VIDEO Sever zove: Subotički srednjoškolci pozivaju na protest 17. maja

kapetanmark

Legenda
Poruka
53.322
https://www.021.rs/story/Info/Vojvo...rednjoskolci-pozivaju-na-protest-17-maja.html

"Koliko je još potrebno života da se skrati da bi se konačno nešto promenilo" upitali su srednjoškolci na protestu u Subotici zbog pada nadstrešnice, ujedno pozivajući na veliko okupljanje 17. maja.

"Mi se i dalje borimo, nas niko i dalje ne čuje. Oni se prave da su gluvi, ali mi im zato uvek pokazujemo da smo tu, da smo glasni i da smo svesni toga", poručila je jedna od govornica sa brda u naselju Prozivka oko kojeg su se danas građani okupili.

Jedan od gimnazijalaca je podsetio da su učenici gimnazije bili uz studente od 20. decembra prošle, a u blokadi do 6. maja ove godine. Njihovu blokadu, koja je počela 22. januara, pratili su i učenici drugih subotičkih srednjih škola.

Tokom blokade, koja je trajala 105 dana, imali su brojne društvene i humanitarne aktivnosti.

On je ocenio da je tokom ovog perioda svako od učenika nešto naučio, nakon kojeg su neki probuđeni, neki umorni, a neki ne znaju za umor.

"U ovom burnom periodu, naučio sam šta je to biti čovek, kakav uticaj ima moj najmanji doprinos, koliko je važno biti aktivan član društva, čak i kada nije kriza u zemlji, i naučio sam da osetim odgovornost za najmanje postupke zahvaljujući mojim vršnjacima i zahvalan sam im na tome", rekao je on.

"Koliko je još potrebno života da se skrati da bi se konačno nešto promenilo"

Сваки дан се нешто мења ... јесте пробали да се истуширате ?

upitali su srednjoškolci na protestu u Subotici zbog pada nadstrešnice, ujedno pozivajući na veliko okupljanje 17. maja.

Окупљање против државе, јел то ?

samo pumpaj

studenti su najavili da ukoliko do 15 maja ne budu raspisani izbori ide jace pumpanje...

srbija mora na noge cela, da podrzi svoje studente u borbi za FUNKCIONALNE INSTITUCIJE

Ја ћу веровати студентима
ако и следећу годину изгубе.

Е онда ћу рећи, свака част, јесте луди 100% ! :aha2:

Back