Virtuelna ličnost

Sve bolesti, ali i fiziološka stanja su rezultat dejstva urođenih osobina sa faktorima okoline..faktor okoline - forum, internet..urođene osobine su iste u realu i na netu ...
Šta je zajedničko svim korisnicima neta što bi i dalo definiciju virtuelne ličnosti, a kako bi podjelili ili opisali pojedine korisnike po grupama, s obzirom na sličan način ponašanja na forumu...
Da li se u virtuali mogu razlikovati pojedini tipovi ličnosti i/ili navesti opšte karakteristike zajedničke za sve korisnike...

e evo su mnogo pipave teme, al ajde kao neki moj doprinos, nije moj bas al sto se trudim da prenesem jeste, dakle treba mnogo dubiti ustvari nad tim ko je gde nasa publika, znaci uvek, kad ste sami ko je p, i kod mame tate, cice kuce i na forumu chetu isto tako.. znaci licnost i publika op hop nema jedno bez drugo, a ima publike uvek, mozda i vasi imaginarus drugarcici

e sad, sto ce reci, a otkud mi znamo ko je sta je ta kao publika, al mi uvek nesto kao znamo, znaci eto, mi smo ono prema onom sto kao znamo. truc muc.

znaci probajte sto vise da ne licite na sebe, a da tih sebe bude sto vise, znaci gubite se sto vise i zivot ce da bude mnogo superiska, 8 ))

Namejaše me one podele. :zcepanje:

Virtualna je i stvarna, naravno, iako smo ovde samo slovca.
Ovo mi je drugi forum, i ovde ću, kao i tamo, odgovarati na zeme koje interesuju me, bez da otkrivam bilo šta o sebi.Opet, poštujem svačiji izbor.Verujem da se čovek, vremenom, i oslobodi.I ne vidim zašto bi neko izigravao nešto što nije, čemu to ?Kada izloguje se od toga nema ništa, te sumnjam da u potpunosti može biti zadovoljen/a.Uđem, pročitam nešto pametno, nasmejem se ili oduševim, sretnem neke zanimljive ljude, sa njima razmenim slovce koje, i sasvim dovoljno iz virtuale za me.:)

..možemo li virtuelnoj ličnosti oduzeti sve 'kvalitete' koje posjeduje 'realna' ..čak i kad kažemo da je obična komunikacija u pitanju..eto baš onda bi trebali biti ono što jesmo i u realu, a to se ne dešava, bar koliko ja pratim forum, ...
..ukoliko smo u virtuali spremni da spustimo kriterijume komunikacije, da otpustimo sve barijere kakva smo mi to ličnost onda u realu?..Pokazuje li virtuelna ličnost nivo naše kulture..? Ili je bolje za nas da ih dijelimo na dvije..da pravimo paralelna svijetove, ego fioku, mehanizam odbrane..lišeni odgovornosti prema sebi i drugome...kažu da su snovi ostvarenje želja koje se ne mogu ostvariti u realu..ponašanje, odn pisanje ljudi po forumu mi se čini veoma sličnom aktivnošću..nesvjesna Id reakcija obrnuto proporcionalna razvoju svijesti pojedinca u realu ..

..
..ukoliko smo u virtuali spremni da spustimo kriterijume komunikacije, da otpustimo sve barijere kakva smo mi to ličnost onda u realu?..Pokazuje li virtuelna ličnost nivo naše kulture..? Ili je bolje za nas da ih dijelimo na dvije..da pravimo paralelna svijetove, ego fioku, mehanizam odbrane...

Zdravo, Danijela.:)

ne bismo trebali drugačije da ponašamo se u virtuali, ali nivo komunikacije je niži zbog svih okolnosti koje poznate su ti.- ne možeš u virtuali da pišeš o sebi nešto preterano, jer ne znaš kakva je osoba koja će to pročitati, tačnije možeš, ali to, kao što i sama vidiš, većina ne radi.Slovo je, ipak, nešto drugačije.Ništa manje bitno, ali drugačije.Ne pokazuje nivo kulture, verovatno, jer je ovde sloboda izbora prevelika - svi mogu pisati lepo, što ne znači da su fini, kaon i da nisu.Radi se o tome -da nikad ne znaš na čemu si, dok nekoga baš ne upoznaš.Ljudi dele "svetove" na virtual i real, jer ne žele da ih mešaju.Uđu ovde da se zabave, opuste uz net, kvalitetno slovo i kafu, i odu, ne žele kontakte, niti bilo kakvu povezanost sa nekim odavde, dok ga/je, možda, bolje ne upoznaju, a možda čak ni tada.To nije mehanizam odbrane, niti neki vid podaštavanja virtuala, već samo nečiji izbor da se na to ograniči sto se virtuala tiče.Slovca varljiva su, i nikada ne možep stoprocentno biti sigurna u svoju procenu, otuda barijere i te podele.:)

Zdravo, Danijela.:)

..Ne pokazuje nivo kulture, verovatno, jer je ovde sloboda izbora prevelika - svi mogu pisati lepo, što ne znači da su fini, kaon i da nisu.

.:)

Sloboda izbora nije u slovima, odn okruženju već u nama i našoj savjesti ..
Naš djela i riječi pokazuju nas gdje god bili ...ubistvo je ubistvo ...vulgarnost je vulgarnost..dekadencija je dekadencija ... Koliko ćemo sebi dozvoliti ne ovisi od sredstva kojim odašiljemo riješenje koje nam se čini prikladno mjestu ... Mesto postaje onakvo kakva smo sredstva spremni da upotrebimo, da dozvolimo sebi kao rješenje na situaciju u kojoj se nalazimo ...
..drugim riječima ne oblikuje virtuala nas kao što je opšteprihvaćeno stanovište već mi oblikujemo virtualu ...
..mi smo kreatori svega..samo što nam se izgleda ne sviđa ta 'prevelika odgovornost' ..

Sloboda izbora nije u slovima, odn okruženju već u nama i našoj savjesti ..
Naš djela i riječi pokazuju nas gdje god bili ...ubistvo je ubistvo ...vulgarnost je vulgarnost..dekadencija je dekadencija ... Koliko ćemo sebi dozvoliti ne ovisi od sredstva kojim odašiljemo riješenje koje nam se čini prikladno mjestu ... Mesto postaje onakvo kakva smo sredstva spremni da upotrebimo, da dozvolimo sebi kao rješenje na situaciju u kojoj se nalazimo ...
..drugim riječima ne oblikuje virtuala nas kao što je opšteprihvaćeno stanovište već mi oblikujemo virtualu ...
..mi smo kreatori svega..samo što nam se izgleda ne sviđa ta 'prevelika odgovornost' ..

Tačno je to što si napisala, mi je oblikujemo, samim tim može doći do zavaravanja, tj.lažnog predstavljanja, ukoliko je to nekome namera, u reali je to već malo teže. :)

Sve bolesti, ali i fiziološka stanja su rezultat dejstva urođenih osobina sa faktorima okoline..faktor okoline - forum, internet..urođene osobine su iste u realu i na netu ...
Šta je zajedničko svim korisnicima neta što bi i dalo definiciju virtuelne ličnosti, a kako bi podjelili ili opisali pojedine korisnike po grupama, s obzirom na sličan način ponašanja na forumu...
Da li se u virtuali mogu razlikovati pojedini tipovi ličnosti i/ili navesti opšte karakteristike zajedničke za sve korisnike...
Svaki je ovde individualac,svaki -prica za sebe,ne nalazim nikakvu slicnost sem onih koji imaju mnogo profila:) e tu procitas nekoliko postova i vidis da je to jedna osoba sa 5-6 profila:)

Back