VIDOVITOST

Ja sam imao priliku da se nagledam razno raznih laznih vidovnjaka koji su samo gledali da izvuku sto vise para od ljudi medjutim slucajno sam cuo za jednog hodzu sto zivi u Svedskoj tako da sam cisto iz radoznalosti stupio sa njim u kontakt.Tip je cudo od covjeka, sve pogadja ravno u sredinu.Meni je licno pogodio sve ali bukvalno sve i naravno moze puno pomoci sto se tice ljubavnih problema tako i poslovnih.Otkako sam njega upoznao sve mi ide kako treba.Sto se tice placanja jednostavno ne naplacuje kao ovi drugi samozvani vidovnjaci.Covjek uzima ono sto mu das od srca.Jedan primjer: krenuo sam kod njega sa 200 eura u dzepu i zamislio sam sebi da cu kupiti cigarete,rucati u gradu i kupiti sebi cipele od 80 eura a ostalo cu njemu dati medjutim poslije razgovora sa njim toliko sam bio frapiran njegovim znanjem moje situacije da sam ostavio svih 200 eura na stolu da bi kad sam dosao do vrata me pozvao i reko uzmi od ovih para sebi cigare pojedi nesto i kupi sebi cipele jer su ti te na nogama stare.Katastrofa tip je fenomen,ljudi treba ga sresti da bi verovali.Ogroman broj ljudi ga svakodnevno posecuje i cesto putuje ,Minhen,Austrija ko zna gdje vec ne radi.Za vas koji imate problem da se vidite sa njim moja preporuka je da ga kontaktirate preko maila dr_filipovic@yahoo.se a uplate mozete izvrsiti preko opcije placanja PAYPAL na istu adresu.Ja bar tako radim i funkcionise odlicno.Ljudi ovo je stvarno vredno pokusati.Procenite sami.

nije mi jasna jedna stvar.
pravis drugima kreme, a sebi ne mozes da pomognes?

i ja se mazem ali na meni nije delotvorna kao na drugima i ja bih bila najsrecnija kada bih sebi mogla pomoci a ni meni nije jasno zasto to ne mogu.ona mi pomaze kod blazih bolova ali kod jacih ne.a sto se tice da li mogu ja sebi nesto da uradim ili ne neznam mozda i mogu jer ko me god vidi a zna od cega sam bolesna pa i doktori ne mogu da vjeruju kazu mi od toga bolesna a izgledas kao avion.mozda sebi i pomazem a da to neznam?
Isto kao sto je VR pre izvesnog vremena prodavala kremu protiv bora, a sama je isla na ne znam koliko plasticnih operacija, ili cuvena Bozen koja prodaje turboslank, a sama je pozamasna...
Sto se tice vidovnjaka sve je to uzimanje para. Kod njih idu ljudi koji su toliko glupi da zaista veruju u " predvidjanja " nakon sto ih vidovnjak dobro ispita...
- Ovde stoji da imas dete?
- Nemam...
- Pa vidim da nemas sad, ali ces imati...
Ili ljudi koji su toliko razocarani da vise ne znaju kako sebi da pomognu, pa se obracaju vidovnjacima i isceliteljima u nadi da ce dobiti bilo kakvu dobru vest, i ta bilo kakva dobra vest ce im popraviti dusevno stanje, pa ce samim tim sto se osecaju bolje misliti da im je doticni zaista pomogao.
I ne idu mi u glavu sadasnji vidovnjaci koji se vrte po TV-u a koje dobijas na broj 0900 isl. a jos su mi manje jasni ljudi koji ih zovu.
Ne znam da li se secate, pre nekoliko godina Micko je na jednoj radio stanici vodio emisiju predstavljajuci se kao prorok koji prorice sudbinu iz dlana, solje i Etrurskog horoskopa. Ljudi su zvali i radili neverovatne stvari kao sto su prislanjanje dlana na slusalicu i glasno srkanje kafe... Emisija je opstala 2 meseca sto govori kako je lako zaraditi kao vidovnjak.

Za ovih trideset i kusur godina života shvatio sam jedno zlatno pravilo, nepogrešivo - onaj ko priča o kojekakvim "energijama" (a nije fizičar) - nema tri blage sa životom. Magneti, ezoterija, isterivači duhova, magični čajevi, vidovitost, talismani, horoskop, numerologija, sve je to bulja...

Ma, svi oni su isti... Ti koji ne uzimaju nista za svoj "dar" samo zele da se istaknu u drustvu...Dakle, i jedni i drugi se time bave iz odredjenog razloga, svi ocekuju nesto zauzvrat, pa bio to novac ili slava isto je...

Poštujem jedino Nostradamusa, Tarabiće i Da Vinčija, koji je na neki svoj genijalni način bio vidovit.
Nije mi jasna ovolika ekspanzija na skoro svim (recimo) manjim televizijama raznih "astrologa", "numerologa", i koga sve već ne. U jednom trenutku je to bilo ukinuto, ali oni promeniše samo naziv firme (više nisu "proroci"), pa eto njih opet... :thumbdown:

Ja sam imao priliku da se nagledam razno raznih laznih vidovnjaka koji su samo gledali da izvuku sto vise para od ljudi medjutim slucajno sam cuo za jednog hodzu sto zivi u Svedskoj tako da sam cisto iz radoznalosti stupio sa njim u kontakt.Tip je cudo od covjeka, sve pogadja ravno u sredinu.Meni je licno pogodio sve ali bukvalno sve i naravno moze puno pomoci sto se tice ljubavnih problema tako i poslovnih.Otkako sam njega upoznao sve mi ide kako treba.Sto se tice placanja jednostavno ne naplacuje kao ovi drugi samozvani vidovnjaci.Covjek uzima ono sto mu das od srca.Jedan primjer: krenuo sam kod njega sa 200 eura u dzepu i zamislio sam sebi da cu kupiti cigarete,rucati u gradu i kupiti sebi cipele od 80 eura a ostalo cu njemu dati medjutim poslije razgovora sa njim toliko sam bio frapiran njegovim znanjem moje situacije da sam ostavio svih 200 eura na stolu da bi kad sam dosao do vrata me pozvao i reko uzmi od ovih para sebi cigare pojedi nesto i kupi sebi cipele jer su ti te na nogama stare.Katastrofa tip je fenomen,ljudi treba ga sresti da bi verovali.Ogroman broj ljudi ga svakodnevno posecuje i cesto putuje ,Minhen,Austrija ko zna gdje vec ne radi.Za vas koji imate problem da se vidite sa njim moja preporuka je da ga kontaktirate preko maila dr_filipovic@yahoo.se a uplate mozete izvrsiti preko opcije placanja PAYPAL na istu adresu.Ja bar tako radim i funkcionise odlicno.Ljudi ovo je stvarno vredno pokusati.Procenite sami.

Uzo ti 200ojra :D:D:D...sta ti je TACNO pogodio?
Nego, posto vidim da ga zanimaju pare, preporuci ti njemu http://www.randi.org/ ,
Ima covek da uzme milionce , a da ne trepne.

Poštujem jedino Nostradamusa, Tarabiće i Da Vinčija, koji je na neki svoj genijalni način bio vidovit.
Nije mi jasna ovolika ekspanzija na skoro svim (recimo) manjim televizijama raznih "astrologa", "numerologa", i koga sve već ne. U jednom trenutku je to bilo ukinuto, ali oni promeniše samo naziv firme (više nisu "proroci"), pa eto njih opet... :thumbdown:

Ja ne bih trpo Da Vincija medju ove diletante.....

Grešna ja... :)
No, rekoh već da svako ima pravo na svoj stav.

@tema:
Žalosno je što ljudi koji imaju neki problem posežu za "pomoći vidovnjaka", umesto da se kanališu na način koji ih može dovesti do rešenja problema.
Zloupotreba tih ljudi je za svaku osudu.

Potpuno se slažem sa Švabovim. Evo da dodam par reči u vezi sirotih Tarabića, od kojih napraviše čudo, a oni ni luk jeli ni luk mirisali. Ima jedna izvanredna knjiga Voje Antonića "Kremansko neproročanstvo - studija jedne obmane" u kojoj on objašnjava detaljno kako je nastao mit o Tarabićima. Da skratim priču, suština ej sledeća - oni nikada ništa nisu prorekli, već je od tog prvog izdanja njihove knjige (1903, ako se ne varam, ili tako nešto) svaki put dopisivano i menjano ono što su rekli. Primer, "veliki rat" koji oni pominju se prvo tumačio kao Prvi svetski rat, a posle Drugog kao drugi, sve po potrebi. Da ne pričam da su predviđanje voza "sokoćalo koje ide kroz planine" tek ubacili par godina nakon što je voz stvarno prošao kroz vrleti podrinja i Šumadije... Voja sve to izvanredno dokumentuje autentičnim isečcima iz raznih izdanja, koja je uspeo sve da sakupi, pa se lepo vide promene hronološkim redom. Koga interesuje prava priča o Tarabićima, neka pročita http://www.paralax.co.yu/kp.htm

A tek za Nostradamusa, čovek nikad u životu ništa nije predviđao (niti je imao nameru). Njegovi metaforični stihovi, kriptični, zamršeni, govore o poplavama, zemljotresima, ratovima, i mnogi savremeni tumači srednjovekovne istorije se slažu da je on pisao isključivo o događajima njegovog vremena, a da se iz straha od kazne izražavao takvim neodređenim jezikom. Ništa nije konkretno datirano, i njegova dela su se kasnije tumačila kako je kome drago. Najlakše je biti takav prorok, i ja mogu da kažem "biće veliki zemljotres" i kad se on zaista desi da kažem "šta sam rekao" :-)

A za Leonarda, samo respect.....

:ok: Potpisujem
Imam tu knjigu,a li nikako da je procitam. Procitala sam takodje od tog autora, "Da li postoje stvari koje ne postoje", i izmedju ostalog postoji jedno poglavlje o cuvenim prorocima Tarabicima i Nostradamusu... Slazem se sa tobom, potpuno...

Društveni determinizam je tooooliko složen. U društvu ne postoje tvrdi gvozdeni zakoni, postoje samo tzv. tendencijske pravilnosti koje se mogu samo naslututi i to u bližim budućnostima. Ne postoje fizikalni zakoni moralnog sveta, i niko ih ne može predvideti.

Ili drugim rečima, "vidovitost", ona na koju većina misli je potpuno besmislena. Oslonite se na razum i iskustva drugih.

Jece sam slucajno naletela na jednu emisiju na Discavery. Rec je o " vidovnjacima " koji pomazu policiji u resavanju slucajeva... Kako nisam bila u mogucnosti da odgledam celu emisiju, ne znam celu pricu, ali bitno je da su inspektori pricali kako im je ta zena pomogla svojim " vizijama ". Sta vi mislite o tome...

Verujem da postoji "nešto",čitala sam i gledala dosta o tome.Jedna od mojih omoljenih tema ali tako neobjašnjiva i apstraktna.Da li ste nekada bili kod nekog vidovnjaka?
Draga Jozefina,

Nemoj da mi veruješ na reč kad ti kažem da apsolutno ne postoji ništa neobjašnjivo. Proveri sama ovo što ću ti reći - u Americi postoji jedan jako pametan čovek, James Randi, koji je ponudio milion dolara bilo kome ko učini bilo šta natprirodno. Naravno, to mora da uradi u kontrolisanim okolnostima, dakle mora se tačno dokazati da to što je on uradio nije bilo ni slučajno ni objašnjivo.Bilo kakav vid vidovitosti bi svakako bio dovoljan da se pare osvoje.

Da li je potrebno da kažem da su hiljade njih pokušali, i niko nije uspeo... više o tome, i još dosta zanimljivih stvari imaš na sajtu (i njihovom forumu):

www.randi.org

Ja nisam nikada isla kod vidovnjaka, vracara, niti bih isla... Inace, njihov posao nije nimalo lak. Da bi bio dobar vidovnjak potrebno je da imas dobro oko... Moras da gledas detalje, kakvu odecu ima klijent, frizuru, ruke, da li je negovan ili ne, da pratis njegove pokrete... I pored svega toga potrebno je da ga navedes da sam sebi " prorice" . Navedes ga da ti isprica svoju pricu, a onda mu kazes, " Da, to se jasno vidi" pa mu jos pokazes i gde, dlan, karte i sl. Kao i da u svom proricanju budes neodredjen i uopsten tako da to klijent moze da protumaci na vise nacina, a izabrace onu varijantu koja mu odgovara u tom trenutku ( naravno nesvesno ).
Citala sam kako je neki vidovnjak, koji je bio dosta popularan, imao svoje cake. Kada klijent dodje prvo mora da zakaze seansu i naravno da ostavi svoje podatke. Tako nasem vidovnjaku ostaje prostor da posalje svoja njuskala da klijentu ubace zavezljajcic, i da se usput raspita o njemu... Onda kada klijent dodje ovaj mu kaze da mu je uvracano, da ima to i to na tom i tom mestu, pa da proveri i naravno na drugoj seansi ce mu skinuti " crnu magiju"...

Draga Jozefina,

Nemoj da mi veruješ na reč kad ti kažem da apsolutno ne postoji ništa neobjašnjivo. Proveri sama ovo što ću ti reći - u Americi postoji jedan jako pametan čovek, James Randi, koji je ponudio milion dolara bilo kome ko učini bilo šta natprirodno. Naravno, to mora da uradi u kontrolisanim okolnostima, dakle mora se tačno dokazati da to što je on uradio nije bilo ni slučajno ni objašnjivo.Bilo kakav vid vidovitosti bi svakako bio dovoljan da se pare osvoje.

Da li je potrebno da kažem da su hiljade njih pokušali, i niko nije uspeo... više o tome, i još dosta zanimljivih stvari imaš na sajtu (i njihovom forumu):

www.randi.org

Naravno, to milionce bi davno bilo uzeto od strane ovakvog i slicnih vidovnjaka, telekinezista, bioenergeticara, rasljara i ostalih magova... Mozda bi mogla da mu se javi ona gospodja sto pravi kreme koje svima pomazu, naravno, osim njoj...

I pored svega toga potrebno je da ga navedes da sam sebi "prorice" . Navedes ga da ti isprica svoju pricu

Razume se. Ja nisam imao vremena da pišem više o tome, ali ta tehnika je već dobro razrađena, radi na principu dobro poznatog Forerovog efekta (u psihologiji), i naziva se "cold reading". Koga zanima više kako se radnja izvodi neka pročita

http://en.wikipedia.org/wiki/Cold_reading

Tako nasem vidovnjaku ostaje prostor da posalje svoja njuskala da klijentu ubace zavezljajcic, i da se usput raspita o njemu...
Naravno, ovaj metod "proricanja" se (za razliku od prethodnog, gde ne postoje "stečena" znaja) naziva "hot reading". I o njemu imate prilike da pročitate na

http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_reading

Ko dobro savlada gradivo, može i sam da postane ugledan vidovnjak, kao recimo Milan Tarot. :cool:

Ne verujem da postoji vidovitost.Barem ne dokazana.Neki lik. zaboravih mu ime, nudi nagradu od 1000000 dolara onom ko ispolji bilo koju "natprirodnu osobinu.I za sad niko do sam nije pokupio pare.

Back