Video nadzor

pivosok

Buduća legenda
Poruka
26.396
Kako uraditi najeftinije video nadzor? treba mi za dvoriste (danju i nocu). I naravno treba mi da snima par meseci . Nekad se desi da 4-5 meseci nisam kuci. Imam jedan laptop koji bi mogao upotrebiti za video nadzor . I sta bi mi jos trebalo . Jedno 5-6 kamere

Kako uraditi najeftinije video nadzor? treba mi za dvoriste (danju i nocu). I naravno treba mi da snima par meseci . Nekad se desi da 4-5 meseci nisam kuci. Imam jedan laptop koji bi mogao upotrebiti za video nadzor . I sta bi mi jos trebalo . Jedno 5-6 kamere

Pa, 'el ti nisu jevtinija dva tri - mandova ?
Za korišćenje neke šupe i "mesni doručak" ?
Ne znam, al' ja bi to rešio sa mandovima !

Ima da gledaju na smenu.
Dok im oči ne poiskaču !

Poslednja izmena:

Ma kupiš video nadzor, ako ti se ne daje puno keša uzmeš polovno i možeš da nadgledaš i preko računara ili telefona kad god hoćeš i odakle hoćeš...
Možeš i to preko kompa, ali to ti je nestabilno... nestane struje ili zabode komp a ti nisi tu i ko će da ga upali?

- - - - - - - - - -

a kamere moraš kupiti kako god okreneš i karticu...

Polovan a ispravan DVR (oko 5000 din), nov HDD od 500GB (oko 5000 din), nekoliko kamera (ima ih već od 3000 din), nešto kablova, šrafovi sa tiplovima, kanalice.....
Varijanta sa laptopom nije baš dobra, to mora stalno da radi i na njega bi najverovatnije vezivao IP kamere preko nekog switch-a a jedna kamera je ne manje od 10000 din...

par IP kamera i utakneš u svič mrežni i kačiš na računar imaš besplatan softver snimaš u mp4 format e sada prostor jeste problem dnevno 8 kamera potroši oko 10gb prostora pa ti vidi znači - jedno 4 kamere troše oko 5 gb e sada ako ulaziš svakoga dana na svoj računar daljinskim -može i teamwiwerom onda možeš i povremeno da brišeš snimke
nove ip kamere sa 1.3 mpx su oko 6000 din x 4 + 2000 za kvalitetniji svič i 100 metara mrežnoga kabla i to je to samo montiraš podesiš i voila

To neki sirotinjski softver :lol:... ima onih sa detekcijom pokreta (ako se ništa ne mrda onda i ne snima), alarm, konvertovanje videa i snimanje preko starog snimka kada popuni disk...

Problem je kada se ugasi laptop on se ne pali i ne pomaže timvijuver, isto je i kada zabode a hoće sigurno na duži period.

- - - - - - - - - -

Možda bi i funkcionisalo kada bi se instalirao neki linuks namjenjen baš za te stvari i da je stabilan. Posle nestanka struje ili iznenadnog gašenja, mora sam da se upali kao server

To neki sirotinjski softver :lol:... ima onih sa detekcijom pokreta (ako se ništa ne mrda onda i ne snima), alarm, konvertovanje videa i snimanje preko starog snimka kada popuni disk...

Problem je kada se ugasi laptop on se ne pali i ne pomaže timvijuver, isto je i kada zabode a hoće sigurno na duži period.

- - - - - - - - - -

Možda bi i funkcionisalo kada bi se instalirao neki linuks namjenjen baš za te stvari i da je stabilan. Posle nestanka struje ili iznenadnog gašenja, mora sam da se upali kao server
nemoj da te neko iole ozbiljan čuje ... očigledno nisi nikada palio komp na lan karticu ni preko mreže a ni preko net-a

Preko lana iz Danske? :lol:
Evo dam ti moj laptop ako ga ti upališ preko neta posle nestanka struje. Ja nisam nikada palio a nisi ni ti
dečko ja sam palio u lokalu računare preko lan-a i gasio ih još pre deset godina ako sam mogao u lokalnoj mreži to da radim preko dodeljenih adresa mogu i na internetu uz pomoć javnih adresa samo što lann boot rom mora da je dozvoljen . evo neću da grešim dušu nisam siguran u ove h2o bios-e da imaju te opcije ali normalni award ili ami svakako ih imaju i mogu da se koriste za paljenje računara preko mrežnih kartica

dečko ja sam palio u lokalu računare preko lan-a i gasio ih još pre deset godina ako sam mogao u lokalnoj mreži to da radim preko dodeljenih adresa mogu i na internetu uz pomoć javnih adresa samo što lann boot rom mora da je dozvoljen . evo neću da grešim dušu nisam siguran u ove h2o bios-e da imaju te opcije ali normalni award ili ami svakako ih imaju i mogu da se koriste za paljenje računara preko mrežnih kartica

U lanu može ja to ne sporim, ali čovek ode možda u Gvajanu i šta će onda?
A posle recimo, nestanka struje resetuje se i modem a s njim i javna IP adresa...

Ne funkcioniše to tako. Vidiš da moraš znati IP adresu da bi upalio računar. :D
Mora biti prvi upaljen da bi upalio drugi ili da ruter upali računar koji je u lanu. Ali ako ne znaš IP to je nemoguće...
Untitled.jpg

ta varijanta preko neta otpada jer nemam net kuci. Koristim usb internet. I bios kod laptopa ogranicava . Jer naravno nema nikakvu opciju za power menagment .
Izgleda cu morati da uzmem neki xeon

Back