Više javno tužilaštvo u Beogradu tvrdi da korištenje pejorativnih izraza Šiptar i Balija nije izazivanje netrpeljivosti?

• Začetnik teme Začetnik teme MOST6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ma sve je to u redu,nego sto je to "pejorativ"?

Zabranjen je u većini država, posebno ako je upućen prema ženama ili prema pripadnicima LGBT...
"ustaša" nije pejoretiv, to je nešto što je postojalo, ali naravno ne treba generalizovati. A "balija" je čist primer pejoretiva.

Zabranjen je u većini država, posebno ako je upućen prema ženama ili prema pripadnicima LGBT...
"ustaša" nije pejoretiv, to je nešto što je postojalo, ali naravno ne treba generalizovati. A "balija" je čist primer pejoretiva.

Većina država onda neka obrati pažnju na slobodu govora i slične sitnice. Pošto ovde ta sloboda ipak postoji u kakvom - takvom obliku, nećemo se obazirati na primere nedemokratskih država i njihovih autoritarnih uređenja. U svakom slučaju nećemo imati obzira prema onima koji to ne zaslužuju, a Šiptar, Hrvat i balija upravo spadaju u tu grupu. Tačnije, oni jedini čine tu grupu.

Imamo i za Hrvate - Hrvati.

Previše ste iskompleksirani da bi pored drugih pogrdnih izraza koristili taj, ali nisam to pitao.

Pitanje je bilo zašto za Albance nemate pogrdne izraze.
Iz poštovanja?

Онај ко за Србе из Србије каже да су Србијанци је необразован и неписмен.

Oni kojima smeta izraz Srbijanac često koriste izraz drugosrbijanac.
Šuplje glave ili ...?

Previše ste iskompleksirani da bi pored drugih pogrdnih izraza koristili taj, ali nisam to pitao.

Iz poštovanja?

Šuplje glave ili ...?

Nemoj ti o kompleksima Kržljo, samo tvoje prisustvo na srpskom forumu dovoljno govori o toj tematici :kafa:

Pa i ne baš, mogu da te zovem nakazom, kržljavcem ili Hrvatom. Kako god se obrne, sinonima ima i previše :kafa:

Pa naravno, što imaš veće frustracije to se više baviš predmetom frustracije, više ga ogovoraš i izmišljaš pogrdne nazive.
To je sve što možeš u svojoj nemoći.

Pa naravno, što imaš veće frustracije to se više baviš predmetom frustracije, više ga ogovoraš i izmišljaš pogrdne nazive.
To je sve što možeš u svojoj nemoći.

Zapravo, niko ovde niti u Srbiji ne bi ni razmišljao o vama kada se sami ne biste javljali. Ali, kao što rekosmo, kompleksi su čudo, tebe na primer teraju da budeš u okruženju onoga što mrziš samo da bi iznosio svoje zakržljale stavove, iako ih niko nije tražio :kafa:

Zapravo, niko ovde niti u Srbiji ne bi ni razmišljao o vama kada se sami ne biste javljali. Ali, kao što rekosmo, kompleksi su čudo, tebe na primer teraju da budeš u okruženju onoga što mrziš samo da bi iznosio svoje zakržljale stavove, iako ih niko nije tražio :kafa:

Ja imam najmanje 99% postova na temama o Hrvatskoj, ti otprilike imaš 99% postova na temama o Hrvatskoj.
Tko je tu s kim oprerećen i frustriran?

Ja imam najmanje 99% postova na temama o Hrvatskoj, ti otprilike imaš 99% postova na temama o Hrvatskoj.
Tko je tu s kim oprerećen i frustriran?

Zapravo ne, postovi o Hrvatima su tek manji deo mojih upisa i, što je još važnije, svi se nalaze na srpskom forumu. Takođe imaš i alatku koja ti omogućava pregled poruka svakog korisnika, pa i sa te strane možeš da vidiš koliko haluciniraš. Sa druge strane, ja imam 0 posto upisa na hrvatskim forumima o bilo kojoj temi. Toliko o kompleksima :kafa:

Iz poštovanja?

Šuplje glave ili ...?
Nemamo mi pogrdne nazive, dovoljno je mapiisati Hrvat ili Albanac a oni sami urade ostalo za pogrdu.

mii u Srbiji kazemo pezorativno,ne pejorativno.

Back