Video snimak-- problem sa zvukom????

• Začetnik teme Začetnik teme CINC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CINC

Zainteresovan član
Poruka
155
Imam video snimak snimljen sa digitalnim fotoaparatom,medjutim kada ga pustim preko kompa zvuk se jedva nesto malo cuje,bez obzira koliko se pojaca.
Posto mi je to snimak sa polaganja diplomskog na faksu interesuje me ima li nacina da se taj zvuk koliko toliko pojaca da moze nesto da se cuje.....Unapred zahvaljujem na objasnjenju ukoliko postoji neko resenje!!!!:worth::besna:

Imam video snimak snimljen sa digitalnim fotoaparatom,medjutim kada ga pustim preko kompa zvuk se jedva nesto malo cuje,bez obzira koliko se pojaca.
Posto mi je to snimak sa polaganja diplomskog na faksu interesuje me ima li nacina da se taj zvuk koliko toliko pojaca da moze nesto da se cuje.....Unapred zahvaljujem na objasnjenju ukoliko postoji neko resenje!!!!:worth::besna:
Bio koji video editor će to odraditi
Evo kako se to radi sa Windows Movie Maker-om

U kom je tačno formatu snimak?

Uspeće da pojača, pitanje je kakav će biti kvalitet audija

@CINC
top 5 video editor

Uglavnom se svuda svodi na isto:
insert video > desni klik na audio ili video traku > propertis > pomeriti klizač na desno > export video

proveri šta ćeš dobiti... lično mišljenje je da će biti previše šumova

U tom slučaju

top 5 audio editor

extract audio from video i igraš se sa filterima dok ne dobiješ upotrebljiv ton

Nakon toga ti ostaje da nalepiš obradjeni audio preko videa

Nesto sam uspeo....sa programom Virtual Dub sam napravio isecak audio fajla,pa sam taj audio fajl obradio koliko sam znao i umeo u programu Audacity i nakon toga ga ponovo pomocu Virtual Duba-a nalepio u video fajl,tako da sam dobio pojacan zvuk,ali nisam uspeo da neutralisem onak sum na audio fajlu...ustvari ne znam kako bih to izveo i da li je uopste moguce...!!!!

Nesto sam uspeo....sa programom Virtual Dub sam napravio isecak audio fajla,pa sam taj audio fajl obradio koliko sam znao i umeo u programu Audacity i nakon toga ga ponovo pomocu Virtual Duba-a nalepio u video fajl,tako da sam dobio pojacan zvuk
Bez muke nema nauke ;)
,ali nisam uspeo da neutralisem onak sum na audio fajlu...ustvari ne znam kako bih to izveo i da li je uopste moguce...!!!!
da li si probao sa
Effect > noise removal

Podešavanjem ekvilajzera bi još mogao popraviti ton
no njegov je blago rečeno nepraktičan
Jest da je program free, al' mu je ekvilajzer baš rogobatan :roll:

Back