнички мотивисаних напада на Србе на КиМ (2021.-2023.)

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
IMG_20230602_141157_586.jpg

Аутор карте је Душан Дачић. Извор је Канцеларија за КиМ.

Ово је жалисно. У најмању руку можемо рећи да је напада колико и српских села на КиМ, ако не и више.

Држите се браћо, и чувајте се издајника страних и домаћих. Србија је уз вас.

Ovakva, bolje da nije. Od te ljubavi se strada...
Не знам брате, замислим се често да сам на вучићевом месту, не мора ни на његовом, али само се сетим да смо скроз окружени НАТО-ом , да смо окружени земљама које признају КиМ, да смо војно слабији од НАТО-а и да на крају крајева не смемо ни да прднемо јер би поново кренула агресија на нас

То није оправдање за многе лоше потезе наших влада и председника кроз године, али, и да су највећи косовци, ако могу тако да се изразим, на власти, и тада би нам било јако тешко да делујемо у овом тренутку због спољних фактора

Да се отвори јавна скупштина, да сваки грађанин изнесе став и предлог како заштити Србе на КиМ а да се не изазове крвопролиће на КиМ и у остатку Срб

Ја сам за то да се институције наше реинсталирају у све српске средине, јер је бриселски споразум престао да важи, и да под уставним и правним поретком србија обухвати све Србе на КиМ, за почетак...

70 српских енклава на Косову а 301 напад. Ако ћемо да рачунамо однос напада и енклава.

Што значи да се у просеку за две године у свакој енклави десило по 4 напада на Србе

Не знам брате, замислим се често да сам на вучићевом месту, не мора ни на његовом, али само се сетим да смо скроз окружени НАТО-ом , да смо окружени земљама које признају КиМ, да смо војно слабији од НАТО-а и да на крају крајева не смемо ни да прднемо јер би поново кренула агресија на нас

То није оправдање за многе лоше потезе наших влада и председника кроз године, али, и да су највећи косовци, ако могу тако да се изразим, на власти, и тада би нам било јако тешко да делујемо у овом тренутку због спољних фактора

Да се отвори јавна скупштина, да сваки грађанин изнесе став и предлог како заштити Србе на КиМ а да се не изазове крвопролиће на КиМ и у остатку Срб

Ја сам за то да се институције наше реинсталирају у све српске средине, јер је бриселски споразум престао да важи, и да под уставним и правним поретком србија обухвати све Србе на КиМ, за почетак...
Znaš kako, Đinđić je osim Ćosića koji je imao samo ideju, hteo da to reši, ali je ubijen. Možda, upravo zbog toga?

Znaš kako, Đinđić je osim Ćosića koji je imao samo ideju, hteo da to reši, ali je ubijen. Možda, upravo zbog toga?
Не знам много о томе... Па не би коментарисао кад нисам довољно истраживао али хоћу, па ћу тада дати коментар

Занимљива тема

Kad bi ovu kartu napravili za ostatak Srbije, bilo bi mnogo gore.
Не знам на шта циљаш, али ово је карта етнички мотивисаних напада.

Дакле напада на Србе само јер су Срби. Разлог напада је - жртва мора бити Србин.

„Prva opcija je federalizacija u kojoj bi Albanci i Srbi imali sličan status kao Muslimani i Hrvati u BiH. Ovo rešenje bi omogućilo dovoljno garancije Srbima da uživaju svoja prava u skladu sa samoupravom na Kosovu.
„Ovakvo konstituisano Kosovo bi imalo asimetričan status u odnosu na Srbiju - više od pokrajine, manje od federalne jedinice. Druga opcija, u slučaju da prva ne uspe, ugledala bi se na Kipar, sa teritorijalnom demarkacijom, ali nepromenjenim granicama. U ovom slučaju, Srbi bi organizovali svoj politički život uglavnom u severnom Kosovu. Treća opcija u slučaju da ove dve ne uspeju, biće promena granica sporazumom. U tom slučaju, srpska nacionalna zajednica bi dobila svoj deo teritorije."

Највероватније је да прва два плана не би успела. Први план је одлична идеја за то време и тај тренутак у ком је и идеја изнета. Тада да сам био свестан света око себе, подржао бих.

Данас би план требао бити, бар за почетак, вратити српске институције међу Србе, барем по мени.

Б план, ми се не свиђа. Углавном на северу, иако тада још увек , и више него данас, већина Срба живи на Поморављу, има их и у Метохији... Тај план би био лепши када би се договорило да два конститутивна народа имају 50% власти и 50% свега. Нпр премијер албанац, председник Србин, парламент 50% Албанци и 50% Срби.... Мислим, неко ће сада рећи да то није реално јер су албанци у том моменту 80% становништва , али и у МКД су 25% па су то успели

Трећи план је врло лош јер Срби са оне стране Ибра живе у некомпактним енклавама. Шта да им се да, само север?

То је моје мишљење

Да ли је убијен због те идеје, и то ћу да истражим

Не знам на шта циљаш, али ово је карта етнички мотивисаних напада.

Дакле напада на Србе само јер су Срби. Разлог напада је - жртва мора бити Србин.
Pa i u Srbiji stradaju uglavnom Srbi u svim napadima.

Pa i u Srbiji stradaju uglavnom Srbi u svim napadima.
Па да, само постоји разлика када у остатку Србије где су 83% становништва Срби, већина жртава су Срби, математички би тако требало да буде

Међутим, ако на КиМ постоји 70так српских енклава, а за 2 године 301 напад, зар није то алармантно и огавно и гадно и пи?!?!

Са шиптарима више никада суживота неће бити.
Кад за 20 и кусур годна нису успели да добију државу неће никад.
Сви ови преговори су само одуговлачење, чека се продор са истока, тренутно смо опкољени

Šiptari su postali brojniji od Srba u južnoj Srbiji (u JSP Kosovu i Metohiji) tek 1899 nakon organizovanog nekažnjenog velikošiptarskog terora odnosno genocida nad Srbima u južnoj Srbiji (u JSP Kosovu i Metohiji) u periodu 1875-1912 kojeg su sproveli uz podršku tadašnje okupatorske Turčinske, a južna Srbija (JSP Kosovo i Metohija) je od 1999 pod privremenom NATO/EU velikošiptarskom okupacijom!
👀👂👂💯%

Back