virus ili s.eb

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gost
otkriven mi je neki virus tj trojanac..otisla sam u Safe Mode da pokusam da ga nadjem, nisam uspela, vratila sam se u ovaj...ali sada je sve izmenjeno..fale mi quick launch ikonice. :( da li je to trojanac taj ili nesto drgugo.. evo trazi sada avp iz normalnog ali ne znam da li ce ga naci?!
sta da radim kuku..komp je umrezen i nije na dialup nego kabl.

Kada ti antivirusni program nadje virus ili trojanca idi na delete ( ako win nije u safe modu ne moze ga odmah brisati - ali ce ga izbrisati kad resetujes kompjuter). Pre restarta moras iskljuciti System Restore: Desni klik na ikonicu My Computer>Properties>System Restore>cekiraj Turn off System Restore on all drives>Apply pa ok.Ovo moras uraditi da ga win ne bi mogao opet vratiti pa da ga brises u nedogled. Posle toga udji u Safe mode i odatle skeniraj kompjuter na viruse
Da li ti rade programi ili su samo ikone obrisane?

Andreavk:
Kada ti antivirusni program nadje virus ili trojanca idi na delete ( ako win nije u safe modu ne moze ga odmah brisati - ali ce ga izbrisati kad resetujes kompjuter). Pre restarta moras iskljuciti System Restore: Desni klik na ikonicu My Computer>Properties>System Restore>cekiraj Turn off System Restore on all drives>Apply pa ok.Ovo moras uraditi da ga win ne bi mogao opet vratiti pa da ga brises u nedogled. Posle toga udji u Safe mode i odatle skeniraj kompjuter na viruse
Da li ti rade programi ili su samo ikone obrisane?

aha hvala :)
ali fajl je bio sakriven nisam uspela da ga nadjem ovako van antivirusa..izbrisala sam iz dosa
nego sad me napali ovi spijuni izmenili dekstop

Ako hoces da vidis sakrivene foldere otvori my documents>idi na tools>Folder Options>View>pa cekiraj
Show hidden files and folders.
Proveri da li ti rade programi i da li su neke ikone promenile sliku

Back