Virus u racunaru

Nightwish

Zainteresovan član
Poruka
250
Pozdrav!

Nedavno sam skenirala citav racunar i nije pokazao nikakav virus. Medjutim, sigurna sam da u racunaru ima neki virus. Pri skeniranju pokazao mi je neke fajlove koje nije mogao da skenira, a ja ne mogu da ih popravim niti ocistim. Takodje, racunar mi se cesto iskljucuje...Ranije, dok sam imala AVG, iskljucivao se stalno u isto vreme pri skeniranju celog racunara. Ubacila sam sada AVAST, ali problem ponovo nije resen. Racunar se iskljucuje i ja ne znam kako da pronadjem taj virus. Molim za pomoc. Hvala unapred! :) :bye:

Probas neki drugi antivirus ili reinstaliras Windows. Ako problem jos uvek traje, mozda je na nekoj drugoj particiji ili USB flash-u, kameri i sl.

Promenila sam AVG na Avast skoro. On sve lepo skenira! Ipak, racunar se iskljucuje. Mislim da je to neki tip virusa koji ne moze da se pronadje prilikom skeniranja sto me i brine...Skenirala sam flash na drugom racunaru (ako na to mislis) i nema nikakvih virusa. Kamera mi nije prikljucena, stampac nemam na ovom racunaru, niti bilo kakve druge dodatke... :(

P.S. Windows sam reinstalirala pre 3-4 meseca

Jesi li sigurna da se isključuje zbog virusa?

Trazila sam o ovom problemu i da, mislim da je zbog virusa.

P.S. malopre sam usla na Krstaricu i odbio mi je pristup zato sto navodno imam virus na racunaru. Restartovala sam racunar i sad ,kao sto vidis, mogu da udjem. Nista mi nije jasno! :(

- - - - - - - - - -

Jesi li sigurna da se isključuje zbog virusa?

Trazila sam o ovom problemu i da, mislim da je zbog virusa.

P.S. malopre sam usla na Krstaricu i odbio mi je pristup zato sto navodno imam virus na racunaru. Restartovala sam racunar i sad ,kao sto vidis, mogu da udjem. Nista mi nije jasno! :(

Ako si bas sigurna da je virus, ostaje ti da probas da ga ukokas Kasperski AV-om ( ako je je promakao sasvim dobrom AVG-u, avast te nece spasti) a daju ti i free varijantu na 30 dana. Sasvim dovoljno.

Za prosecnog korisnika to je najbolja opcija a preostaje i reinstalacija OS-a sto je takodje lako.

Evo ti link za Kasp. a trazice ti i mejl. Da te ne bi posle smarali sa porukama, daj im neku bzvz adresu koju za 2 min mozes da kreiras na http://www.hushmail.com/

http://www.kaspersky.com/antivirus-free-trial

PS- ciscenje kucista i hladnjaka procesora je veoma preporucljivo

Ako si bas sigurna da je virus, ostaje ti da probas da ga ukokas Kasperski AV-om ( ako je je promakao sasvim dobrom AVG-u, avast te nece spasti) a daju ti i free varijantu na 30 dana. Sasvim dovoljno.

Za prosecnog korisnika to je najbolja opcija a preostaje i reinstalacija OS-a sto je takodje lako.

Evo ti link za Kasp. a trazice ti i mejl. Da te ne bi posle smarali sa porukama, daj im neku bzvz adresu koju za 2 min mozes da kreiras na http://www.hushmail.com/

http://www.kaspersky.com/antivirus-free-trial

PS- ciscenje kucista i hladnjaka procesora je veoma preporucljivo

Hvala ti puno! Probacu sve nacine samo da ga unistim vise! A kazes da je AVG bolji od Avasta? Ako ocistim ovaj virus da vratim AVG ili da ostavim Avast?

Cistim redovno racunar! :)

Tu su negde, ali ja imam bolja iskustva sa AVG-om, zato ga i koristim vec oko 3 godine.

Onaj koji ti uliva vise poverenja.

Ne spolja lutko, unutra :D
Pogotovo ventilator kulera i sam kuler. Ne znam nikog da to radi uz redovno usisavanje stana :)

Znam sta si mislio :D Usisavam ga redovno, cistim i saljem na izduvavanje kompresorom. To sto sam zensko, ne znaci da ne znam nista o ovome. ;)

Spomenula si da ti je antivirus preskakao neke faljove pri skeniranju, to je zbog restrikcija, da ne duzim pricu, puno skeniranje mozes da odradis tako sto ces pokrenuti sistem preko SAFE MOD-a! Dakle, kada pokrenes sistem preko safe mod-a, skeniraj ga sa antivirusom zatim sa programom za malwere, ja bih ti preporucio da skines sa torrenta licenciran program pod nazivom "Ad-Aware", zatim ponovo odradi skeniranje, to bi trebalo da ti ocisti racunar totalno!

Spomenula si da ti je antivirus preskakao neke faljove pri skeniranju, to je zbog restrikcija, da ne duzim pricu, puno skeniranje mozes da odradis tako sto ces pokrenuti sistem preko SAFE MOD-a! Dakle, kada pokrenes sistem preko safe mod-a, skeniraj ga sa antivirusom zatim sa programom za malwere, ja bih ti preporucio da skines sa torrenta licenciran program pod nazivom "Ad-Aware", zatim ponovo odradi skeniranje, to bi trebalo da ti ocisti racunar totalno!

Sad cu probati! :)

- - - - - - - - - -

Mozes li mi poslati link Ad-Aware da ne brljam po torrentu dzabe? Mozes u inbox, ako neces ovde! Hvala unapred!

Pa recimo prvo ovo. Prilikom skeniranja Windowsa dolazi do opterećenja procesora i samim tim do grijanja procesora. Kada dostigne određenu temperaturu njegova samoodbrana je da ugasi računar....Jesi li ikada pokušala otvoriti računar i dobro ga usisati ili još bolje zrakom ga produvati. Ako to nisi u mogućnosti uzmi usisivač i kist i dobro očisti ventilator na procesoru. Ako na grafičkoj karti nije pasivni hladnjak odnosno grafika je sa ventilatorom isto uradi kao i sa procesorom.....ali ima još dosta stvari zbog kojih se računar gasi....

Na svoje mišljenje i u skladu s njim na svoj izbor uvek imaš pravo. Oni su uzrok i posledica tvog iskustva. A naša iskustva su očito različita.

Kada već spominješ iskustva dobro bi bilo da nam napišeš neko iskustvo sa pomenutim virusima.....od kako imaš AVG prilikom skeniranja računara nikada ništa ne nalazi i misliš da je računar čist od virusa, malwera itd.....

Kada već spominješ iskustva dobro bi bilo da nam napišeš neko iskustvo sa pomenutim virusima.....od kako imaš AVG prilikom skeniranja računara nikada ništa ne nalazi i misliš da je računar čist od virusa, malwera itd.....

Ja samo znam jer sam dugo koristio Avast, da je AVG posle njega kod mene na računaru otkrio mnoštvo virusa koje Avast nije ni nagoveštavao. Medjutim takodje iz iskustva znam da ni AVG niti bilo koji drugi anti-virus nisu svemogući i da sam neke viruse otkrio i uklonio tek upotrebom nekih drugih alata i Anti-Malwarea. Što se tiče gašenja računara moja neka skromna iskustva se u potpunosti slažu sa tvojim mišljenjem o mogućim uzrocima. Postoji sijaset mogućih razloga za to. Od slabijeg i nestabilnog napona struje u kućnoj mreži do ispravnosti mrežnog napajanja , kulera, pojedinih komponenti računara do prljavštine u kompu. Uglavnom bar po mom iskustvu i mišljenju u gotovo 90% slučajeva uzroci iznenadnog gašenja računara leže u nestabilnosti napona i pregrevanju procesora.
I na kraju još da kažem i to da ukoliko su ispravne sve komponente računara ne bi nikako bilo moguće da se kompjuter gasi usled skeniranja. Izuzev ako se ne radi o baš izrazito slaboj konfiguraciji i slabim performansama računara.

Poslednja izmena:
Nije virus.
AVG je malko sporiji antivirus, ali je pouzdan.
Možda je to nešto što je prepoznao
kao "Malware" ili. verovatnije
"malicious software"

Možda Te bude zezao u smilsi kvarenja boja i sl.

Back