VIP- domaca rep grupa

Jao VIP, oni su meni ekstra likovi. Album "Ekipa Stigla" sam preslusala mali milion puta.

A najjaci on njih dvojice mi je Demian (Rexxxona), nije ni IKAC los, ali vise volim Denian-a.

Evo njihove biografije:

SASTAV V.I.P.
Relja Milankovic ( Demian a . k . a . Rexxxona ) i Ivan Jovic ( Ikac ) . Ovaj bend je kao deo talasa mladih Hip Hop izvodjaca ( zajedno sa Beogradskim Sindikatom , Shorty - jem i drugima ) privukao paznju publike pesmom Atlantida , nakon cega su dobili uloge u filmu Jedan na Jedan reditelja Mladena Maticevica . U isto vreme su poceli i saradnju sa producentom Oneyom (Vanja Ulepic) , saradnju koja je rezultirala realizacijom debi izdanja Ekipa Stigla. Nakon sest meseci snimanja i nekoliko nedelja post - produkcije ,na trzistu se nasao naslov Ekipa Stigla koji je nasoj publici predstavio nove standarde vezane za produkciju Hip Hop muzike na ovim prostorima. Debi album sastava V.I.P. pored navedenog donosi i specifican dizajn omota i reklamnog materijala koji je uskladjen sa globalnim trendom Hip Hop estetike .
DEMIAN Relja Milankovic A.K.A. Damien A.K.A. Rexxxona... Brate, živeo sam svuda mada i dalje osecam da sam sa Autokomande gde sam proveo 15-16 godina, najviše zbog toga što sam tamo prošao sva klinacka sranja... tuce, krade, hapšenja itd. Kasnije sam živeo na Dorcolu (jako kratko) i u Sarajevskoj (shtayga), sada se krijem negde duboko u Zvezdarskoj šumi. Roden sam 1982. godine u Beogradu, a hip hopom sam poceo da se bavim 1996. Underground crnci pamte moj prvi bend CRNI PROTOKOL sa kojim sam nastupao 100000 puta, snimio gomilu pesama, izašao na par kompilacija i snimio jedan spot. Kroz rad sa Crnim Protokolom sam stekao neophodno iskustvo koje mi sada puno znaci jer me drži ahead of gomile repera koji su cak i stariji od mene ali ne kapiraju igru. Nekada je bilo teško jer se puno osnovnih stvari ucilo usput, a sada sa svim tim stvarima u glavi je mnogo lakše reprezentovati hip hop kao kulturu, kao muziku, kao biznis...
Danas imam više vere u hip hop nego ikada, stavio bih milion dolara na BASSIVITY (kada bih imao), super je osecaj kada si okružen sve samim profesionalcima. Najbolji je bio Biggie sada je to Jigga, (I went from levis to guess to Versace) poštujem underground do srži ali mislim da ako želiš da budeš upamcen mora da se upgraduješ i da se razvijaš, ceo svet ide unapred brate ne možeš ti da ideš unazad, jednostavno zar ne? Najbitnije je predstaviti stvari onakvim kakve jesu, navesti ljude da se pronadu u tvojim recima, biti originalan, biti ono što jesi. Ako si gangster - prangijaj, ako si alkoholicar - cirkaj... taj fazon.
Moj pogled i shvatanje hip hopa je dva puta napravilo rotaciju od 180 stepeni. Prvi put kada je izašao Wu-Tang-Clan / Enter the 36 chambers; drugi put kada je izašao Notorious B.I.G. / Life after death (po meni najbolji rap album ikada). Uz Wu sam skapirao da skil MC-ja može da nosi celu pricu dok me je Biggie produkcijski i liricki zakucao za patos. Rap posle toga više nije bio isti...
Bassivity zvuk je najbolji, to sam mislio i dok nisam aktivno ušao u celu pricu. Cucete i sami, dok sa druge strane bare Timbaland kupi sve moje simpatije zbog svoje konstantne svežine u ritmovima i nikada nisam cuo dva ista po istom šablonu. To mora da se poštuje. Ne poznajem ni jednog svog fana ali ljude koje dolaze na koncerte gledam kao ortake kojima je pun ***** tehna, narodnjaka i tih sranja, kao ortake koji su zadnjih 10 godina živeli isti život kao i ja, kao i ti, kao i svi mi koji smo drljali bulju po Beogradskom asfaltu i sanjarili o tome kako bi bilo da je bilo ovako ili onako.Pazite šta radite...
IKAC Brateee... sa Senjaka sam, roden '80. Imam gomilu drugara, volim lepe žene i volim pare. Poštujem svoj kraj i Senjak uvek spominjem na prvom mestu. Da ste sa Senjaka znali biste zašto je to bitno (pozdravljam sve moje drugare!). Prošao sam u životu par stvari, bio sam i dobar i najgori dak. Prošao sam i dobro i loše i mislim da cu kroz sve to još dugo prolaziti. Volim ovaj grad, mrzim smradove i jajare, uvek sam direktan, cak isuviše. Ne volim laži i ne volim da igram igre sa ljudima, volim konkretnost i akciju. SVE radim ZA PARE!
Poceo sam sa Rexxonom (Demianom) i CRNIM PROTOKOLOM, nastavio malo sam, pa je uleto JUICE (FoolMoon), repovali smo zajedno po "fristajlovima", imali par andergraund hitova i uz malo snage i ljubavi prema papiru, ritmu i mikrofonu, uz par drugara i dobrog zezanja sada postoji VIP... mooooj brate.
Tupac i B.I.G. i Jay Z....... to su ikone, ostali moraju dosta da se trude. Postoje tu najpoznatiji medu manje poznatima kao Big Pun, M.O.P.,.... itd., nemam pojma! Ne palim se inace ja nešto narocito na sve njih. Volim samo najbolje. Volim da ih osetim i da se prepoznam u njihovim pesmama, tako slušam inace muziku. Tupac i malobrojni su to uspeli, ostali to pokušavaju. Cast izuzecima kojih se sada necu setiti.
O Rapu i Hip Hopu ne mislim ništa, ja tako živim i o tome ne razmišljam. Mogu da konstatujem da je sve to do jaja. Aj' dosta je. Slušajte naše pesme, one ce bolje reci od nas...
Pozdravljam BASSIVITY, i Andreju (Gladijatora, držacemo se zajedno da bi preživeli brate), SoulFlower moje crnce, Đenovicu i Roxija ... ma cela ekipa je kul.
Andreja je jednom rekao: "E,... ako 'oceš keš... mora da se organizuješ!" - Nije loša recenica.

Back