Vintage

nsdd123

Ističe se
Poruka
2.527
Koje su to vintage stvari koje vi posedujete?
Odusevljena danas u velikom spremanju nailazim na svoj sesir iz zabavista, pravi zimski, cokoladni i za divno cudo mi je taman! Dalje primetim mamine rukavice s vencanja, kratke, stara cipka. Pokupih usput i par dzempera koji datiraju iz sezdesetih. Dedin sat stoji vec neko vreme i cekam da ga skratim. Dopada mi se kod ovih stvari sto imaju neku pricu i sto su obelezile neki sasvim drugi period...

Obožavam vintage stvari!Imam nekoliko haljinica i džempera u tom fazonu,jedne baletanke,šešir i tašnu.A nakit...:D Takođe imam mamine rukavice sa venčanja,samo što su ove moje svilene sa dve ružice sa strane.

Ja jurim neki dobar vintage dizajn tapeta da odradim u dnevnoj sobi. Znate one floral fazone sa grbova? U kombinaciji crno- sivo, mislim da moze da se napravi odlican fazon.

Stari lampasli radio, Simensov crni telefon iz 40-ih, fotoaparati i gramofon iz 50-ih, dedin rucni sat, nesto garderobe i namestaja, foto albumi...nadje se. I svaki put kad dohvatim tako nesto, zamislim se oko toga, kroz glavu prodje mala prica. Setim se tetke i drugih ljudi kojih vec davno nema, raspusta na selu, tabanaja po prasnjavim putevima ehhh :) Takve stvari ti dotaknu dusu.

Odusevljena danas u velikom spremanju nailazim na svoj sesir iz zabavista, pravi zimski, cokoladni i za divno cudo mi je taman! Dalje primetim mamine rukavice s vencanja, kratke, stara cipka. Pokupih usput i par dzempera koji datiraju iz sezdesetih. Dedin sat stoji vec neko vreme i cekam da ga skratim. Dopada mi se kod ovih stvari sto imaju neku pricu i sto su obelezile neki sasvim drugi period...

Danas sam naučijo šta znači vintage z:mrgreen:

Onako iskreno hipsterski patim za svime što je vintage.
Nažalost garderobe nemam uopšte - i ono što imam od mame ne odgovara mi jer je mnogo višlja i šira u ramenima od mene.
A svakako i imamo potpuno različit stil..ona je uvek bila u nekoj sportskoj eleganciji a ja se ježim već i na sam taj izraz. Bljak.

Ali zato imam gramofon, imam fensi analogni foto-aparat iz 75e, gomilu kul gramofonskih ploča i knjiga .

Inače imam primedbu na vintage shopove, previše su skupi :lol:

Uh ja volim vintage, posebno u detaljima.
Moj najdrazi komad iz te starinske price je prsten od zlata i cilibara koji je moja prabaka poklonila mojoj baki za veridbu, inace rucni rad cuvenog skopskog juvelira. Veoma su mi mile i marame koje su pripadale istoj baki, posebno jedna ruska, rucni rad sa ogromnim resama. Kako je ta baka bila ono sto se danas naziva kupoholicarka (:lol:) iza nje je ostalo prilicno nakita za koji niko nije bio zainteresovan izuzev mene. Jedan od najsladjih poklona su i crvene kozne rukavice, veoma tanke i elegantne koje sam dobila od najbolje drugarice a koje je ona nasla medju stvarima njene bake kada je sredjivala orman. Vapim za jednom starinskom tasnicom koju sam videla u inostranstvu ali nikako nisam uspela da joj nadjem zamenu kasnije. U kuci jos imam stare slike, pirotski cilim, prastare knjige i skoljke koje je mama sestrine svekrve skupljala kao devojcica, recimo da su stare bezmalo pa citav vek i zavrsile su preko sveta bas u mojoj sobi. One su mi mozda i najmilije.

Uh ja volim vintage, posebno u detaljima.
Moj najdrazi komad iz te starinske price je prsten od zlata i cilibara koji je moja prabaka poklonila mojoj baki za veridbu, inace rucni rad cuvenog skopskog juvelira. Veoma su mi mile i marame koje su pripadale istoj baki, posebno jedna ruska, rucni rad sa ogromnim resama. Kako je ta baka bila ono sto se danas naziva kupoholicarka (:lol:) iza nje je ostalo prilicno nakita za koji niko nije bio zainteresovan izuzev mene. Jedan od najsladjih poklona su i crvene kozne rukavice, veoma tanke i elegantne koje sam dobila od najbolje drugarice a koje je ona nasla medju stvarima njene bake kada je sredjivala orman. Vapim za jednom starinskom tasnicom koju sam videla u inostranstvu ali nikako nisam uspela da joj nadjem zamenu kasnije. U kuci jos imam stare slike, pirotski cilim, prastare knjige i skoljke koje je mama sestrine svekrve skupljala kao devojcica, recimo da su stare bezmalo pa citav vek i zavrsile su preko sveta bas u mojoj sobi. One su mi mozda i najmilije.

Baš ti zavidim, Frejo, moje bake nisu bile nikakve kupoholičarke. Tešim se da zato bar spremaju lepe kolače.

Kad pomenuste bake...

U prvom postu koji sam ovde napisala prosto nisam mogla da se setim svega, mi skuzi, malo sam dekoncentrisana ovih dana... :)

Ja od moje bake imam prelepu, dugu vintage spavacicu (prekrasno prekrasnu) u kojoj sam se kao mala igrala kraljice, ima leprsave leptir rukave i duboki v izrez, skoro da pokriva cela stopala koliko je dugacka.

A leprsava je, bez boje, sa prljavo belom cipkom, i ima kao neke bledunjave cilibarkse obrise po njoj. Nije motiv lisca, ali oblik tih "flekica" asocira na jesenje listice nosene vetrom. Bar ja to tako dozivljavam. :)

Od mame imam jednu vintage pidzamu, ne znam gde ju je sklonila, mala je, za devojcice uzrasta oko petog osnovne. Bela, na kopcanje, sa kragnom i na bordo tufnice. :)

Ooo slikajte kad stignete.

Ja sam se setila da imam dva para lenonki, oba tamo iz 70ih ,80ih. Jedne su ćaletove a jedne sam dobila od drugaričinog rođaka, sa plavim staklima:)

Frejo, divno, ako budes mogla poslikaj da i mi uzivamo..:))

Izvinjavam se nisam videla poruke, sada sam skljocnula ovo sto mi je pri ruci, obecavam da cu uskoro povaditi marame...

Prsten od prabake

23hx1ex.jpg

Prastare skoljke koje su preko sveta zavrsile u mom loncu, inace slika celog lonca i bisera preko skoljki mi misteriozno ne uspeva...ponovicu proces...

szzwip.jpg

Ne znam kako sam zaboravila moj najdrazi vintage privezak...

aepmrc.jpg

Poslednja izmena:
smatram da sam moderna macka uprkos tome sto su mi garderober i vikendica muzeji imam bukvalno cetiri prethodne decenije sadrzane u modi sve mi odgovara i sve nosim ali opet je to nekako totalno moderno ne znam :/ ...
inace sam kupila jednu jaknicu u pul maj dejzi 2000 sto mahom i jeste skupo ali nosim cesto ...

Back