Video kompresija

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
Kako da mi bude sto manja velicina videa pri pravljenju od jedne slike u trajanju od po nekoliko sati (vise od 10)
Sa kamtasija studiom stavim avi frame rate smanjim na 1.
To bude gotovo za 5-6 minuta.
Medjutim.
Napravljen video sadrzi samo audio zapis a ne i sliku, pa opet moram konvertovati sa yt downloaderom u avi, to traje otprilike 10 minuta.

Ako stavim u camtasia studio frame rate na 30 sve bude ok ima i slike i tona ali medjutim obrada pravljenja video zapisa traje ceo dan.

E sad, da li zna neko kako da sa samo sa jednom slikom u trajanju od 10 sati napravim video snimak ali da ne traje obrada po nekoliko sati?

Sa filmora wondershare jos duze traje pravljenje

Da li neko zna kako u podesavanjia za video kompresiju za, to...?
Ili neki jednostavan program?
A da ne prebacujem jedan fajl kroz sto i jedan program?
Hvala!

Koji codec uopšte koristiš? Od njega ti jedino zavisi veličina videa, kao i od parametara slike. Preporučujem ti ffmpeg program i kompresovanje u h264 ili h265.

Ffmpeg ima switch koji se zove "loop", samo navedeš sliku (jpeg fajl recimo), ubaciš integralni audio (deset sati, nije problem), i pustiš da ti odradi i napravi video. Nešto vako

ffmpeg -loop 1 -i slika.jpg -i audio.wav -codec:video libx264 -tune stillimage -c:a aac -b:a 192k -pix_fmt yuv420p -shortest moj_video.mp4

Koji codec uopšte koristiš? Od njega ti jedino zavisi veličina videa, kao i od parametara slike. Preporučujem ti ffmpeg program i kompresovanje u h264 ili h265.

Ffmpeg ima switch koji se zove "loop", samo navedeš sliku (jpeg fajl recimo), ubaciš integralni audio (deset sati, nije problem), i pustiš da ti odradi i napravi video. Nešto vako

ffmpeg -loop 1 -i slika.jpg -i audio.wav -codec:video libx264 -tune stillimage -c:a aac -b:a 192k -pix_fmt yuv420p -shortest moj_video.mp4
Ne znam!
Koristim sada program openshot video
Ima milion opcija
Malopre sam izvezo video za cas bez problema ima i slika i audio ali velicina je 6 gigabajta i razmera video snimka nije orginalna slici koju ubacim
Ne znam koje opcije podesiti da mi bude manja velicina video snimka i da isto brzo napravi video kao camtasia oko 400 mb 10h

Jednu sliku stavim pomerim frame rate na 1 sa 30
Stavim avi u camtasiji

Openshot ima bas puno opcija ne znam sta da stavim?
Stavio sam
Profile web
Target: cpu youtube
Video profile: profile hd 1080p 25fps (1920x1080)
Kvalitet: nizak

Napredno puno opcija ima nisam nista diro

Pitanje je koji codec (algoritam) koristiš, pošto ti od toga zavisi i veličina fajla. Za to što ti hoćeš najbolji ti je h265 ili h264 (ima i boljih, ali ih YT ne podržava)

Takođe, bitna su i setovanja tipa framerate, rezolucija, bitrate, i sl.

Bitno je i da li uploaduješ video na YT ili ne.

pa kako da napravim video duzine 10 sati sa jednom slikom i nekoliko audio fajlova da nije velike velicine i da nepravi kompresiju ceo dan. Da uploadujem na yt
Pa kompresuj zvuk, pa nalepi na sliku, ne znam sad kako ide to lepljenje na sliku...
Duzina kompresije najvise zavisi od toga kolko imas jezgara, sto vise jezgara krace vreme...
Nazalost tvoj openshot ne podrzava GPU akceleraciju na Windows-u, samo na Linux-u...

Pa kompresuj zvuk, pa nalepi na sliku, ne znam sad kako ide to lepljenje na sliku...
Duzina kompresije najvise zavisi od toga kolko imas jezgara, sto vise jezgara krace vreme...
Nazalost tvoj openshot ne podrzava GPU akceleraciju na Windows-u, samo na Linux-u...
koji je najbolji program koji je brz i lak za koriscenje za tako nesto? da ne zahteva previse vremena
samo da spojim audio sa slikom i napravim video ne bitno kojeg je ce kvaliteta biti slika samo da se cuje audio koji traje 10 sati

Sa camtasijom export videa traje vise od 10 sati a vilicina bude oko 400mb ali ne bude slika dobra
Sa wondershare filmora isti video snimak exporta traje do jedan dan a zna da bude i do 15gb i vise sve bude ok
Sa openshot traje oko 4 sata a velicina je oko 6 gb sve bude ok

Kako da napravim od slika i audio fajlova video zapis koji traje 10h i vise a da export videa ne traje toliko dugo i da je velicina fajla mala?
Hvala!

Mozes da probas After Effects, dobro radi i renderuje. Mada mislim da tu nema nekog super efikasnog resenja.

Probaj fps da stavis 24 ili 25 (bolje nego 30), zatim render da bude h264 sa constant bitrate 10 (za 1920x1080), trebalo bi slika da bude dobra. I ako ti treba da kompresujes audio, ako ti ne treba 320, kompresuj ga na 128.

Mozes da probas After Effects, dobro radi i renderuje. Mada mislim da tu nema nekog super efikasnog resenja.

Probaj fps da stavis 24 ili 25 (bolje nego 30), zatim render da bude h264 sa constant bitrate 10 (za 1920x1080), trebalo bi slika da bude dobra. I ako ti treba da kompresujes audio, ako ti ne treba 320, kompresuj ga na 128.
Dzabe
Rekoh i kada stavim 1fps treba bar pola sata da exportuje sve preko toga traje preko nekolilo sati
Nemam kodec ffmpeg ali instalirao sam tj dzabe nema pa nema
Stavio sam folder ffmpeg na hard disk c
E sad kako da nadjem u programu ffmpeg?
Rezoluciju koristim 2560 x 1440 sa jednom slikom bez obzira na kvalitet
Samo mi je kvalitet audia bitan i da ostane yt rezolucija

Gde da kucam to?
Kako da pokrenem ffmpeg? Imam windows 10

vsdc free editor..
Untitled.jpg

kako podesiti sada ima milion opcija!
treba mi namoguca najmanja velicina fafla, i da ne traje previse dugo kompresija da je se mogu procitati sa slike slova

U OpenShotu, kad ubaciš sliku, samo razvuci njeno trajanje celom dužinom audio snimka.
Samo da znaš, jedna slika koja traje deset sati je kao deset sati bilo kog videa, veličina videa zavisi od izabrane rezolucije i podešenog protoka, jedna ili 55 slika, isto ti je.

Screenshot_97.png

Back