Victoria II

Pa zavisi sta ti smatras pod uspehom? Meni je oformljivanje Jugoslavije ogroman podvig u igrici ovog tipa.

Sto se tice realnosti, bacicu sutra najnoviji screenshot iz moje kampanje sa Francuskom. Jedine drzave koje su ostale u Evropi su delovi Rusije, Svedska, Danska i Holandija. Turska je gotovo isterana, a Srbiju sam celu oslobodio.

Igrica nije loša,samo je previše realna,što će reći,Srbija je u večitoj krizi i nema načina da postigneš veće osvajanje...

Има има, само треба умети и бити опортуниста. Турци нису толики проблем, мене увек Хабзбурзи муче.

Узгред, није ми јасно како неко ово може да зове "игрица". Solitare и minesweeper су игрице, ово је игра.

Poslednja izmena:
13z7h8g.jpg

Evo najnovijeg screenshota. Ne mogu vise. Pobunjenika je previse, a mrzi me vise da igram :D

Btw Bajo, protiv AU ti je stos da sacekas da oni objave rat Nemcima ili obrnuto, i onda ti sa Rusima napadnes sa druge strane. Doduse ja sam bio u savezu sa Nemcima i Rusima, pa mi je bilo mnogo lakse. Rusi su ispali iz igre gotovo odmah, a mi Srbi smo sa Nemcima umarsirali u Bec :D

Како си оставио Србију хаха :) А видим и ЦГ, мало је светлије плава од Француске.

Ма знам за АУ, али и кад је тако, увек прво на мене крену душмани, уместо да се бране од Руса и Пруса. Мада то је било са 1.1 и 1.2 закрпом, нисам још играо Србију у 1.4

Него, ко успе са Црном Гором да уради нешто, заслужује да му љубимо скуте :D

Dobra je igrica, igrao sam je dva puta. Prvi puta sam jedva uspeo da napravim Jugoslaviju ( najteze mi je bilo da dobijem Great Power ), i slucajno sam osvojio Albaniju, i siptari mi se prosirili po zemlji. U vojvodini bilo vise albanaca od srba :(
A drugi put sam osvojio skoro ceo balkan, i nisam vise mogao da podnesem napade pobunjenika, i tu stao.
Inace, svidjalo mi se kako su uradili politiku, jedino sto sam se nadao da ce biti 1. sv. rat u igrici, kad ono nista.

Мислиш на сателите?

Не могу тачно да се сетим, али требало би да је овако:
Они не могу сами да започну рат, нити да склопе сепаратни мир, тј. ти као главни склапаш мир и у њихово име.
Тако да они могу неку област да узму само ако 1) ти то тражиш као мировни услов 2) имају освајање те области као ратни циљ 3) окупирали сте ту територију.

Ако твој сателит окупира неку територију, а ти имаш њено прибављање као свој ратни циљ, онда ће она прећи теби ако је тражиш при склапању мира.

Ljudi moze li neko da mi da neki savet sta da radim sa Srbijom? Pokusao sam da oslobodim juznu Srbiju uz pomoc Rusa ali su me nakon godina rata ispalili i sklopili mir bez promene stanja bez da uzmz sebi Moldaviju i Rumuniju koje su osvojili. Posle par godina sam ponovo objavio rat Turskoj da bih video da su mi Rusi postali neprijatelji i stali uz Turke. Borio sam se par godina i bio prinudjen da sklopim mir. A vec je 1876. godina.

Any help is welcome! :D

p.s. Aneksovao sam Crnu Goru (Cetinje) 1878. :P

Poslednja izmena:
Ljudi moze li neko da mi da neki savet sta da radim sa Srbijom? Pokusao sam da oslobodim juznu Srbiju uz pomoc Rusa ali su me nakon godina rata ispalili i sklopili mir bez promene stanja bez da uzmz sebi Moldaviju i Rumuniju koje su osvojili. Posle par godina sam ponovo objavio rat Turskoj da bih video da su mi Rusi postali neprijatelji i stali uz Turke. Borio sam se par godina i bio prinudjen da sklopim mir. A vec je 1876. godina.

Any help is welcome! :D

p.s. Aneksovao sam Crnu Goru (Cetinje) 1878. :P

Postoji jedna jedina taktika sa Srbijom,moras da pridobijes izlaz na more,to ti je prvi cilj i najosnovniji cilj,zatim prosiriti se na afriku,dal Tunis ili Maroko,nakon osnivanja jake flote mozes da karas Tursku kako hoces,naravno treba ti mnogo srece da bi ovo postigao i podrska Rusije koja nece ispaljivati tvoje ratne ciljeve.

Igra je odlicna ali smaraju pobunjenici. Ima li nekog nacina da se smanji broj pobuna ? Koliko god sirio, bilo koje svoje carstvo, uvek na kraju zaglavim swa pobunjenicima, smorim se i odustanem od igre..

Back