virus mucitelj

  • Začetnik teme akicezo@ptt.yu
  • Datum pokretanja
Kasperski neće da ga uništi zato što krekovani Kasperski ne uništava ništa, samo folira da nešto radi.
Uzmi legalan antivirus i fajervol. Imaš ovde uputstvo koji je najbolji. A u međuvremenu reinstaliraj win. I ne brljaj po pornografijama da se ne zaraziš.
 
Ma ne zelim da se pravim pametan, ali stvarno bez dobre zastite ni pomisliti na mrezu. Kazes da nisi expert, ali bi trebao da imas personal firewall, anti trojan i anti virus sofware. Mozda zvuci paranoicno, ali i pored nasih provajdera ce svasta da prodje.

PS: Cuvaj fajlove na drugoj particiji... nikad se ne zna ;)
 
Leko ne baksuziraj!!! usput drug mi prica da mu se komp stalno konektuje na internet,pretpostavljam virus,zna li neko nesto vise o tome i naravno neko resenje,leko ako znas gukni,malo pozitivne energije !!!
 
Leko ne baksuziraj!!! usput drug mi prica da mu se komp stalno konektuje na internet,pretpostavljam virus,zna li neko nesto vise o tome i naravno neko resenje,leko ako znas gukni,malo pozitivne energije !!!
 
Ne mora da znaci da je virus, a moze i da bude!
Pre ce biti da neki od programa koji su instalirani na kompu trazi pristup internetu! Pogledaj koju adresu trazi, i nekako provali koji program zahteva konekciju!
Ako je u pitanju instaliran program, najverovatnije u opcijama postoji negde da mu se kaze da se ne kaci na internet, ali pre svega moras da utvrdis koji program zahteva konekciju!
Pozdrav!
 
Mozda je u pitanju dialer,skini Ad-aware 6 pa ga proteraj,ako ga ne "skine" onda uzmi i Search and Destroy,kad on odradi trebalo bi da sve bude uredu. :wink:
Ad-aware 6:
http://fileforum.betanews.com/download.php?fid=965718306

Spybot Search and destroy:
http://download.com.com/3001-2144-10194058.html

Oba programa su besplatna i sluze za "ciscenje" tvog racunara od raznog spywera(Hijacker-a(preotimaju browser),bad cockia,raznih dailera...)Ma ciste sve ono sto nisu virusi i trojanci a rade sve ono sto ti neces npr.otvaraju browser na neke adrese,pozivaju neke brojeve,navlace rekleme.....
Javi kako je proslo.
 
Sto se tice Nortona ni mene nije izneverio ako izuzmemo Blastera :wink: ,ali u poslednja tri meseca vec dva moja druga su morala na "clean instal" jer ih je sj ebao virus i pored prisutnog Nortona,ali pretpostavljam da ga nisu redovno up-dejtovali,pa ko im je kriv.
 
pokrenuo sam AD-AWARE6 ,nasao je citavih 93 fajlova i poneki dailer,sad je sve u redu,na ovom internetu ti izgleda treba najmanje 5 programa da bi fino krstario: AVP,FIREWAL,ANTI TROJAN,AD-AWARE6........pozdrav za LEKU !
 

Back
Top