Vikend za dvoje

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
45.929
Inspirisan sutrašnjim datumom otvaram temu za ideje gde bi proveli vikend u dvoje.

Šta preporučujete? Nebitno gde u Srbiji ili okolinim zemljama ili dalje...gde god, da ima dobre klope, da ima tu atmosferu za par , da ima sadržaje, i slično. Naravno ne odnosi se samo na nezvanični praznik nego inače.... mesta idealna za beg iz svakodnevice na dan-dva u paru...(ne ulazimo sada da li se beži od zvaničnog para ili sa njom/njim :lol: )

Gde ste se osećali romantično, gde ste se najbolje opustili, najbolje jeli, gde je super usluga, gde je jeftino, gde je skupo,vredi li to skupo za te pare , gde nude nešto neuobičajeno, gde vam se nije svidelo, koja mesta izbeći u tom smislu i sl.

Ja sam sa bivšom ženom stvarno svašta obišao i proputovali smo dosta, ako je neko iz Vojvodine, nije loša banja u Kanjiži. Banja ko banja je odlično sređena, grad kao grad je isto korektan, ima kafića, diskoteka, sad zbog korone nema baš značaja, ali kažem. Lepo mesto, koje za jedan vikend ima šta da ponudi, pogotovo ako neko dolazi prvi put. :)

fortes --- Covece o cemu ti pricas.Da li si cuo sta dr.Kon rece.Ne idite nigde za ovaj vikend.Virus Korona se ponovo povampirio.Sedi u svom stanu
(ako ga uopste imas) lezi sa svojom emotivnom partnerkom,stavi klopu oko kreveta,i ne ustajte ovih slobodnih dana iz postelje meke....
Uopšteno,nisam nigde rekao da je za sutra. Dakle pređašnja iskustva i preporuke ako imate.

Jeste daleko ali nije predaleko...opet bez barem 3 dana ne vredi...
1. Cinque Terre, Portofino i okolina...verovatno sam potrefila vreme kada sam bila ali je mirisao kao parfem koji je po njemu dobio ime...
Mesavina naradzinih cvetova, cetinara, mora...agruma...veoma autenticna mesta...Ja sam imala smestaj u Djenovi posto je Portofino i okolina skupa...Rekla sam da cu se kad tad vratiti tamo...mozda uzeti smestaj u nekom okolnom selu...ne znam...nisam jos razmisljala detaljno o tome...ali preporuka svakako od mene
beste-reistijd-portofino-italie-1200x675.jpg
2. Venecija, nisam bila...u zivotu kad tad volela bih da je posetim
Venice-Italy.jpg.optimal.jpg
3. Plitvicka jezera i to u jesen :mrgreen:
pl.jpg
4. Bled i Bohinj
f3aec67fa2046dbc68f8a5cb592c7d0c.jpg
5. Eger, Miskolctapolca barlanfürdő, Szalajka völgy, Lillafüred i ceo taj deo Madjarske
Divan deo i normalne cene...od prirode, jezera, arhitektura, vinarija, pecina...kupaliste u pecini....
Smestaj od vrlo kulturnih, cistih drvenih koliba do fensi hotela...
hunguest-hotel-palota-lillafured-ajanlatok-akcios-unnepi-listakep.jpg9454.jpg20090810csillagtu48.jpg

to ovako na prvu sto je blize...
Juznije od BG-a ne mogu nista da preporucim...verovatno ima divnih delova...
Sto se Vojvodine tice...realno ja tu sem Fruske gore i Palica nista ne bih preporucila a prosla sam vecinu, vise puta.
Naravno...svugde ume da bude lepo...a za romantiku nije ni bitno gde je covek nego sa kim :)
dakle u sustini 1-2 dana...ma bilo gde moze da bude lepo.

ehh da...ko voli vina i blizu je relativno Holdvölgy i okolina u Madjarskoj, predeo gde se pravi Tokaj vino...
Generalno predeo mi nije bio ekstra zanimljiv ali lepo jeste...Ima starih tvrdjava, reka Tisa, vinogradi, itd...
ali predlazem zbog kraja u kome se iznajmljuju male slatke kucice sa svojim podrumom vina...gde mozete piti do mile volje dan i noc sami... i ima neku svoju atmosferu....

Jeste super u BG ali mi nije eskejp....za ostalo :cmok:
Jedan prijatelj ide u taj Čatež stalno sa gospođom..to neki spa beše?

Da, to je velika banja, ne znas da li je bolje u unutarnjim ili vanjskim bazenima, a tek saune :zaljubljena:
Za spa mi ej vise u Opatiji, onako mirnije i elegantnije, ugodnije :aha:
Catez je bas tipicna banja, guzva...klasika :cmok2:

Da, to je velika banja, ne znas da li je bolje u unutarnjim ili vanjskim bazenima, a tek saune :zaljubljena:
Za spa mi ej vise u Opatiji, onako mirnije i elegantnije, ugodnije :aha:
Catez je bas tipicna banja, guzva...klasika :cmok2:
Dobro sauna nisam baš ljubitelj...ali masaže,termalni bazeni.....:zaljubljena:

U stvari sada me podseti ima u Budimpešti onaj Gelert hotel.Odmah kada se iz Vaci Utca izađe pa preko Sabadšag mosta...nije loše a koliko se sećam jeftino je bilo...mislim ako ste tamo već a volite taj trip.Ne bih namenski samo zbog toga išao.

Poslednja izmena:
Nacionalni park i Djerdapska klisura

djerdap.jpg

Usput moze da se poseti Golubacka tvrdjava

1200px-Golubac.JPG

Trajanova tabla -ovaj spomenik potiče iz vremena Trajanovog pohoda na Dacane severno od Dunava, 100—103.

trajanova-tabla-cover.jpg

Rezevat prirode Bojanine vode, razni vidikovci Štrbac, Ploče, Kovilovo i Sokolovac....

ovo je divno, budi mastu, jos samo fali drugi pa da dogovorim vikend izlet :flert:

Sta znace reci TABULA RAZA uklesane na ploci Trajanova tabla....?
Imp(erator) Caesar divi Nervae f(ilius)Nerva Traianus Aug(ustus) Germ(anicus)pontif(ex) maximus trib(unicia) pot(estate) IIIIpater patriae co(n)s(ul) IIImontibus excisi anco[ni]bussublats via[m r]e[fecit]
Prevod:
Imperator cezar, sin božanskog Nerve,Nerva Trajan Avgust, pobednik nad Germanima,veliki pontif, četvrti put postavljen za tribuna,otac domovine, konzul po treći put,planine je isklesao i postavio gredeod kojih je napravljen ovaj put.

Lorelajn----- Pa to mu dodje,da je taj Trajan (ili Trajekt) bio skoro nesto veliko,kao sto je u nas,bio drug Tito.ili Milosevic ili......
Hvala na prevodu onih cudnih reci.....guske bi ih razumele,svasta ljudi pisu,samo nece srbijanski....
Trojan je to... :))) ova tabla je deo rimskih spomenika na rimskom putu kojem pripadaju i ostaci mosta koje je Trojan sagradio preko Dunava

Perućačko jezero je veštačko jezero nastalo pregrađivanjem toka reke Drine, za potrebe hidroelektrane „Bajina Bašta“. Površine je oko 12,4 km², zapremine 340.000 000 m³ vode, a duboko je do 60 metara. Dužina jezera iznosi oko 54 km, najmanja širina od 150 metara, a najveća širina oko 1000 metara. Nalazi se na 290 metara nadmorske visine.

eb27f4c9bd76d38f21f087b140882f5c.jpg

perucac.png
per1.png

Izvor:srpskicar.com

Kad smo vec kod Srbije...Palic...Jezero, parkovi, sume, vinarije, ergele, jedrenje, kajak, letenje zmajem, ZOO vrt... :)

Iz jezera se u 18. veku vadila soda jer nekada jezero bilo slano - danas je jezero u potpunosti slatkovodno.
Izdansko jezero koje je nastalo još u pradavnim vremenima, najvećim delom potiče od okolnih padavina.

palic-1.jpg

218187_shutterstock-1176338026_ls.jpg

medved.jpg

Back