visa ili master card?

Ima male razlike ako je dinarski račun, zbog konverzije, Visa radi sa dolarom a Mastercard euro (može i dolar ali je za nas koliko znam euro) pa tako zavisi od gde koristiš karticu može doći do razmene valute i dva puta što stvara malo veći trošak, mada teško da ćeš to da primetiš. Bitnije ti je gledati šta koja banka nudi uz račun.
u kom smislu "šta nudi banka"?

@forlorn

znači VISA = $ a Mastercard = €

i izaberem mastercard

e sad, ako naručim Game Boy iz Nemačke onda domaća banka vrši posao menjačnice i sa dinarskog računa mi skida iznos za onaj u evrima?

a onda naručim Game Boy iz Kine a Kinez radi u dolarskom režimu onda mi banka naplaćuje konverziju u evro pa iz evra u dolar ili odmah u dolare?

@Sizif
a opet, ti kažeš prodavcu mastercard i visa nešto odbijaju pa on traži PayPal...

Zavisi, obe imaju i razne promocije, recimo sa Master cardom se prošlog leta parking na Adi plaćao u pola cene,
a sa Visa premijum ako putuješ avionom imaš na arodromima lounge dok čekaš let, piće klopa u fotelji.

Meni je najbolja opcija debitna Visa i debitni MC. Rade svugde, i vežeš ih za devizni račun, i ako imaš na računu tu valutu koju ćeš trošiti, oni prvo skidaju sa tog računa, pa onda nema nikakve konverzije. Milina.

Jedini je problem (ali mislim da je to zapravo prednost) što nema trošenja para koje zaista nemaš na računu. Stoga, nema nikakvih kamata...

Dragi moji mili,

došao je momenat da kažem: "zbogom sirotinjo, na *urac te nabijem" ali sad počinju mnogo teže buržujske muke...

ostavljeno mi da odaberem VISA ili Master Card račun a ja ne bih da se blamiram u visokom društvu u koje sam trebao i ranije ali znate i sami šta se sve dešavalo poslednjih 30 godina i ko se sve trtio... bez uspeha...

za sada sam utvrdio:
Master Card je priznat u više država a VISA kod više trgovaca

Navodno Master Card ima povoljniju maržu i da je dosta njih emigriralo sa VISA-e

Obe firme ne refundiraju štetu nastalu zloupotrebom nečije kartice, bar su po pitanju bezbednosti tudjih para sa istom politikom ali eto valjda VISA ima onaj SMS verifikacioni kod pre plaćanja

Šta mislite šta je bolje a šta pametnije?
Daću ti da čekiraš moju masku od telefona. :)
IMG_20230426_221325.jpg

IMG_20230426_221337.jpg

Imam I jednu i drugo i nema neke razlike plaćam pretezno ViSA karticom jer sam se navikao tako .. (prvu nju sam uzeo ) .. ..Stvar navike i nista vise . Gde god po Evropi prImaju ViSU prImaju i MC ..Obracun valuta je po dnevmom kursu .... trnsakciju plaća onaj ko ima terminal za kartice a cena zavisi od toga koliko prodaje ..

Back