Vijetnamski radnici iz Linglonga: Nemamo vodu ni struju, sve je loše i prljavo

Nana007

Zainteresovan član
Poruka
134
Poslednja izmena od moderatora:
Možda su ljudi gladni, sve je moguće. Strašno!
Kakva god qrva bila EUrupa, tzv. ''asian values'' su jos ogavnije:

• Preference for social harmony - u prevodu, ne talasaj puno da te ne pojede mrak :roll:
  • Concern with socio-economic prosperity and the collective well-being of the community - ne postoji nikakav pojedinac i uvazavanje njegovog zivota, vec samo neki imaginarijum zvani ''kolektiv''
  • Loyalty and respect towards figures of authority - kult licnosti, pokoravanje i servilnost svakom smradu na vlasti, despotizam :roll:
  • Preference for collectivism and communitarianism - isto kao i ono pod tackom 2

Ја сам бивши музикант,
некад је свирка на добром месту, некад на неподношљиво лошем.

Ја сам увек себе питао "јел вредно ово ових пара ?"
Ако није - напуштам па макар свет пропао !

Хоћу да кажем отварамо гомилу фабрика,
негде ће бити теже, негде лакше.

Запослени треба да имају своје критеријуме
и да умеју да траже боље услове или боље плате.

https://rs.n1info.com/vesti/vijetna...-nemamo-vodu-ni-struju-sve-je-lose-i-prljavo/

Radnici iz Vijetnama govore o užasnim uslovima života i rada u Linglong. Bez vode, bez struje, bez elementarnih uslova za život. Oduzeli im pasoše. Ne verujem šta se dešava, da li je ovo trgovina ljudima? Zašto nadležni ne reaguju? Užas!
Čista trgovina ljudima. Mi sa Vijetnamom nemamo bezvizni režim,neko im je dao vize za ulazak, radne dozvole,prijavio ih...ili za kineske robovlasnike i "brata Sija" ne važi ništa?

Vadikali u periodu 2000-2012 su blebetali da ne valjaju usluzne delatnost, IT, AI i slicno.

Sada neka se guse u dimu prljavih fabrika i neka za rak pluca i ostalih organa ne krive ''osiromaseni uranijum'' koji postoji samo u njihovim osiromasenim supljim lobanjama. ;)
Koje uslužne deatnosti i IT konju jedan glupi. Neko će u tvoj prašnjavi šor gde još niste naučili da se kupate da sagradi najnoviju IT kompaniju i silikonski raj
Za vas je gumara da se gušite i podivljali Vijetnamci jer za bolje niste.

Industrija je potrebna nema svako talenat za IT.

A naravno treba sto vise usmeriti se za IT, ali ja bi bio totalni promasaj kao programer, jer nemam talenat.

Linglong je super investicija u odnsou na razne turske tekstilce, proizvodjaci namestaja i slicno koji nismo ni trabali subvencionisati jer sami to mozemo da radimo.

Ali ova vlada vise voli strano nego domace i onda Vucic glumi nacionalistu.

cenite dа je po Nemаckoj bilo bolje zа rаdnike iz istocne Evrope ,nemаte blаge veze.Nаbili bi u jedno odeljenje tri putа vise od norme Bugаrа Rumunа,jedаn zаjednicki WC nа njih trideset i nаplаcivаli bi "krevet" 300 € po osobi.Deset somitjа zа rupu kojа kostа pаr stojа. Neko iz kineske kompаnije ( kinezi nа grаdiistu) uzimа novаc zа smestаj i tаli se sа nаsom inspekcijom,centrаlа u Kini niti znа kаko je ovde niti ih to previse zаnimа dok poslovi idu.Kаdа Vijetnаmci obustаve rаdove dobice uslove,do tаdа sаmi su krivi sto trpe nаsilje

https://rs.n1info.com/vesti/vijetna...-nemamo-vodu-ni-struju-sve-je-lose-i-prljavo/

Radnici iz Vijetnama govore o užasnim uslovima života i rada u Linglong. Bez vode, bez struje, bez elementarnih uslova za život. Oduzeli im pasoše. Ne verujem šta se dešava, da li je ovo trgovina ljudima? Zašto nadležni ne reaguju? Užas!

Čista trgovina ljudima. Mi sa Vijetnamom nemamo bezvizni režim,neko im je dao vize za ulazak, radne dozvole,prijavio ih...ili za kineske robovlasnike i "brata Sija" ne važi ništa?
Ne verujem da su Vijetnamci, nego kineski zatvorenici koji 'odradjuju' kazne tako. Ima ih i po Rusiji brdo po velikim gradilistima, a zivot u takvim uslovima im je napomena sta ih ceka ako naprave neku glupost.

Vadikali u periodu 2000-2012 su blebetali da ne valjaju usluzne delatnost, IT, AI i slicno.

Sada neka se guse u dimu prljavih fabrika i neka za rak pluca i ostalih organa ne krive ''osiromaseni uranijum'' koji postoji samo u njihovim osiromasenim supljim lobanjama. ;)
Ne znam kako si zaključio da sam ja "vadikal", a gušimo se svi, jer svi udišemo isti smrdljivi, zatrovani vazduh. I užasno je biti srećan što će neko dobiti rak pluća 😡 Šta je s ljudima? 😳

Ne znam kako si zaključio da sam ja "vadikal", a gušimo se svi, jer svi udišemo isti smrdljivi, zatrovani vazduh. I užasno je biti srećan što će neko dobiti rak pluća 😡 Šta je s ljudima?
cenite dа je po Nemаckoj bilo bolje zа rаdnike iz istocne Evrope ,nemаte blаge veze.Nаbili bi u jedno odeljenje tri putа vise od norme Bugаrа Rumunа,jedаn zаjednicki WC nа njih trideset i nаplаcivаli bi "krevet" 300 € po osobi.Deset somitjа zа rupu kojа kostа pаr stojа. Neko iz kineske kompаnije ( kinezi nа grаdiistu) uzimа novаc zа smestаj i tаli se sа nаsom inspekcijom,centrаlа u Kini niti znа kаko je ovde niti ih to previse zаnimа dok poslovi idu.Kаdа Vijetnаmci obustаve rаdove dobice uslove,do tаdа sаmi su krivi sto trpe nаsilje
Da, baš je loše u Nemačkoj, svi se polomiše da pobegnu odatle. 😂 Kakva obustava radova, vidiš da su ljudi bukvalno zarobljeni i da su im uzeli pasoše? 😢

Ја сам бивши музикант,
некад је свирка на добром месту, некад на неподношљиво лошем.

Ја сам увек себе питао "јел вредно ово ових пара ?"
Ако није - напуштам па макар свет пропао !

Хоћу да кажем отварамо гомилу фабрика,
негде ће бити теже, негде лакше.

Запослени треба да имају своје критеријуме
и да умеју да траже боље услове или боље плате.
Joj, što bih volela da te neko namami u Vijetnam da radiš, strpa te u sobicu sa još 50 ljudi, bez kupatila, struje i vode, uzme ti pasoš, moraš da loviš mačke da bi jeo, čisto da vidim kako bi se bunio i borio za platu. 😏

Back